Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

papildināts Liziki pirmo reizi iekļūst "Grand Slam" pusfinālā, tiksies ar Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Liziki pirmo reizi iekļūst "Grand Slam" pusfinālā, tiksies ar Šarapovu
Sabīne Liziki
Foto: Reuters/Scanpix

Par Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra pirmo pusfinālisti kļuvusi vāciete Sabīne Liziki, kura ar 6:4, 6:7(4) 6:1 apspēlēja Francijas pirmo raketi Marionu Bartoli. Liziki pirmais „Grand Slam” pusfināls karjerā. Liziki pretiniece pusfinālā būs Marija Šarapova, kura zaudēja tikai divus geimus pret Dominiku Cibulkovu.

Laikā, kad bija jāsākas pirmajiem ceturtdaļfināla mačiem, Vimbldonas tenisa kompleksā pamatīgi gāza lietus, tā rezultātā pirmā spēle Centrālajā kortā notika zem jumta. Pirmā pusfināliste tika noskaidrota 2007. gada finālistes Marionas Bartoli un Sabīnes Liziki duelī.

Vāciete sāka ar „sauso” breiku, francūziete pirmo geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Pieļaujot vairākas rupjas kļūdas otrajā geimā, Liziki tūlīt pat iegūto pārsvaru atdeva atpakaļ. Bartoli arī otrais serves noturēšanas mēģinājums bija neveiksmīgs, ļaujot Sabīnei atkal izvirzīties vadībā. Pirmajā setā vairāk breiku nebija, bet tuvāk vēl vienam bija Liziki. Vāciete pie 5:3, servējot Bartoli, neizmantoja divas setbumbas, abos gadījumos nespējot pretinieces laukuma pusē atsist Bartoli pirmo servi. Neizmantotās iespējas Liziki nenācās nožēlot, jo ar seta izservēšanu viņai problēmu nebija – 6:4.

Otrā seta 4. geimā Bartoli izmantoja nelielu atslābuma brīdi pretinieces spēlē un pēc Liziki nepiespiestās kļūdas, Sabīnei raidot bumbiņu tīklā, izvirzījās vadībā ar 3:1. Liziki atspēlējās uzreiz. Vāciete šodien teicami izpildīja dropšotus un tieši ar šāda sitiena palīdzību atbreikoja pretinieci, bet pēc tam noturēja savu servi. Setā iestājās līdzsvaram – 3:3. Devītajā geimā Liziki ieguva divas breikbumbas. Pirmo Bartoli atspēlēja, bet otrās izspēlē Sabīnei palīdzēja tīkls. Atšķirībā no pirmā seta, šoreiz Liziki setu izservēt nespēja, pie tam neizmantoja trīs mačbumbas, bet geimu pabeidza ar savu pirmo dubultkļūdu – 5:5. Katra pa reizei viegli noturēja savu servi, bet taibreikā pārāka bija Bartoli – 7:4.

Bartoli turnīrā bija aizvadījusi par trīs stundām un astoņām minūtēm vairāk kortā nekā Liziki. Trešā seta sākumā francūziete neslēpa nogurumu. Dubultkļūda otrajā geimā deva vācietei breiku, un Liziki tūlīt bija priekšā ar 3:0. Bartoli desmit minūtēs izmocīja ceturto geimu, izvairoties no „sausā” zaudējuma pēdējā setā. Liziki pie savas serves vairs vaļības neatļāvās un izcīnīja uzvaru ar 6:4, 6:7(4), 6:1.

„Bez vārdiem. Vēl nespēju tam noticēt... Biju ļoti vīlusies savā spēlē pie 5:4 otrajā setā. Neuzbruku tā, kā vajadzēja. Uzskatu, ka šodien biju labāka par pretinieci, turpināju cīnīties, koncentrējos un uzvarēju. Ceļš atpakaļ tenisā bijis ļoti grūts. Atgriezties un būt Centrālajā kortā Vimbldonā – tas ir fantastiski,” uzreiz pēc uzvaras teica Liziki, kura 21 gada vecumā pirmo reizi karjerā iekļuvusi „Grand Slam” pusfinālā. Augstākās raudzes turnīru pusfinālā neviena vāciete nebija spēlējusi kopš 1999. gada, kad tik tālu nokļuva Štefija Grāfa, arī Vimbldonā.

