Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Poļi analizē Gulbi līdz pēdējam sīkumam

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Poļi analizē Gulbi līdz pēdējam sīkumam
Ernests Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Polijas tenisa izlase, kas šobrīd jau trenējas Rīgā, pagājušajā nedēļas nogalē mačam ar Latviju gatavojās Varšavā, taču iztrūka viena spēlētāja – Ježi Janoviča, kurš pirmo reizi savā karjerā uzvarēja ATP „Challenger” turnīrā Senremī un no turienes pa taisno tad arī devās uz Rīgu.

Polijas izlases kapteinis Radoslavs Šimaņiks: „Šis Janoviča panākums, bet īpaši viņa lieliskā forma dod labas cerības pirms cīņām Rīgā. Ježi aizvien labāk spēlē čelendžeros, biežāk un biežāk uzvarot izsētos tenisistus. Domāju, tas ir tikai laika jautājums, kad viņš sāks uzvarēt arī turnīra 1. raketes. Esmu pateicīgs arī Janoviča trenerim somam Kimam Tillikainenam – pirms trim mēnešiem lūdzu viņu, lai pēc „US Open” paturpina strādāt uz cietajiem kortiem. Viņi tā arī izdarīja un, pateicoties tam, jau vairākas nedēļas Janovičs spēlē tikai uz šāda seguma. Rīgā arī spēlēsim uz hārda, „RuKortAce” - krievu ražojuma ātrais segums.” Vienspēlēs Poliju pārstāvēs tieši Janovičs, kā arī Mihals Pžisieznijs.

Šimaņikam tika lūgts izteikties arī par Latvijas izlasi: „No viņu nometnes pienāk ziņas, ka izmaiņas nav plānotas – pats svarīgākais, ka spēlēs arī Ernests Gulbis. Nav izslēgts, ka viņš piedalīsies arī dubultspēlē, bet tas nozīmē, ka Gulbim nebūs atpūtas dienas, atšķirībā no mūsu Mihala un Ježi. Pateicoties labiem dubultspēļu meistariem, mums ir iespējas manevrēt. Francijas turnīrā Janovičs uzvarēja stipros francūzi Davidu Guesu, Luksemburgas sportistu Žilu Milleru, bet finālā vēl vienu spēcīgu francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu. Tikmēr latviešu Andis Juška un Deniss Pavlovs tur izkrita attiecīgi 1. un 2. kārtā. Tiesa, abi latvieši dubultspēlē tika līdz finālam, kas nozīmē, ka viņi mēģinājuši saspēlēties Rīgas turnīram. Tomēr, domāju, ka mūsu dubultspēles vīri Marcins Matkovskis un Mariušs Firstenbergs pret šo Latvijas duetu būs spējīgi cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu un tāpat būs arī, ja viņu duetu veidos Gulbis un Pavlovs vai Juška.”

Latvijas un Polijas izlase līdz šim tikušās divreiz un abas reizes uzvarēja Polija. 1999. gadā Jūrmalā ar 3:2, bet 2006. gadā Polijā ar 5:0. Lai gan bija šis graujošais 5:0, toreiz vienspēles bija ļoti sīvas, un Gulbis zaudēja tieši Pžisieznijam. Abi tagad būs komandu līderi. Šimaņiks: „Gulbis noteikti gribēs revanšēties Mihalam par toreizējo zaudējumu. Toreiz Ernests bija juniors, bet tagad nobriedis spēlētājs, lai gan joprojām ir jauns. Pirmām kārtām Gulbis lieliski servē un labi spēlē un gala līnijas – izpildot kvalitatīvi kā forhendu, tā arī bekhendu. Viņa mīnusi - karstā galva un spēle pie tīkla. Gulbim patīk ātra spēle un agresīva apmaiņa ar sitieniem. Sliktāk jūtas, ja pretinieks slāpē mača tempu. Tā bija „US Open”, kur francūzis Žeremī Šardī izjauca viņa spēli, spēlēja lēni, pēc kā deva prettriecienu. Tā ir laba priekšā teikšana (kā jāspēlē pret Gulbi) pirms cīņām Rīgā. Viens ir skaidrs – Gulbis ļoti nopietni attiecas pret savu karjeru. Viņš ir nokomplektējis savu komandu, ar kuru visur braukā kopā – tas atnes dividendes.”

Poļu kapteinis Šimaņiks turpina: „Šogad Gulbis spēlē ļoti labi, piedalās daudzos turnīros un noteikti būs visu savu vienspēļu favorīts. Tas gan nenozīmē, ka nevaram uzvarēt arī Rīgā. Viņš ir Latvijas zvaigzne, un līdzjutēji noteikti viņu dzīs uz priekšu. Mājiniekiem sienas vienmēr palīdz un dažreiz arī tiesneši, taču tā ir priekšrokas sastāvdaļa, esot saimniekiem. Cenšamies gan par to nedomāt. Braucam, lai izcīnītu vismaz trīs uzvaras – vienalga vai pret Gulbi, vai citu viņu spēlētāju. Gulbi klātienē dažādos turnīros esmu redzējis vairākkārt, bet par pārējiem vairāk zinu vienīgi rezultātu izteiksmē.”

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

  +6 [+] [-]

, 2010-09-14 20:42, pirms 14 gadiem
tas viniem nepalidzes

  +7 [+] [-]

, 2010-09-14 20:55, pirms 14 gadiem
Gulbis>Poland

     [+] [-]

, 2010-09-14 21:13, pirms 14 gadiem
Jēga no tā?

     [+] [-]

, 2010-09-14 21:41, pirms 14 gadiem
Kāda jēga analizēt, ja spēlēt nemāk.

  +8 [+] [-]

, 2010-09-14 21:54, pirms 14 gadiem
Gulbis uzvarēs abas vienspēles, poļi 100% uzvarēs dubultspēli, tāpēc viss atkal būs atkarīgs no Anda Juškas. Pret slovēņiem viņš sagādāja patīkamu pārsteigumu, pārspējot favorīti, tagad nāksies izdarīt to pašu, lai komanda uzvarētu. Interesanti, kādā Andis pašlaik ir formā.

     [+] [-]

, 2010-09-14 22:03, pirms 14 gadiem
Lai jau analizē...

  +4 [+] [-]

, 2010-09-14 22:51, pirms 14 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Gulbis uzvarēs abas vienspēles, poļi 100% uzvarēs dubultspēli, tāpēc viss atkal būs atkarīgs no Anda Juškas. Pret slovēņiem viņš sagādāja patīkamu pārsteigumu, pārspējot favorīti, tagad nāksies izdarīt to pašu, lai komanda uzvarētu. Interesanti, kādā Andis pašlaik ir formā.
100% nekad nevar but , tas tak ir sports....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 00:29, pirms 14 gadiem
uzvarot sho speli, kas notiek talak? pret kadu citu pretinieku jaspele vai kas. varetu kko sikak

     [+] [-]

, 2010-09-15 01:39, pirms 14 gadiem
braieni apspēlēja poļus usopen kā uz vietas stāvēdami,tā ka tas poļu duets nekas īpašs

     [+] [-]

, 2010-09-15 15:08, pirms 14 gadiem
Nu Braieni dubultspēlēs ir tas pats kas Nadals vienspēlēs.
Bet poļi šoreiz norausies dubultspēlēs un no Ernesta. Lai tapēc kaulkulē ko darīs 2.līgā!