Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Bārtijas ceļā 15 uzvaru sērijā esošā Krejčīkova, Kerbere tiksies ar Gofu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtijas ceļā 15 uzvaru sērijā esošā Krejčīkova, Kerbere tiksies ar Gofu
Barbora Krejčīkova. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vimbldonā tiks izspēlētas visas 16 astotdaļfinālu spēlēs. Vairāk saistošu cīņu šoreiz sieviešu turnīrā, kuram šajā apskatā attiecīgi arī lielāka uzmanība.

Ešlija Bārtija ar tikšanu līdz astotdaļfinālam atkārtojusi savu labāko rezultātu Vimbldonā. Austrālijas zvaigzne pirms diviem gadiem šajā posmā zaudēja zālāja seguma speciālistei Elisonai Riskei (6:3, 2:6, 3:6). Šoreiz viņai mačā par ceturtdaļfinālu pretī stāsies tenisiste, kura tikai pirmoreiz spēlē WTA pamatsacensībās uz šī seguma. Tiesa, Barbora Krejčīkova apveltīta ar daudzpusīgu tenisu, kas darbojas uz visiem segumiem, turklāt "Roland Garros" čempione šobrīd sasniegusi 15 uzvaru sēriju. Krejčīkovai ir tikai divas uzvaras pret Top 10 spēlētājām, viņa pirmoreiz tiksies ar ranga līderi.

Ceturtās pozīcijas īpašniecei Arinai Sabaļenkai šodien būs kārtējais mēģinājums pirmoreiz iekļūt "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Uzdevums nav viegls, jo pretī stāsies labā formā esošā Jeļena Ribakina, kura iepriekšējā "major" turnīrā Parīzē sasniedza savu pirmo ceturtdaļfinālu. Sabaļenkai 4. kārtas mačos ir 0-2 bilance. Viņai toties ir 2-0 bilance pret Ribakinu, Kazahstānas tenisisti trīs setu mačos pieveicot 2019. gadā Uhaņā (6:3, 1:6, 6:1) un šogad Abū Dabī (6:4, 4:6, 6:3).

2018. gada junioru čempione Iga Švjonteka pirms šīs Vimbldonas uz zālāja seguma pieaugušo līmenī bija guvusi tikai vienu uzvaru, bet Vimbldonā izmantojusi lielisku zaru – ceļā uz astotdaļfinālu pieveiktas veterānes Sūveja Šjē un Vera Zvonarjova, kā arī Irina Begu, kurai uz šī seguma karjeras laikā tikai deviņas uzvaras. Šodien Igu gaida tikšanās ar Onsu Žabūru, kura jūnijā uzvarēja Birmingemā, bet pagājušajā nedēļā Vimbldonā sakāva gan pieckārtējo čempioni Venusu Viljamsu, gan viena titula īpašnieci Garbinji Mugurusu. Švjonteka 2019. gadā Žabūru apspēlēja Vašingtonā uz cietā seguma (4:6, 6:4, 6:4).

No turnīru sākušajām piecām iepriekšējo gadu čempionēm palikusi tikai Andželika Kerbere. Vācijas veterāne šobrīd sasniegusi astoņu uzvaru sēriju, pirms Vimbldonas uzvarot WTA 250 turnīrā Bādhomburgā, kur viņa izcīnīja pirmo titulu kopš 2018. gada triumfa Vimbldonas kortos. Kerbere šodien pirmoreiz sacentīsies ar 17 gadus veco Koko Gofu, kura tika otro reizi spēlē Vimbldonā un abas reizes tikusi līdz astotdaļfinālam. Gofa pirms diviem gadiem šajā stadijā bezcerīgi zaudēja Simonai Halepai (3:6, 3:6).

Vimbldona ir vienīgais "Grand Slam", kur Karolīna Pliškova nav spēlējusi ceturtdaļfinālā. Čehiete divreiz zaudējusi astotdaļfinālu mačos. Šodien viņai būs pieredzes pārsvars pret savu pretinieci, jo Ludmila Samsonova pirmoreiz tikusi tik tālu. Tiesa, Krievijas tenisiste ir labākā formā, šobrīd sasniedzot 10 uzvaru sēriju. Samsonovas agresīvais teniss ar jaudīgu servēšanu viņa deva Berlīnes WTA 500 titulu un pagaidām ir neapturams arī uz Vimbldonas zālāja.

Kamēr sieviešu "Grand Slam" turnīros pēdējos gados pieņemts gaidīt daudz pārsteigumu, kungu sacensībās pārsvarā īstie mači sākas tikai no ceturtdaļfināliem. Tā tas būs arī šoreiz Vimbldonā. Pieckārtējam čempionam Novakam Džokovičam pirms ceturtdaļfināla gaidāms komfortabls mačs pret māla seguma cienītāju Kristianu Garinu, kurš Vimbldonā pirmoreiz sasniedzis astotdaļfinālu. Tas viņam arī būs tikai otrais astotdaļfināls karjerā, čīlietis jūnijā Parīzē uz sev ērtākā seguma ar 2:6, 1:6, 5:7 zaudēja Daniilam Medvedevam. Džokovičs Garinu pagājušajā gadā ar 6:3, 6:3 apspēlēja uz cietā seguma ATP kausā.

Uz zālāja draudīgāks pretinieks šodien būs astoņkārtējam čempionam Rodžeram Federeram, kurš tiksies ar Lorenco Sonego. Itālijas tenisists divus no četriem ATP fināliem sasniedzis tieši uz šī seguma – tituls 2019. gadā Antaljā un fināls pirms Vimbldonas Īstbornā. Sonego pirms diviem gadiem Federeram izrādīja sīvu pretestību divos setos "French Open" mačā (2:6, 4:6, 4:6). Sonego tikai otro reizi spēlēs "Grand Slam" astotdaļfinālā (0-1).

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...

     [+] [-]

, 2021-07-05 12:05, pirms 3 gadiem
Man patīk Krejčīkovas teniss, es tagad jutīšu līdzi viņai.