Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Kanādas futbolistes uzvar pendelēs un pirmoreiz izcīna olimpisko zeltu

Agris Suveizda

Kanādas futbolistes uzvar pendelēs un pirmoreiz izcīna olimpisko zeltu
Kanādas futbolistes svin uzvaru. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--DPA. Kanādas futbolistes piektdien Tokija pirmo reizi uzvarēja olimpiskajās spēlēs, pēcspēles sitienos pārspējot Zviedriju (1:1, 3:2). Izšķirošo sitienu realizēja Džūlija Andžela Groso.

Zviedrija, kas 2016.gada Riodežaneiro finālā piekāpās Vācijai, izvirzījās vadībā 34.minūtē ar uzbrucējas Stīnas Bleksteniusas sitienu. 67.minūtē ar 11 metru soda sitienu izlīdzinājumu panāca kanādiete Džesija Fleminga.

Zviedrijai gandrīz izdevās uzvarēt pamatlaikā, taču mačs turpinājās arī 30 papildlaika minūtēs, kurās skandināvietēm atkal bija divas labas iespējas gūt vārtus, Līnai Hurtigai ar galvu abas reizes sitot garām. Arī Džordina Hutīma Kanādas rindās arī sita pāri vārtu stabam.

Pendeļu sērija sākās ar Zviedrijas kļūdu un Kanādas nonākšanu vadībā, taču tad trīs sitienus pēc kārtas nerealizēja ziemeļamerikānietes. Sāra Sēgere piektajā sērijā gan nespēja cīņai pielikt punktu, bet sestajā sērijā kļūdījās arī Jonna Andešone, un Groso dāvanu izmantoja, gūstot izšķirošos vārtus.

Iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Kanāda tika pie bronzas, bet šogad bronzu izcīnīja ASV, ar 4:3 pārspējot Austrāliju. Vīru turnīrā pie bronzas tika Meksika, ar 3:1 pārspējot mājinieci Japānu, savukārt finālā Brazīlija un Spānija tiksies rīt plkst. 14:30 pēc Latvijas laika.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-08-06 19:53, pirms 3 gadiem
Super!

     [+] [-]

, 2021-08-06 20:35, pirms 3 gadiem
Zviedrijai atkal abloms psc, pirms 5 gadiem pret Vāciju zaudēja, tagad Kanādai..