Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvija 2012.gada Deivisa kausu sāks ar cīņu pret Ēģipti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvija 2012.gada Deivisa kausu sāks ar cīņu pret Ēģipti
Andis Juška, Juris Savickis, Ģirts Dzelde un Ernests Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Notikusi 2012.gada Deivisa kausa izloze, kurā noteikts, ka Latvijas komandas pirmie pretinieki Eiropas Āfrikas zonas 2.grupā būs Ēģiptes tenisisti. Līdz šim abas komandas savā starpā nav spēlējušas, bet pirmais mačs plānots no 10.-12.februārim Ēģiptē.

Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2.grupā arī 2012. gadā spēlēs 16 komandas. Izspēles sistēma itin vienkārša – gada sākumā astoņi salozēti pāri izspēlē pirmo kārtu. Uzvarētājkomandas turpina cīņu par divām vietām uz Eiropas Āfrikas zonas 1.grupu, bet zaudētājkomandas aizvada vēl vienu cīņu, lai noskaidrotu tās četras komandas, kas pamet šo grupu. Izlozē svarīga loma bija komandas pozīcijai Deivisa kausa rangā, jo pirmajā kārtā savā starpā nevarēja tikties astoņas labākās pēc ranga. Latvijas komandai no šī grupas sestā augstākā ranga vieta (52.), tādējādi pirmajā mačā vismaz nosacīts favorītu statuss.

Izloze lēma, ka mūsu komandai pirmajā cīņā stāsies Ēģiptes tenisisti, kuri šogad uzvarēja Āfrikas zonas 3.grupā un tika līmeni augstāk. Deivisa kausa rangā Ēģiptei ir 67.vieta, bet abām komandām šī būs pirmā savstarpējā cīņa. Tā kā līdz šim savā starpā nebija spēlēts, tad norises vieta tika lozēta - tajā paveicās Ēģiptei, līdz ar to spēles no 10.-12. februārim notiks šajā Āfrikas valstī. ATP rangā Ēģiptei ir astoņi spēlētāji, no kuriem augstākā pozīcija šobrīd Hohamedam Safvatam – 507. Šerifs Sabri ieņem 673., Karim Mamuns 838., Karims-Muhameds Mamuns 941., bet Omars Hedajets 995.vietu.

Ja mūsu komanda uzvarēs, tad 2.kārtā būs jāspēlē ar Ungārijas un Īrijas pāra uzvarētāju, ja zaudēs - ar šī pāra zaudētāju. Ja Latvija aizcīnīsies līdz izšķirošajām spēlēm par tikšanu 1.grupā, tad pretiniekos var būt Ukrainas, Monako, Kipras vai Marokas komandas.

2012.gada Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas 1.kārtas mači

1.kārtas spēļu pāri
(1) Ukraina - Monako
(7) Kipra - Maroka
Ēģipte - (6) Latvija
(4) Ungārija - Īrija
(5) Baltkrievija - Moldova
Turcija - (3) Bosnija un Hercegovina
(8) Igaunija - Luksemburga
(2) Polija - Madagaskara

Pirmās minētas mājinieku komandas

Tāpat notikusi arī Pasaules grupas izloze. Intriģējošākā no cīņām varētu būt starp Šveices un ASV komandām, kamēr ranga līderiem spāņiem pirmajā kārtā savā laukumā jāspēlē pret relatīvi vājāko Kazahstānu.

2012.gada Deivisa kausa izcīņas Pasaules grupas 1.kārtas mači

1.kārtas spēļu pāri
(1) Spānija - Kazahstāna
Vācija - (2) Argentīna
(3) Serbija - Zviedrija
Kanāda - (4) Francija
(5) Čehija - Itālija
Šveice - (6) ASV
Japāna - (7) Horvātija
Austrija - (8) Krievija

Pirmās minētas mājinieku komandas

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  +3 [+] [-]

, 2011-09-21 15:05, pirms 13 gadiem
Es ir priecīgs - kurš nebūtu priecīgs aizšaut pavasarī uz siltajām zemēm pabumboties un atlaisties pie baseina?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-21 22:45, pirms 13 gadiem
nu baigi karsts jau arī tur februārī nav, bet nu pietiekoši, lai prāva fanu grupiņa dotos uz turieni uzsist golfu, atpūsties un pafanot par Latvijas tenisistiem un viņu kapteini!