Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

ASV turpina dominēt ūdenspolo sievietēm un uzvar trešajās OS pēc kārtas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ASV turpina dominēt ūdenspolo sievietēm un uzvar trešajās OS pēc kārtas
Foto: EPA/Scanpix

Šodien Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdzās sieviešu ūdenspolo turnīrs, kurā trešo reizi pēc kārtas triumfēja ASV sportistes. ASV finālā pārliecinoši ar 14:5 pārspēja Spāniju, kura olimpisko spēļu vēsturē otro reizi ūdenspolo sievietēm izcīnīja sudraba godalgu. Par bronzas ieguvējām pirmo reizi kļuva Ungārijas sportistes, kuras ar 11:9 uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāves .

Par Tokijas olimpisko spēļu ūdenspolo čempionēm sievietēm kļuva ASV sportistes, kuras finālā pārliecinoši ar 14:5 pārspēja Spāniju. Šī ir trešā reize pēc kārtas, kad amerikānietes kļūst par ūdenspolo olimpiskajām čempionēm. Kopš 2000. gada, kad olimpisko spēļu programmā tika iekļauts ūdenspolo sievietēm, tikai 2004. gadā Atēnās ASV nespēlēja finālā.

Spānietēm šī ir otrā olimpisko spēļu sudraba medaļa. Sudrabu tā izcīnīja arī 2012. gada Londonā, kad finālā arīdzan piekāpās ASV ar 5:8. Par bronzas medaļniecēm kļuva Ungārijas ūdenspolo sportistes, kuras cīņā par trešo vietu ar 11:9 pārspēja Krievijas Olimpisko komiteju (ROC). Ungārietēm šī ir pirmā olimpisko spēļu medaļa. Līdz šim tā trīs reizes bija zaudējusi cīņā par bronzu. 2008. un 2012. gadā Ungārija piekāpās Austrālijai, bet pirms pieciem gadiem toreiz vēl Krievijai, kam šoreiz izdevies revanšēties.

Cīņā par piekto vietu Austrālija pārliecinoši ar 14:7 apspēlēja Nīderlandi, bet septīto pozīciju izcīnīja Kanāda, kura ar 16:7 uzvarēja Ķīnu.

Vīriešu ūdenspolo medaļas tiks sadalītas svētdien. Finālā cīnīsies Serbijas un Grieķijas sportisti, bet trešo vietu sadalīs Ungārijas un Spānijas ūdenspolo spēlētāji.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!