Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisa izlase Federācijas kausā ar Ostapenko un Marcinkeviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas tenisa izlase Federācijas kausā ar Ostapenko un Marcinkeviču
Aļona Ostapenko
Foto: ippopen.net

Šodien kļuva zināms Latvijas sieviešu tenisa izlases sastāvs Federācijas kausa Eiropas-Āfrikas zonas 1. grupas cīņām Budapeštā, kas notiks februārī. Tāpat kā pērn, arī šogad uzsvars likts uz jauno paaudzi, valsts godu uzticot aizstāvēt Aļonai Ostapenko, Diānai Marcinkevičai, Laurai Gulbei un Dārtai Elizabetei Emuliņai.

Latvijas izlase atgriešanos Eiropas-Āfrikas zonas 1. grupā nodrošināja aprīlī, kad izšķirošajā cīņā Melnkalnē ar 2-1 pieveica mājinieci. Latvijas sportistes panākumu nodrošināja dubultspēlē un 1. grupā atkal spēlēs pēc trīs gadu pārtraukuma. 2011. gadā mačā par palikšanu šajā līmenī Latvijas izlase zaudēja Bulgārijai.

Jaunās sezonas cīņas Latvijas komandas rindās aizvadīs tās pašas tenisistes, kuras nodrošināja tikšanu 1. grupā. Proti, Diāna Marcinkeviča (WTA 218.) un Aļona Ostapenko (708.). Ja nenotiks nekas ārkārtējs, abas spēlēs gan vienspēlēs, gan dubultspēlē. Pārējās divas dalībnieces ir Laura Gulbe (WTA 1245.) un Dārta Elizabete Emuliņa (bez ranga). Arī šoreiz mūsu komandai jāiztiek bez valsts labākās dubultspēļu meistares Līgas Dekmeijeres.

Eiropas-Āfrikas zonas 1. grupas cīņas no 4. līdz 9. februārim notiks Budapeštā, sportistēm Ungārijā spēlējot telpās uz "hard" seguma. Kopumā piedalīsies 17 izlases, sadalītas četrās grupās. Trīs grupas sastāvēs no četrām komandām, bet vienā grupā (D) būs piecas izlases. A un B grupas uzvarētājas "play off" mačā ar C un B labākajām komandām noskaidros divas izlases, kas nākamajā gadā spēlēs augstākā līmenī. Savukārt pēdējo vietu ieguvējas pēc tāda paša principa cīnīsies par palikšanu 1. grupā.

Bez Latvijas un mājinieces Ungārijas Budapeštā spēlēs arī Austrija, Baltkrievija, Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Lielbritānija, Izraēla, Luksemburga, Nīderlande, Portugāle, Rumānija, Slovēnija, Tunisija, Turcija un Ukraina.

     [+] [-]

, 2014-01-06 20:34, pirms 10 gadiem
Žēl, ka nebūs Līga - dubultspēlē būtu noderējusi, bet nu, manuprāt, tāpat būtu jāpaliek šajā grupā arī pēc šī turnīra...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-06 21:27, pirms 10 gadiem
kāda tad vēl mums ir paaudze