Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Pozdņakova un Hongkongas paukotājs sagādā pārsteigumus un uzvar favorītus

Pozdņakova un Hongkongas paukotājs sagādā pārsteigumus un uzvar favorītus
Sofija Veļikaja un Sofija Pozdņakova. Foto: EPA/Scanpix

Arī paukošanā šodien tika sadalīti divi medaļu komplekti Tokijas olimpisko spēļu ietvaros. Sievetēm ar zobenu pirmo reizi par olimpisko čempioni kļuva Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāve Sofija Pozdņakova, kura finālā pārspēju titulēto tautieti Sofiju Veļikaju. Savukārt vīriešiem par olimpisko čempionu kļuva Hongkongas paukotājs, kurš finālā pārspēja 2016. gada olimpisko spēļu čempionu itāli Danielu Garozo.

Paukošanā šodien Tokijas olimpiskajās spēlēs par olimpisko čempioni sievietēm paukošanā ar zobenu kļuva Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāve Sofija Pozdņakova, kurai šī ir pirmā olimpiskā medaļa. Karjeras laikā krieviete divas reizes kļuvusi par pasaules čempioni, bet viņas tēvs Staņislavs Pozdņakovs ir četrkārtējs olimpiskais čempions un šī brīža Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents.

Pozdņakova finālā ar 15:11 pārspēja savu tautieti Sofiju Veļikaju. Pie rezultāta 10:10 Pozdņakova guva četrus punktus pēc kārtas, kas viņai arī nodrošināja pirmo olimpisko zeltu. Veļikaja ir viena no titulētākajām paukotājām, kura savas karjeras laikā līdz šodienai vienu reizi uzvarējusi olimpiskajās spēlēs, bet trīs reizes izcīnījusi sudraba medaļas. Tāpat Veļikaja ir astoņkārtēja pasaules un deviņkārtēja Eiropas čempione.

Par bronzas medaļniece kļuva francūziete Manona Brunē, kura cīņā par bronzu ar 15:6 pārliecinoši uzvarēja ungārieti Annu Martoni. Brunē šī ir pirmā olimpiskā medaļa, līdz šim paukotāja bija izcīnījusi sudraba medaļas Eiropas un pasaules čempionātos.

Vīriešiem ar floreti par olimpisko čempionu kļuva Hongkongas sportists Ka Longs Čengs, kurš finālā ar 15:11 pieveica itāli Danielu Garozo. Čengs pārsvaru ieguva jau pašā sākumā, no 4:4, ātri vien panākot 10:5. 24 gadus vecais paukotājs izcīnījis savu lielāko uzvaru karjerā. Savukārt Garozo nespēja aizstāvēt Riodežaneiro izcīnīto zelta medaļu, savai kolekcijai pievienojot sudraba medaļu. Itālis tāpat ir arī trīskārtējs pasaules čempions un vienu reizi triumfējis Eiropas čempionātā.

Par bronzas ieguvēju kļuva čehs Aleksandrs Čupeničs, kurš ar 15:8 pārspēja mājinieku Takahiro Šikinu. Šī ir čeha pirmā medaļa olimpiskajās spēlēs un līdzšinējās karjeras augstākais sasniegums.

Paukošana Tokijas olimpiskajās spēlēs

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
24. jūlijs14:45Sievietes ar špaguSunaPopeskuLehisa
15:15Vīrieši ar zobenuSilagiSameleKims
25. jūlijs14:45Sievietēm ar floretiKīfereDeriglazovaKorobeņikova
15:15Vīriešiem ar špaguKanonsŠiklosiReizlins
26. jūlijs14:45Sievietēm ar zobenuPozdņakovaVeļikajaBrunē
15:10Vīriešiem ar floretiČengsGarozoČupeničs
27. jūlijs13:30Sieviešu komandām ar špagu
28. jūlijs13:30Vīriešu komandām ar zobenu
29. jūlijs13:55Sieviešu komandām ar floreti
30. jūlijs13:30Vīriešu komandām ar špagu
31. jūlijs13:30Sieviešu komandām ar zobenu
1. augusts13:50Vīriešu komandām ar floreti

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).