Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova šogad otro reizi zaudē spānietei Badosai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova šogad otro reizi zaudē spānietei Badosai
Anastasija Sevastova. Foto: EPA/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 54.) otrdienas vakarā piedzīvoja sāpīgu neveiksmi Madrides WTA 1000 turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kur ar rezultātu 7:6(0), 6:7(3), 0:6 zaudēja mājiniecei Paulai Badosai (WTA 62.). Sevastova palika divu punktu attālumā no uzvaras pret Badosu, kurai šogad trīs setu cīņā piekāpās arī sezonas pirmajā mačā.

Anastasija Sevastova pēc sestā geima bija iedzinējos ar 2:4. Viņa šajā geimā atspēlējās no 0:30, bet pie 40:30 bumbiņu nepārcēla pāri tīklam un pēc tam izsita autā "smešu", uzdāvinot spānietei breikbumbu. Sevastova to atspēlēja, pēc tam atvairīja vēl vienu, bet ar trešo galā netika. Visas tika spēlētas ar otro servi, un Paula Badosa trešajā reizē iespēju garām nelaida, ar jaudīgu serves atsišanu palīdzot Sevastovai trāpīt tīklā.

Latvijas sportiste uzreiz atspēlējās. Viņa nākamo geimu sāka ar spēcīgu pirmās serves atsišanu, pēc kuras Badosai auts. Viņa pēc tam "nogulēja" Sevastovas "dropšotu" un izsita autā no labās puses, kad Sevastova divreiz atvairīja viņas uzbrukuma mēģinājumus no kreisās puses. Badosa no 0:40 atspēlēja tikai pirmo breikbumbu (ar pirmo servi), bet nākamajā izspēlē bumbiņu raidīja autā.

Vēl nesen esot iedzinējos ar 2:4, Sevastova drīz bija vadībā ar 5:4, Badosu nobreikojot divreiz pēc kārtas. Badosai arī devītajā geimā ātri 0:40 deficīts. Viņa šoreiz tika galā ar divām breikbumbām, bet trešajā izspēlē Sevastova labi uzsita pa diagonāli, un Badosa nepaspēja atbildēt precīzi, bumbiņu raidot tīklā.

Sevastova 10. geimā nespēja izservēt setu, neprecīza tenisa geimā divreiz trāpot autā un vienreiz tīklā. Sevastova taibreikā pēc "dropšota", bumbiņai no tīkla noveļoties Badosas laukuma pusē, izvirzījās vadībā ar 3:0. Badosa uz to reaģēja ar divām "forehand" kļūdām, Sevastovai no 5:0 divas neatsistas pirmās serves pēc kārtas, noformējot "sauso" taibreiku.

Sevastovai 2. setā breiku izdevās atspēlēt trīs reizes, turklāt Badosa arī neizmantoja divas setbumbas ar savu servi. Spānijas tenisiste bija vadībā ar 3:1, 4:3 un 5:4, kad stājās uz serves līnijas, lai nodrošinātu vēl viena seta spēlēšanu. Spānijas tenisiste tika priekšā ar 40:15 jeb divkāršo setbumbu, taču tik labā pozīcijā nespēja uzvarēt geimā.

Sevastova atspēlēja pirmo setbumbu – ar "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju. Savukārt otrās setbumbas izspēlē Badosai kļūda, bumbiņu raidot autā pēc Sevastovas "slaisa". Badosai pēc tam divi sitieni pēc kārtas tīklā no neērtās puses, un rezultāts kļuva 5:5.

Latvijas tenisistei vēl vienā taibreikā uzvarēt neizdevās. Viņa pēc vieglā pirmā taibreika otrajā vadībā bija tikai neilgi – pēc sekmīga "dropšota" tiekot priekšā ar 3:2. Badosa ar teju neatvairāmu tenisu uzvarēja piecās izspēlēs pēc kārtas – spānietei divi "winners", neatsista pirmā serve un uzbrukums Sevastovas pirmajai servei. Sevastova pie 3:6 finišēja ar neprecīzu "backhand" sitienu (tīkls).

