Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Olimpisko spēļu laikā Tokijā būs izsludināts ārkārtas stāvoklis

Rolands Eliņš

Olimpisko spēļu laikā Tokijā būs izsludināts ārkārtas stāvoklis
Foto: AFP/Scanpix

Japānas valdība plāno Tokijā izsludināt ārkārtas stāvokli līdz 22. augustam, kas, visticamāk, nozīmēs olimpisko spēļu aizvadīšanu pie tukšām tribīnēm.

Par gadu pārceltās Tokijas olimpiskās spēles sāksies 23. jūlijā un noslēgsies astotajā augustā, taču par to aizvadīšanas apstākļiem pastāv neskaidrība arī vēl tikai dažas nedēļas pirms to sākuma, un Japānas mediji ziņo, ka Japānas valdība nav optimistiski noskaņota par līdzjutēju pulcēšanos olimpisko sacensību notikumu vietās.

Japānas valdības izveidotā Covid-19 ierobežošanas komiteja uz kārtējo sēdi sanāks ceturtdien, kad arī pieņems lēmumu par ārkārtas stāvokļa pieņemšanu, bet Japānas mediji vēsta, ka šajā sakarā sagaidāms pozitīvs lēmums.

Ārkārtas stāvoklis nozīmē pamatīgu ierobežotu līdzjutēju skaitu arēnās, kā arī pilnīgu skatītāju liegumu sacensībās un notikumos, kas notiek pēc deviņiem vakarā. Šos notikumus attiecīgi varēs apmeklēt tikai īpaši aicinātās personas, un tas attiektos arī uz OS atklāšanas un noslēguma ceremonijām.

Tāpat Tokijā ārkārtas stāvokļa dēļ tiek plānoti arī citi ierobežojumi, piemēram, aizliegums restorāniem un bāriem savā piedāvājumā iekļaut alkoholu.

Iepriekšējās septiņās dienās Japānā reģistrēti vidēji 1596 pozitīvi PCR testi dienā (12,6 pozitīvi testi uz 1 000 000 iedzīvotājiem). Pārrēķinot Latvijā – vidēji 24 pozitīvi PCR testi dienā. Tačcu tieši šodien Tokijas pilsētā reģistrēti 920 inficēšanās gadījumi, kas ir lielākais rādītājs kopš maija.

Izmantotie resursi:
https://www.japantimes.co.jp/news/2...