Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pavlovs un Podžus uzvaras attālumā no pamatturnīriem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovs un Podžus uzvaras attālumā no pamatturnīriem
Deniss Pavlovs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas tenisisti Deniss Pavlovs un Mārtiņš Podžus veiksmīgi uzsākuši cīņas dažādu tenisa turnīru vienspēļu kvalifikācijas. Deniss rīt aizvadīs izšķirošo maču Kazaņas „Challenger” turnīrā Krievijā, bet Mārtiņam cīņa „Future” sacensībās Francijā.

Kazaņas (Krievija) „Challenger” 50 000

Savu pirmo turnīru 2011.gadā Latvijas tenisists Deniss Pavlovs aizvada Krievijas pilsētā Kazaņā. 27 gadus vecajam sportistam, kuram vienspēļu rangā 549.vieta, vienspēļu turnīrs bija jāsāk no kvalifikācijas. Pirmā kārta brīva, bet otrajā šodien pretiniekos stājās krievs Oskars Davļejevs (ATP rangā neatrodas). Šo pretinieku Deniss atstāja „sausā” – 6:0, 6:0, nodrošinot vietu izšķirošajā kvalifikācijas kārtā. Tur rīt jātiekas ar citu krievu Valēriju Rudņevu (ATP 356.). Pirms sešiem gadiem Deniss šim sportistam zaudējis, jācer, ka šoreiz izdosies revanšs.

Bez kvalifikācijas Pavlovam izdevies tikt dubultspēļu pamatturnīrā. Par pārinieku viņš sarunājis baltkrievu Uladzimiru Ignatiku – abu duets izlikts ar 3.numuru. Jau rīt pirmā cīņa pret mājiniekiem Jevgēņiju Kiriļovu un Konstantīnu Kravčuku.

Feišeroles (Francija) „Future” 10 000

Cīņu par pirmajiem ranga punktiem „Future” turnīros turpina 16 gadus vecai Mārtiņš Podžus. Trijos turnīros Vācijā viņam neizdevās tikt pāri kvalifikācijai, bet tagad mūsu sportists ir viena panākuma attālumā, lai to paveiktu Francijā. Kvalifikācijas 1.kārtā viņš ar 6:0, 6:2 sakāva rangā arī neesošo portugāli Žoao Silverio, bet šodien ar 6:3, 3:6, 6:3 pārspēja ATP ranga 845.vietas īpašnieku, francūzi Žilu Merī. izšķirošajā mačā par tikšanu pamatturnīrā Mārtiņam pretī stāsies britu sportists Aleksandrs Farkuharsons (ATP rangā šobrīd neatrodas). Mārtiņa brālim Jānim diemžēl zaudējums jau pirmajā kārtā – 3:6, 3:6 pret Stefanu Fransenu no Nīderlandes (ATP 1427.).

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page