2. setā pēc septītā geima bija īpatnēja situācija – abas tenisistes vienlaicīgi izmantoja medicīnas pārtraukumu, kas notika ārpus korta. Spāniete atgriezās ar nosaitētu kreiso augšstilbu, bet Sevastovai vizuālu izmaiņu nebija. Acīmredzams gan bija kas cits – bez liela ātruma esošā Badosa kustējās lēnāk nekā ierasts, tāpēc centās spēlēt īsas izspēles, tomēr ar skaļu fanu atbalstu spēja triumfēt izšķirošajā setā.

Tas sākās ar diviem ilgiem geimiem. Badosa pirmajā geimā atspēlēja divas breikbumbas – pirmo ar eisu, bet otro ar Sevastovas ieroci. Viņa izpildīja Anastasijai negaidītu "dropšotu", un aizsardzībā tālu bijusī Sevastova nepaspēja. Anastasija otrajā geimā nespēja atspēlēt vienu breikbumbu, bumbiņu raidot autā ar diagonālo "backhand". Sevastova kopš tā brīža spēlēja pārāk nedisciplinēti, lai varētu cerēt uz atspēlēšanos, turklāt viņai arī neizdevās izvairīties no "sausā" 0:6.

Statistika

KategorijaSevastovaBadosa
Eisi34
Dubultkļūdas25
1. serves precizitāte62%79%
1. serves punkti41/7154/88
2. serves punkti17/448/24
Breikbumbas5/118/14
Tīri uzvarētās izspēles3441
Nepiespiestās kļūdas3735
Visi punkti108119

Sevastova šogad Badosai otro reizi zaudēja trīs setu cīņā. Pirmā neveiksme bija sezonas pirmajā mačā 6. janvārī Abū Dabī ar rezultātu 2:6, 7:5, 2:6. Sevastova šodien bija tikai divu punktu attālumā no uzvaras – 2. setā pie 6:5 un 30:30 uzņemšanā, taču Badosa spēja nodrošināt taibreiku, kurā arī uzvarēja, pēc tam, skaļo spāņu fanu iedvesmota, arī uzvarot izšķirošajā setā.

Otrdienas vakarā Spānijas galvaspilsētā beidzās Sevastovas uzvaru sērija, kas bija sasniegusi sešus mačus. Sērija sākās ar divām uzvarām Billijas Džīnas Kingas kausā pret Indiju, bet vēl četri panākumiem pievienoti Madridē, kur viņa pirmoreiz kopš 2016. gada spēlēja kvalifikācijā.

Sevastova ceturto reizi spēlēja Madridē (9-4 bilance pamatturnīros). Viņa labāko rezultātu sasniedza debijā 2017. gadā, kad sasniedza pusfinālu, bet pēdējās divās vizītēs zaudējums 3. kārtā. Tā kā Sevastova šogad spēlēja kvalifikācijā, viņa ieguva par 30 punktiem vairāk nekā iepriekšējā Madrides turnīrā 2019. gadā. Sevastovai nākamais turnīrs plānots Romā, kur, iespējams, arī būs jāsāk kvalifikācijā.

  -4 [+] [-]

, 2021-05-03 22:12, pirms 3 gadiem
Jā, nelaimīga apstākļu sakritība!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-03 22:12, pirms 3 gadiem
Diemžēl, bet Sevai trešajam setam spēka nepietika. Neskatoties ne uz ko visu cieņu viņai par cīņas sparu.

  +4 [+] [-]

, 2021-05-03 22:12, pirms 3 gadiem
Lielisks augstas klases teniss, tādu bauda skatīties. Badosu izvilka skatītāji, bet Nastjai par šo zaudējumu nav jākaunas.

  +8 [+] [-]

, 2021-05-03 22:24, pirms 3 gadiem
Labākie 2 seti pēdējo 2 gadu laikā. Nepaveicās otrajā taibreikā un bačas arī bija tukšas. Abas malacītes, domāju Paulai arī labākais mačs. Nenormāla Viljamsu cienīga serve ar apskaužamu precizitāti. Jāsaka, ka ievilka Nastju bumbas dauzīšanā, izdevīgāk būtu bijis vairāk slaisot. Bet to var gudri spriest pie ekrāna
Ja meitene iegūs pārliecību, būs cienījama konkurente māla plačos. Ja mikrotrauma netraucēs Benčikam būs smagi

  +1 [+] [-]

, 2021-05-03 22:34, pirms 3 gadiem
...un vēl tie spāņu fani....jau bija aizmirsies teniss, kad akīivi tribīnes ir pret tavējo....

