Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Grieķu-romiešu cīņās dominē Kubas sportisti, brīvajās cīņās līdz 79 kg uzvar vāciete

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Grieķu-romiešu cīņās dominē Kubas sportisti, brīvajās cīņās līdz 79 kg uzvar vāciete
Mihains Lopezs Nuness. Foto: AP/Scanpix

Šodien par olimpiskajiem čempioniem grieķu-romiešu cīņās līdz 60 un 130 kilogramiem kļuva Kubas sportisti Luiss Sančess un Mihains Lopess Nuness, kuram šis bija ceturtais olimpiskais tituls. Savukārt sievietēm brīvajās cīņās līdz 79 kilogramiem pirmo reizi karjerā zelta godalgu izcīnīja vāciete Alīne Fokene.

Tokijas olimpiskajās spēlēs tika sadalīti divi komplekti grieķu-romiešu cīņā, bet viens brīvajā cīņā.

Vīrieši sadalīja divus komplektus grieķu-romiešu cīņā. Kategorijā līdz 60 kilogramiem par olimpisko čempionu kļuva kubietis Luiss Sančess, kurš finālā uzvarēja mājinieku Keničiro Fumitu. Abiem šis ir karjeras lielākais sasniegums. Par bronzas medaļniekiem kļuva Krievijas Olimpiskās komitejas sportists Sergejs Jemeļins un ķīnietis Sailike Valihans.

Citā kategorijā līdz 130 kilogramiem arī triumfēja Kubas sportists. Par olimpisko čempionu kļuva Mihains Lopess Nuness, kurš finālā uzvarēja Gruzijas cīkstoni Iakobi Kajaju. Nuness ir viens no titulētākajiem šī sporta veida pārstāvjiem, kurš līdz ar šo panākumu kļuvis par četrkārtēju olimpisko čempionu. Sportista kontā arī pieci pasaules čempiona tituli. Bronzas medaļas ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas cīkstonis Sergejs Semenovs un turks Riza Kajalps.

Savukārt sievietēm brīvajās cīņās kategorijā līdz 76 kilogramiem par olimpisko čempioni kļuva vāciete Alīne Fokene, kura finālā pārspēja amerikānieti un pieckārtējo pasaules čempioni Adelīnu Greju. Fokenei šī ir pirmā olimpiskā medaļa, līdz šim izcīnot četras dažāda kaluma godalgas pasaules čempionātos. Bronzas ieguva ķīniete Kvana Žū un Turcijas sportiste Jasemina Adara.

Jau ziņots, ka brīvajās cīņās rītdien sacensības uzsāks latviete Anastasija Grigorjeva, kuru izloze nav lutinājusi. Pirmajā kārtā Grigorjeva spēkosies pret pašreizējo pasaules čempioni no Kirgizstānas Aisulu Tinibekovu.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!