Liziki pretiniece ceturtdienas pusfinālā būs 2004. gada čempione Marija Šarapova. Krieviete šodien saplosīja Dominiku Cibulkovu – 6:1, 6:1. Šarapova spēlēja fantastiski uzbrukumā, bet Cibulkova palīdzēja ar kļūdām, kuru bija nepiedodami daudz. Liziki un Šarapova tikušas vienreiz. Tas notika šogad Maiami turnīrā uz „hard” seguma, un Maša uzvarēja ar graujošu 6:2, 6:0.

     [+] [-]

, 2011-06-28 17:51, pirms 13 gadiem
Visu cieņu Marionai par cīnīšanos, kas uzspieda vācietei pa nerviem otraa seta beigaas.. Un zheel, ka treshajaa baterijas izbeidzaas.. redzees vai bizhainaas varees uzspeeleet savaa starpaa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-28 18:03, pirms 13 gadiem
Tikko jau rakstīju pie iepriekšējā raksta, ka Sabīne spēlēja lieliski un ir ļoti progresējusi.Uzvarēja pelnīti, jo Marionai nepietiika pulvera priekš 3.seta, tik ļoti, ka vairs pat palēkāt kā sienāzis starp izspēlēm nevarēja Līst lietus, tikai centrālajā kortā iespējams patreiz spēlēt.

     [+] [-]

, 2011-06-28 18:28, pirms 13 gadiem
Es taču teicu ka Sabīne!!!!

     [+] [-]

, 2011-06-28 18:48, pirms 13 gadiem
Sāk jau arī 1. korts spēlēt. Lisicki malacis, ne kurš katrs pēc 3 mačbumbu nepaņemšanas var savākties 3. setam. Protams savu lomu nospēlēja arī Bartoli nogurums, pat garāmgājējiem bija redzams, ka nav viegli tā bizot pa laukumu šurpu turpu un spēka cīņai 3. vairs nebija.
Lisicki radīja labu tenisu, neskaitot TB un seta beigas, kad serve nosēdās. Saīsinātie arī labi, tikai gan no labās puses.

tagad jāgaida rītdienas mači, cerams uz Feliciano pārsteigumu.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-28 19:03, pirms 13 gadiem
Cibulkova laikam izpumpējusies pret Karolīnu, Marijai neko nevar padarīt.

     [+] [-]

, 2011-06-28 19:05, pirms 13 gadiem
brīvību! rakstīja: Cibulkova laikam izpumpējusies pret Karolīnu, Marijai neko nevar padarīt.
6:1 6:1

     [+] [-]

, 2011-06-28 19:20, pirms 13 gadiem
brīvību! rakstīja: Cibulkova laikam izpumpējusies pret Karolīnu, Marijai neko nevar padarīt.
Izpumpējusies vai nē, bet vairāk par gribasspēku Dominīkai nebij ko likt pretī Marijai šodien. Korts pārāk ātrs mazajai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-06-28 21:04, pirms 13 gadiem
Šarapova tagad baigi ieskrējusies un cerams, ka neapstāsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-29 12:33, pirms 13 gadiem
Prieks par Lisicki un Šarapovas uzvarām. Sabīne spēlēja ļoti labi. Domāju, ka, ja viņu pārstās vajāt traumas, būs ļoti augstu reitingā, varbūt pat līdz 1.vietai kādu dienu pakāpsies, jo viņa tiešām ir ļoti talantīga un arī ar psiholoģiju izskatās viss ok. Tomēr 1/2 finālā būs grūti, jo Marija šogad ļoti ieskrējusies. Domāju, vidrīzāk, viņa arī vinnēs Vimbldonu.

     [+] [-]

, 2011-06-29 13:50, pirms 13 gadiem
Patiešām žēl, ka Marina netika pusfinālā