Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Krievijas olimpiešiem sniegtas instrukcijas, kā atbildēt uz mediju jautājumiem

Rolands Eliņš

Krievijas olimpiešiem sniegtas instrukcijas, kā atbildēt uz mediju jautājumiem
Krievijas sporta ministra tikšanās ar krievu olimpiešiem. Foto: Natalya Nikulina/TASS/Scanpix

Krievijas Olimpiskā komiteja (ROC) sniegusi savas olimpiskās delegācijas pārstāvjiem instrukcijas, kā viņiem nepieciešams atbildēt uz mediju jautājumiem Tokijas olimpiskajās spēlēs, vēsta izdevums "Vedomosti".

ROC olimpiskajā izlasē Tokijas spēlēm iekļauti 335 sportisti, kuri visi saņēmuši instrukcijas, kā viņiem nepieciešams izturēties sarunās ar medijiem. Izsūtītie materiāli nonākuši "Vedomosti" rīcībā.

Tajos norādīts, ka jautājumus par Krimu, Donbasu un līdzīgām teritorijām nevajag apspriest, jo "sportam jāpaliek ārpus politikas". Uz jautājumiem par Krievijas dopinga skandāliem krievu olimpiešiem jāatbild, ka viņam/viņai šajā sakarā nav, ko teikt, jo pats tajos nav bijis iesaistīts, bet par Krievijas noteiktajām sankcijām sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ komentārus jāsniedz tiem, kas tās ieviesa.

Sarežģītākās situācijās labākā atbilde ir "Nav komentāru", norādīts ROC sniegtajās instrukcijās.

Tokijas OS sāksies 23. jūlijā, un krievu sportisti tajās varēs piedalīties kā ROC komandas pārstāvji. Krievijas himnu noteikto sankciju dēļ olimpiskajās spēlēs būs aizliegts atskaņot, un tās vietā ROC izmantos slavenā komponista Pjotra Čaikovska skaņdarbu. Savukārt Krievijas valsts karoga vietā tiks izmantots ROC karogs.

     [+] [-]

, 2021-07-14 11:28, pirms 3 gadiem
Un?

     [+] [-]

, 2021-07-14 11:33, pirms 3 gadiem
Nu gluži kā PSRS laikos.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-14 11:42, pirms 3 gadiem
Ko un blag tu mugila vatnaja? Kad utainie kluses zinasi kapec tu smirdoni jobnutij suka blag pedarast kasher dolbanutij

Nobanojiet mani!!!! Es censos