  +4 [+] [-]

, 2021-05-03 22:34, pirms 3 gadiem
Pirmie divi seti, visaugstākās klases teniss!!!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-03 22:35, pirms 3 gadiem
Valdi Bērziņ, vai tik tiešām tev nepielec, ka var uzrakstīt arī ar citiem vārdiem par mūsu spēlētājas zaudējumu, jei bogu, satikšu, dabūsi pa tāfeli, ja normāli nesaproti!

  +4 [+] [-]

, 2021-05-03 22:55, pirms 3 gadiem
Visticamāk, ka vairāk Valda rakstus par Nastjas veikumu tenisa kortos nemaz vairs nelasīšu! Negribu ar liekiem klikšķiem vairot autora honorāru un lasīt vienpusīgu informāciju!
P.s. Kaut kā netiku lasījis Valda atskaites no Latvijas-Indijas komandu mača preses konferencēm? Vai mūsu meiteņu izlases preses konferencēs jau viņu vairs neielaiž? Tad jau zināms progress sasniegts!

     [+] [-]

, 2021-05-03 23:29, pirms 3 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: Valdi Bērziņ, vai tik tiešām tev nepielec, ka var uzrakstīt arī ar citiem vārdiem par mūsu spēlētājas zaudējumu, jei bogu, satikšu, dabūsi pa tāfeli, ja normāli nesaproti!
Lielais devējs ko tad tādu nepareizu uzrakstīja ?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-03 23:39, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Lielais devējs ko tad tādu nepareizu uzrakstīja ?
to: Mazais ņēmējs

Viņš tā vietā, lai rakstītu no pozitīvā rakursa par pašmāju sportisti, raksta negatīvi, izpaužot savu subjektīvo viedokli. Tas attiecināms gan uz cīņas gaitas aprakstu un formulējumu, gan kopsavilkumu. Un tāds jau ir otrais raksts pēc kārtas.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-04 00:23, pirms 3 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: to: Mazais ņēmējs

Viņš tā vietā, lai rakstītu no pozitīvā rakursa par pašmāju sportisti, raksta negatīvi, izpaužot savu subjektīvo viedokli. Tas attiecināms gan uz cīņas gaitas aprakstu un formulējumu, gan kopsavilkumu. Un tāds jau ir otrais raksts pēc kārtas.
Precīzāk par Sevastovu tāda ir lielākā daļa rakstu. Kad bija viņas pēdējo gadu labākā sezona, tad vienmēr izcēla pretinieču traumas, nogurumu, neformu, kamēr par Sevas līdzīgām problēmām "nomurmināja"
Jāsaka gan, ka arī Gulbim bieži tika, retāk Ostapenko. Nu un par bilžu izvēli ir vēl vesels atsevišķs stāsts.

     [+] [-]

, 2021-05-04 09:14, pirms 3 gadiem
Visu cieņu Sevai par šo maču, taču trešajā setā uzvarēja brutāls spēka teniss, protams, kombinācijā ar lielisku tehniku un labu pirmo servi, kas bija viens no pretinieces galvenajiem trumpjiem arī abos pirmajos setos.

     [+] [-]

, 2021-05-04 09:28, pirms 3 gadiem
Pieredze pret jaunību.Laba spēle Sevas izpildījumā,kamēr pietika spēki.Uzvara bija tuvu otrajā setā,pēc tam jau cerības izplēnēja ātri trešajā setā.Vienalga,pāc tāda zaudējuma neko negribās pārmest.Badosa ,ja turpinās progresēt,tuvākos gados būs tuvu desmitniekam.Tur iekšā ir potenciāls liels.

     [+] [-]

, 2021-05-04 09:57, pirms 3 gadiem
Pirmie divi seti-izcila cīņa no abām tenisistēm. Liekas,ka Nastja salūza otrajā taibreikā ,kad pie 3:3 bumbiņa pārripoja pār tīklu un ievēlās viņas laukuma pusē. Taisnības pēc jāatzīmē,ka pirmajā taibreikā viņai paveicās analogā situācijā.