Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Akselsens Dānijai gūst pirmo zelta medaļu badmintonā kopš 1996. gada

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Akselsens Dānijai gūst pirmo zelta medaļu badmintonā kopš 1996. gada
Dānijas badmintonists Viktors Akselsens. Foto: Kimimasa Mayama/EPA/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēgušās sacensības badmintonā, dānim Viktoram Akselsenam vīriešu vienspēļu finālā ar 2-0 (21:15, 21:12) pārliecinoši apspēlēja iepriekšējo olimpisko čempionu Longu Čenu no Ķīnas. Bronzas medaļas izcīnīja indonēzietis Entonijs Sinisuka Gintings.

Pasaules ranga otrais numurs Akselsens Tokijas olimpisko spēļu iepriekšējos piecos mačos nebija zaudējis nevienā setā, rādot dominējošu sniegumu. 2016. gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks un 2017. gada pasaules čempions šodien pēc saspringta sākuma pirmā seta izskaņā pārņēma iniciatīvu, veicot 8:2 izrāvienu un uzvarot ar 21:15. Savukārt otrajā setā Akselsenam padevās piecu un sešu punktu izrāvieni, 27 gadus vecajam sportistam kļūstot par pirmo dāni kopš Paula-Ērika Heijera Larsena 1996. gadā Atlantā, kurš izcīnījis zeltu olimpiskajās spēlēs.

Cīņā par trešo vietu pasaules piektā rakete Gintings ar 2-0 (21:11, 21:13) sakāva negaidīti tālu tikušo pasaules ranga 64. numuru Kevinu Kordonu no Gvatemalas. Indonēzijai šī bija otrā godalga badmintona disciplīnā Tokijā. Sestajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas badmintonā labākā bija Ķīna, kas izcīnīja kopumā sešas medaļas - divas zelta un četras sudraba.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-02 16:15, pirms 3 gadiem
tas ir viens MONSTRS