Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Pārsteigums: Japānas vingrošanas leģenda Učimura izstājas no OS pēc kritiena

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pārsteigums: Japānas vingrošanas leģenda Učimura izstājas no OS pēc kritiena
Kohei Učimura. Foto: AFP/Scanpix

Par vienu no pirmajiem pārsteigumiem Tokijas olimpiskajās spēlēs parūpējās mājinieks - viens no visu laiku izcilākajiem vingrotājiem Kohei Učimura, kurš šodien izstājās no tālākas cīņas par medaļām gan vingrojumā uz stieņa, gan atteicās no starta uz līdztekām pēc tam, kad piedzīvoja kritienu mēģinājuma veikšanas laikā vingrojumā uz stieņa. Učimura ir divkārtējs olimpiskais čempions daudzcīņas disciplīnā.

Tokijas olimpisko spēļu pirmajā dienā viena no mājinieces Japānas galvenajām cerībām uz medaļām bija tās vingrošanas zvaigzne Kohei Učimura, taču leģendārajam sportistam sacensības noslēdzās neveiksmīgi.

Vingrojumā uz stieņa sava mēģinājuma laikā Učimura piedzīvoja kritienu, sakrājot tikai 13,866 punktus un nekvalificējoties finālam. Vēlāk sportists atteicās no starta līdztekās, tādējādi noslēdzot savu sapni par medaļas izcīnīšanu savās mājās. Učimura savas karjeras laikā ir trīskārtējs olimpisko spēļu medaļnieks - 2012. un 2016. gadā vingrotājs kļuva par čempionu daudzcīņā, bet 2008. gada forumā izcīnīja sudrabu vingrojumā uz stieņa. 2016. gada spēlēs Učimura kļuva par pirmo vingrotāju vīriešu konkurencē 44 gadu laikā, kurš aizstāvēja savu iepriekš izcīnīto zelta medaļu olimpiskajās spēlēs. Učimuras kontā ir arī desmit pasaules čempiona titulu, tādējādi tiekot uzskatītam par vienu no visu laiku izcilākajiem vingrotājiem.

Pats sportists pēc neveiksmīgā starta bija sašļucis, taču vēl nepaziņoja par karjeras beigām, sakot, ka par to vēl padomās savā istabiņā olimpiskajā ciematā: ''Pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs esmu spējis demonstrēt treniņos sasniegto, taču ne šoreiz. Es domāju, ka esmu sasniedzis savu maksimumu. Pat iekļūšana Japānas komandā šoreiz bija pietiekami grūta.''

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
LETA