Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška paliek soli no pamatturnīra Neapolē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška paliek soli no pamatturnīra Neapolē
Andis Juška
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

25 gadus vecais Andis Juška nav spējis kvalificēties Neapoles (Itālija) „Challenger” vienspēļu turnīra pamatsacensībām. Pirmās divas kārtas viņš pārvarēja, tomēr izšķirošajā mačā ar 1:6, 7:6(6), 3:6 piekāpās rangā augstāk esošajam slovākam Pavolam Červanekam. Pamatturnīrā Andis startēs dubultspēlēs.

Atgādinām, ka šonedēļ Andis Juška (ATP 377.) uzsāka māla sezonas cīņas, piedaloties „Future” sērijas sacensībās Itālijas pilsētā Verčelli. Tajās izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam, nopelnot trīs reitinga punktus. Zaudējums ceturtdaļfinālā gan nozīmēja, ka Andis var doties uz citu Itālijas pilsētu Neapoli un tur notiekošo „Challenger” turnīru ar balvu fondu 30 000 eiro. Vienspēļu cīņas latvietim bija jāsāk no kvalifikācijas, kurā viņam sestā numura gods.

Vakar pirmās kārtas cīņā Andim pretiniekos bija mājinieks Masimo Kapone (ATP 640.), kuru uzdevās uzveikt ar 7:6(6), 6:3. Turpretī šodien grafiks saspringtāks. Vispirms pusdienlaikā 2.kārtas duelis pret horvātu Anti Paviču (ATP 545.), kurā gūts pārliecinošs triumfs ar 6:0, 6:0 40 minūšu laikā. Pēc tam vakarpusē arī izšķirošais mačs par tikšanu pamatsacensībās. Tajā pretiniekos stājās slovāks Pavols Červenaks, kurš rangā augstāk par Andi – 259.vieta. Spēle latvietim iesākās gaužām bēdīgi. Pirmais sets zaudēts ar 1:6 un arī otrajā zaudēts breiks - 2:4. Juška gan nepadevās, panāca līdzsvaru, bet vēlāk taibreikā atspēlēja mačbumbas un uzvarēja ar 7:6(6). Izšķirošajā setā nedaudz labāks tomēr bija slovāks, kuram vienu reizi izdevās uzvarēt pie Anda serves. Tādējādi uzvara Červenakam ar 6:1, 6:7(6), 6:3.

Divas kvalifikācijā gūtās uzvaras Andim reitinga punktus nav devušas, bet pamatturnīrā viņš var uzspēlēt tikai gadījumā, ja vairāki pamatturnīra dalībnieki nolems tajā tomēr nespēlēt. Dubultspēļu turnīrā Juška gan uzreiz ticis pamatsacensībās. Par pārinieku viņš sarunājis krievu Mihailu Jelginu (abu duets izlikts ar 4.numuru), bet pirmie pretinieki no Nīderlandes – Tomass Šorels un Igors Sijslings.

Tikmēr Turcijas pilsētas Antālijas „Future” 10 000 sacensību kvalifikācijā mačus aizvadījuši divi mūsu valsts sportisti. Ja Pāvelam Grigorjevam viss beidzās pēc pirmās cīņas (26, 2:6 pret beļģi Krištofu Ferduiktu), tad Artūram Kazijevam pagaidām divas uzvaras – sestdien 6:3, 6:3 pret Filiposu Cangaridi (Kipra), bet svētdien 7:6(4), 7:6(4) pret britu Ričardu Gabu (ATP 1169.). Rīt izšķirošajā mačā par tikšanu pamatturnīrā Artūrs spēlēs pret čehu Jirži Kosleru (ATP 799.).

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home