Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Romā tiksies ar šajā turnīrā uzvarēto Kontu, Sevastovai ielozē Taihmani

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Romā tiksies ar šajā turnīrā uzvarēto Kontu, Sevastovai ielozē Taihmani
Aļona Ostapenko. Foto: imago/Scanpix

Pirmdien Romā sāksies WTA 1000 sērijas turnīrs uz māla seguma, Itālijas galvaspilsētā spēlējot arī abām Latvijas spēcīgākajām tenisistēm. Labāka izloze Aļonai Ostapenko, tiekoties ar britu pirmo numuru Johannu Kontu, kuru viņa Romā pieveica pirms trim gadiem. Savukārt Anastasijai Sevastovai gaidāms revanša mēģinājums pret Šveices spēlētāju Džilu Taihmani, kurai viņa šogad zaudēja Austrālijā.

Tāpat kā šonedēļ Madridē – arī Romā Aļona Ostapenko kā pēdējā ar reitingu iekļuva pamatturnīrā. Šobrīd ranga 50. vietā esošajai Ostapenko atlases brīdī bija 52. numurs. Viņai Romā ir 5-5 bilance ar labāko rezultātu ceturtdaļfinālu 2018. gadā. Ostapenko kopš tā laika "Foro Italico" ir trīs zaudējumu sēriju.

Ostapenko sesto Romas turnīru sāks ar maču pret 18. vietā esošo Johannu Kontu, kura 2019. gadā Romā negaidīti tika līdz finālam, tur ar 3:6, 4:6 zaudējot Karolīnai Pliškovai. Ostapenko pret Kontu ir negatīva 2-3 bilance, tiesa, ar pozitīvu 1-0 uz māla. Un vienīgais māla mačs notika tieši Romā, kur Aļona Kontu uzvarēja 2018. gadā ar 2:6, 6:3, 6:4.

Arī Anastasija Sevastova (WTA 54.) Romā ir trīs zaudējumu sērija, turklāt viņai šajā turnīrā izdevies gūt tikai trīs uzvaras (3-4). Sevastovas pirmā pretiniece būs 40. vietā esošā Šveices kreile Džila Taihmane, kurai viņa februārī ar 4:6, 7:6(8), 5:7 zaudēja dramatiskā mačā Adelaidā.

Romā no 1. kārtas brīvas Top 8 izsētās spēlētājas. Prestižajā turnīrā no ranga Top 20 nebūs tikai Kiki Bertensas (#10) un Viktorijas Azarenkas (#15), kurām ir savainojumu problēmas. Ostapenko pirmās barjeras pārvarēšanas gadījumā 2. kārtā tiktos ar Marketu Vondrušovu (#21) vai kvalifikācijas uzvaretāju, bet Sevastovai būtu mačs pret pasaules sesto raketi Bjanku Andresku.