Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: ""US Open" ir mans iecienītākais turnīrs"

Rolands Eliņš

Sevastova: ""US Open" ir mans iecienītākais turnīrs"
Anastasija Sevastova
Foto: USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova intervijā „US Open” organizatoriem paskaidroja atšķirības sieviešu tenisā šobrīd un pirms desmit gadiem, kā arī atzina, ka tieši „US Open” ir viņas iecienītākais turnīrs.

„Nebija viegli pielāgoties, ka esmu ranga „Top 20” spēlētāja un regulāri augstu izlikta turnīros,” sacīja Anastasija Sevastova intervijā „US Open” mājaslapā. „No vienas puses, ir patīkami, ka tieku izsēta turnīros un ka esmu tik augstu rangā, taču, no otras puses, ir vairāk, ko zaudēt, visas vēlas tevi uzvarēt. Bet esmu apmierināta ar savu sezonu.”

Sevastovai tika uzdots jautājums, vai sasniegt tik lielus panākumus viņai liekas nozīmīgāk, ņemot vērā, ka viņa iepriekš bija aizgājusi no tenisa. „Domāju, ka tas ir nedaudz muļķīgs jautājums,” smaidot atbildēja Sevastova. „Protams, ka tas ir ļoti nozīmīgi būt tik augstu, kā es esmu tagad. Tas ir mans rekords. Sākt no nekā 2015. gadā un tikt tik augstu, protams, ka tās ir īpašas sajūtas.”

„Esmu ļoti priecīga atgriezties „US Open”,” Sevastova sacīja par turnīru, kurā pirms gada sasniedza ceturtdaļfinālu. „Šis ir man iecienītākais turnīrs. Pagājušajā gadā šeit bija lieliska atmosfēra, un ceru, ka arī šoreiz varu sasniegt labus rezultātus. Taču nekad nevar zināt. Sieviešu tenisā šobrīd ir liela konkurence.”

„Manas izredzes? Tās atkarīgas no izlozes un citiem apstākļiem – ja tie ir labvēlīgi, tad vienmēr ir iespējas, kā jau varēja redzēt „Roland Garros” kortos un Vimbldonā,” izteicās Sevastova. „Šajos turnīros bija pārsteidzošas uzvarētājas. Lai nu kā, būs grūti, pirmās kārtas „Grand Slam” turnīros vienmēr ir grūtas.”

Sevastova norādīja, ka, salīdzinot ar situāciju pirms desmit gadiem, šobrīd sieviešu tenisā visas spēlē ātrāk: „Meitenes ir labākā sportiskajā formā, vairs nav pieejami vieglie punkti. Ir jāservē labāk, jo dažas spēlētājas ļoti spēcīgi uzbrūk uzreiz pēc tām. Teniss šobrīd ir daudz ātrāks un daudz fiziskāks.”

„Noskaņojums Latvijā par tenisu – tas ir tāds, ka mēs šobrīd esam labākā tenisa nācija pasaulē,” atbildot uz jautājumu par Aļonas Ostapenko un Ernesta Gulbja panākumiem, smējās Sevastova. „Es jokoju. Protams, visi ir nedaudz aizrāvušies ar tenisu un Aļonas un Ernesta panākumiem, varbūt arī maniem. Bet mēs joprojām esam maza valsts, un man pašai nekas nav mainījies.”

Sevastova šoreiz „US Open” turnīrā būs izsēta ar 16. numuru, kamēr Aļona Ostapenko ar 12. numuru. Sevastova WTA rangā ieņem 17. vietu, taču šobrīd uz 15. vietu noslīdējusī Serēna Viljamsa turnīros nepiedalās, līdz ar to Sevastovai tikusi svarīgā vieta labāko sešpadsmitniekā. Tas ir nozīmīgi, jo „Top 16” vietās izsētās tenisistes pirmajās trīs kārtas nevar tikties ar rangā augstāk esošu spēlētāju. „US Open” izloze paredzēta rīt.

Izmantotie resursi:
The Open Interview: Anastasija Sevastova | News...
Nadal, Pliskova named top seeds at 2017 US Open...

  +4 [+] [-]

, 2017-08-24 23:33, pirms 7 gadiem
Lai veiksmīga izloze un dod pretī bliezējas, lai sanāk atkārtot iespētais pērn.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-25 08:21, pirms 7 gadiem
uz priekšu Liepāja! Lai veicas ar izlozi un veiksmi, izturību turnīrā

     [+] [-]

, 2017-08-25 13:17, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Lai veiksmīga izloze un dod pretī bliezējas, lai sanāk atkārtot iespētais pērn.
Šarapovu, kas nobijās no Aļonas.