Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijā negaidīti triumfē Japānas galda tenisa jaukto dubultspēļu pāris

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Tokijā negaidīti triumfē Japānas galda tenisa jaukto dubultspēļu pāris
Japānas galda tenisa jaukto dubultspēļu pāris Mima Ito un Juna Mizutani. Foto: Luisa Gonzalez/Reuters/Scanpix

Šodien pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē tika sadalīts medaļu komplekts jauktajās dubultspēlēs galda tenisā, zelta medaļas negaidīti izcīnot Japānas pārim Junam Mizutani un Mimai Ito, kuri aizraujošā Tokijas olimpisko spēļu finālmačā ar 4-3 (5:11, 7:11, 11:8, 11:9, 11:9, 6:11, 11:6) pieveica galvenos favorītus un pašreizējos pasaules čempionus ķīniešus Sju Sjinu un Ljū Šivenu.

Pirmajos divos geimos dominēja ķīnieši Sjina un Šivens, kuri otrajā geimā vienubrīd ieguva pat 8:1 vadību. Arī trešo geimu labāk iesāka Ķīnas pāris, tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma Mizutani un Ito, kuri laukumā un ārpus tā šķietami jutās krietni brīvāk. Japāņi atklāja Ķīnas galda tenisistu uzbrukuma atslēgu, nokļūstot geima attālumā no zelta. Sestajā geimā atkal pārāki bija ķīnieši, savukārt izšķirošajā septītajā geimā krietni pārliecinošāki bija Japānas sportisti, atnesot savai valstij astoto zelta medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Bronzas godalgas pārliecinoši izcīnīja Taivānas pāris Juns Jū Lins un Činga Čenga, kas ar 4-0 (11:8, 11:7, 11:8, 11:5) sagrāva Francijas duetu Emanuēlu Lebesonu un Jiā Nanu Juanu.

Jāatzīmē, ka galda teniss olimpisko spēļu programmā ir bijis iekļauts no 1988. gada, katru reizi kopvērtējumā labākajiem izrādoties Ķīnas sportistiem.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...