Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Pavļučenkova sasniedz pusfinālu Madridē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Pavļučenkova sasniedz pusfinālu Madridē
Anastasija Pavļučenkova un Aļona Ostapenko Madridē. Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu trešdienas vakarā Madrides WTA 1000 turnīra ceturtdaļfinālā ar 7:6(2), 6:3 uzvarēja Krievijas komandu Jeļena Vesņina/Vera Zvonarjova. Ostapenko otro reizi pēc kārtas sasniedza pusfinālu Madridē.

Ostapenko un Pavļučenkovai 1. setā izdevās iespaidīga atspēlēšanās, kad pretiniecēm bija četras setbumbas pēc kārtas ar Vesņinas servi. Ostapenko ar pārinieci no 3:5 un 0:40 uzvarēja 11 izspēlēs pēc kārtas. Ostapenko un Pavļučenkova pirmās trīs setbumbas atspēlēja ar uzbrukumiem, bet ceturtās setbumbas, kas bija arī izšķirošais punkts, izspēlē 2018. gada čempione Vesņina bumbiņu raidīja tīklā.

Arī Ostapenko un Pavļučenkovas duets ar setbumbām neizservēja setu, kad viņām pie 6:5 bija divas setbumbas. Pavļučenkovai vispirms dubultkļūda, bet pēc tam nedraudīga otrā serve, kuru Vesņina spēcīgi raidīja Ostapenko virzienā, un pie tīkla bijusī Ostapenko nespēja trāpīt precīzi. Ostapenko ar pārinieci tūlīt dominēja taibreikā, bet 2. setā breiku atspēlēja pat divreiz (0:1 un 1:2).

Ostapenko otro reizi pēc kārtas sasniedza Madrides turnīra pusfinālu, aizstāvot 390 reitinga punktus. Viņai identisks rezultāts pirms diviem gadiem bija ar šodien uzvarēto Zvonarjovu. Pusfināls notiks piektdien. Pavļučenkova Madridē pusfinālu sasniegusī arī vienspēļu turnīrā, kur par vietu finālā cīnīsies ceturtdienas vakarā.