Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Vilanders: "Ostapenko atgriešanās ranga desmitniekā ir neticami spēcīgs sasniegums"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vilanders: "Ostapenko atgriešanās ranga desmitniekā ir neticami spēcīgs sasniegums"
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

"Eurosport" tenisa eksperts Matss Vilanders (Zviedrija) uzskata, ka "French Open" otrās kārtas spēlē Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko lielākais risks ir pārāk ātra spēle. Par to vēsta kompānijas pārstāvju sagatavotais materiāls.

Kā jau ziņots, "French Open" otrajā kārtā 2017. gada turnīra čempione cīnīsies pret dānieti Klāru Tausoni. "Domāju, ka Ostapenko tic, ka viņa var uzvarēt. Viņa atkal iekļuva labāko desmitniekā, kas ir neticami spēcīgs sasniegums, īpaši ņemot vērā viņas augsta riska spēles stilu," saka Matss Vilanders, kurš ir septiņkārtējais "Grand Slam" vienspēļu čempions (1982, 1983, 1984, 1985, 1988, 1988, 1988). "Gadiem ejot, Ostapenko acīmredzami ir kļuvusi mierīgāka savā pieejā spēlei. Un domāju, ka potenciāli viņa varētu uzvarēt vēl kādā "Grand Slam"."

Ostapenko spēlē ar neticami lielu tempu un jaudu, izpildot sitienus, pret kuriem pretiniecēm var būt grūti cīnīties. "Iespējams, tas ir viņas lielākais trumpis. Bieži vien pretinieces otrā laukuma pusē ar to netiek galā, un tieši tā viņa šeit izcīnīja titulu 2017. gadā, kas toreiz bija pārsteigums visiem, arī man. Viņa nekad neatkāpjas no mērķa un ir guvusi ļoti labus panākumus, lai pēdējā gada laikā atgrieztos tuvu savam labākajam līmenim. Mēs zinām, ka viņas spēks ir bijis galvenais viņas panākumu veicinātājs," norāda tenisa eksperts.

Latvijas spēlētājai ir iespējas progresēt, kļūstot vēl bīstamākai. "Ostapenko joprojām var uzlabot savu aizsardzības spēli un koncentrēties uz to, lai nepieļautu pārāk daudz nevajadzīgu kļūdu, taču tas būs dabisks viņas agresīvā stila mīnuss. Lai gan viņa pieļauj kļūdas, virkne Ostapenko stipro priekšrocību var atkal aizvest viņu tālu," atzīst speciālists. "Spēlē pret Tausoni, kura ir diezgan gudra spēlētāja, pastāv liela iespēja, ka Ostapenko varētu spēlēt pārāk ātri. Tausone nav īpaši agresīva, un viņas aizsardzība varētu nebūt pietiekami laba, lai neatpaliktu no Ostapenko."

Izmantotie resursi:
Laura Šīraka / Repute / Warner Bros. Discovery