Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Lietus lauž tradīcijas – Vimbldonā spēlēs arī svētdien

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lietus lauž tradīcijas – Vimbldonā spēlēs arī svētdien
Foto: AP/Scanpix

Viena no Vimbldonas daudzajām tradīcijām ir no spēlēm brīva turnīra pirmā svētdiena. Šogad ļoti nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ mači notiks arī šajā dienā.

Lai arī Vimbldonā lietus dēļ ir iespējams spēlēt zem galvenās arēnas jumta, vienā dienā par 4-5 mačiem vairāk aizvadīt nav iespējams, tāpēc lielu paužu rezultātā neizbēgami rodas sarežģījumi turnīra programmā.

Šodien bija jābūt izspēlētai pirmajai pusei 3. kārtas maču, bet ir pabeigti tikai trīs – divi sieviešu turnīrā un viens vīriešu sacensībās. Tāpat jāatzīmē, kad vēl nav pabeigtas kopumā četras 2. kārtas spēles! Normālos apstākļos 2. kārtai bija jābeidzas jau vakar.

Lietus dēļ joprojām pie vārda dubultspēļu sacensībās nav tikusi Aļona Ostapenko. Viņa vienspēļu turnīra 1. kārtā zaudēja jau pirmdien, tādējādi bez spēlēšanas Vimbldonā uzturas jau vairākas dienas. Ostapenko plānots piedalīties gan sieviešu dubultspēlēs, gan jauktajās dubultspēlēs.

Vimbldonā pirmajā svētdienā mači notiks tikai ceturto reizi prestižā turnīra vēsturē. Pēdējais gadījums bija 2004. gadā.