Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča grauj Velsā, Lībietis - Igaunijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča grauj Velsā, Lībietis - Igaunijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Ar graujošām uzvarām ITF turnīrus Velsā un Igaunijā sākuši Latvijas tenisisti – Diānai Marcinkevičai panākums ITF 25 000 turnīrā ievadā Vrekshemā (Velsa), bet Miķelis Lībietis pārvarējis "Future 10 000" turnīra 1. kārtu Kuresārē (Igaunija).

Marcinkevičai viegla uzvara pirmajā spēlē

Diāna Marcinkeviča šonedēļ rangā zaudējusi trīs vietas un ieņem 248. pozīciju. Turnīru Vrekshemā uz "hard" seguma Latvijas pirmā rakete sāka pret 16 gadus veco britu tenisisti Keitiju Bulteri, kurai junioru rangā 34. vieta. Ar šīs pretinieces uzveikšanu Marcinkevičai problēmas neradās – 6:2, 1:0. Nokļuvusi iedzinējos ar setu un breiku, Bultere izstājās. Marcinkeviča neierasti labi darbojās pie savas serves, zaudējot tikai divas izspēles.

Marcinkeviča Velsā piedalīsies arī dubultspēlēs, kur kopā ar polieti Justinu Jegiolku izliktas ar pirmo numuru. Tas turnīru ļaus sākt no ceturtdaļfināla. Interesanti, ka Marcinkeviča ar Jegiolku var tikties vienspēļu 2. kārtā. Marcinkeviča Vrekshemā spēlēja arī pirms gada, kad tika līdz ceturtdaļfinālam. Tas nozīmē, ka pašreiz aizstāvēti astoņi no 14 punktiem.

Lībietis Igaunijā turpina tikai vienspēlēs

Miķelis Lībietis (ATP 1455.) otro nedēļu pēc kārtas spēlē Igaunijas "Future" sacensības – ja pirms nedēļas bija 15 000 turnīrs, tad tagad zemākais jeb 10 000 sērijas līmenis. Vienspēļu 1. kārtā Lībietis ar 6:3, 6:2 sagrāva 19 gadus veco Krievijas tenisistu Konstantīnu Gerlahu (ATP 1295.).

Tikmēr dubultspēlēs kopā ar Markusu Kerneru zaudējums jau 1. kārtā – 2:6, 6:3, 4:10 pret spāni Adriju Masu Maskolo un Indijas tenisistu Ašvinu Vidžajragavanu. Atgādinām, ka Lībietis pagājušajā nedēļā kopā ar Igaunijas tenisistu uzvarēja Tallinas turnīrā. Pagaidām Kuresārē vienspēlēs nopelnīts viens reitinga punkts. Turnīrs notiek uz māla seguma.