Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Vimbldonu sāks pret 18 gadus veco Fernandesu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Vimbldonu sāks pret 18 gadus veco Fernandesu
Aļona Ostapenko VImbldonā pirms diviem gadiem. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisistes Vimbldonas turnīru sāks ar mačiem pret rangā zemāk esošām spēlētājām. Aļona Ostapenko (WTA 43.) tiksies ar 18 gadus veco Kanādas spēlētāju Leilu Fernandesu (#68), bet Anastasijai Sevastovai (WTA 61.) gaidāms mačs pret Kazahstānas pārstāvi Zarinu Dijasu (#101).

Aļona Ostapenko (WTA 43.) Vimbldonā sakrājusi 10-5 bilanci, pusi no uzvarām gūstot 2018. gadā, kad tika līdz pusfinālam. Viņa Vimbldonā otrajā nedēļā spēlēja arī 2017. gadā, kad sasniedza ceturtdaļfinālu. Savukārt iepriekšējā viesošanās reizē pirms diviem gadiem uzvaras gūt neizdevās.

Ostapenko šoreiz ir lieliska izloze, lai izvairītos no agras izstāšanās, jo viņa pirmajā mačā tiksies ar turnīra debitanti Leilu Fernandesu, kura uz zālāja seguma WTA turnīros nospēlējusi tikai divus mačus (1-1). Fernandesa pirms diviem gadiem uzvarēja "French Open" junioru turnīrā, bet šogad martā Monterejā izcīnīja pirmo WTA titulu, uzvarot WTA 250 turnīrā.

Anastasijai Sevastovai (WTA 61.) Vimbldona ir nesekmīgākais "Grand Slam" turnīrs, uz sava neērtākā seguma Londonā gūstot tikai divas uzvaras (2-7). Viņa divreiz pārvarējusi vienu kārtu (2017, 2019).

Lai arī Sevastovai izlozē tika ārpus ranga pirmā simtnieka esošā Zarina Dijasa, tā nav uzskatāma par labu izlozi, jo Kazahstānas tenisistei patīk zālāja segums. Viņai Vimbldonā ir labi rezultāti ar 8-5 bilanci, divreiz tiekot līdz 4. kārtai jeb astotdaļfinālam (2014-15).

Dubultspēļu turnīrā Latviju pārstāvēs tikai Ostapenko, kura spēlēs ar ukrainieti Martu Kostjuku. Viņas pirmajā mačā tiksies ar Šveices un ASV pāri Belinda Benčiča/Sofija Kenina. Ostapenko Vimbldonā divreiz tikusi līdz astotdaļfinālam, abiem turnīriem esot kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu (2016, 2018).

Izmantotie resursi:
https://www.wimbledon.com/en_GB/dra...

     [+] [-]

, 2021-06-26 00:22, pirms 3 gadiem
Nastjai līdz 4.kārtai viss gludi, atliek tikai pašai gribēt.
Jeļenai atkal Kasatkina, nesalaužamā Kornē un vēlreiz Kontaveita - nekāda pastaiga nesanāks.