Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Pēc kurioza starta pirmo reizi par OS čempionu triatlonā kļūst Blūmenfelts

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc kurioza starta pirmo reizi par OS čempionu triatlonā kļūst Blūmenfelts
Kristians Blūmenfelts. Foto: EPA/Scanpix

Naktī uz pirmdienu Tokijas olimpiskās spēles turpinājās ar trešo dienu. Kā pirmie uz starta devies vīrieši triatlonā, kur pirmo reizi savās otrajās olimpiskajās spēlēs par čempionu tika kronēts norvēģis Kristians Blūmenfelts. Sudraba medaļu izcīnīja brits Alekss Jī, bet bronzu jaunzēlandietis Heidens Vailds.

Triatlons ir sporta veids, kurā sportistiem vienas sacensības laikā jāveic trīs dažādi sporta elementi - peldēšana (1.5 km), riteņbraukšana (40 km) un skriešana (10 km). Olimpisko spēļu programmā šis sporta veids ir kopš 2000. gada Sidnejas olimpiskajām spēlēm. Pēdējās divās reizēs par čempionu kļuva britu sportists, kurš šajās spēlēs nestartēja.

Tokijas olimpiskās spēles ieies vēsturē ar to, ka triatlonā vīriešu konkurencē pirmo reizi uzvarēja Norvēģijas pārstāvis - par čempionu tika kronēts Kristians Blūmenfelts. Titulu Blūmenfelts nodrošināja pēdējā distancē skriešanā. Ja pēc peldēšanas līderis bija francūzis Vensāns Luī, tad riteņbraukšanu pirmais noslēdza šveicietis Andrea Salvisbergs. Sportistam, uzsākot skriešanu, bija 20 sekunžu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem.

Blūmenfelts, brits Alekss Jī un jaunzēlandietis Heidens Vailds izvirzījās līderu trio skriešanā, tādējādi sadalot medaļu komplektu. Pirmo reizi par olimpisko čempionu kļuva Blūmenfelts, Jī finišēja otrais, bet Vailds trešais.

Jāpiezīmē, ka triatlons vīriešiem sākās ar kuriozu. Tieši pirms starta šāviena daļai no sportistiem ielēkt ūdenī patraucēja kāda no laivām. Daļa sportistu ielēca, kamēr citi to nevarēja paveikt, vēlāk startam tiekot atkārtotam.

Olimpiskajās spēlēs triatlonā vēl paredzētas sacensības sievietēm un jauktajā stafetē.

Triatlona olimpiskā programma

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
26.0700:30Triatlons vīriešiemBlūmenfelts (NOR)Jī (GBR)Vailds (NZL)
27.0700:30Triatlons sievietēm
31.071:30Jauktā stafete

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

     [+] [-]

, 2021-07-26 09:39, pirms 3 gadiem
Pat īsti nevar saprast, kuriem atkārtotais starts nāca par labu? Tiem, kuri iesildījās ūdenī, vai tiem, kas pietaupīja spēkus nestartējot.

     [+] [-]

, 2021-07-26 10:02, pirms 3 gadiem
Domāju, tie kuri neielēca, pietaupīja spēkus. Tur tik karsts, ka nav ko ieslildīties ar ūdeni. Un fiziski jau iesildījušies visi pirms starta.

     [+] [-]

, 2021-07-26 10:04, pirms 3 gadiem
Tak nevajadzeeja leekt uudenii, bet gan tajaa laivaa, un aireet, aireet, aireet.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-26 14:20, pirms 3 gadiem
Norm "kuriozs", tur tak varēja letāli arī beigties.

     [+] [-]

, 2021-07-26 16:41, pirms 3 gadiem
tāds feileris no pedantiskajiem japāņiem.. tiešām labi, ka tagad var runāt par kurioziem, nevis rītdienas sacensības iesākt ar klusuma brīdi..