Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko revanša mēģinājums pret Badosu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko revanša mēģinājums pret Badosu
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 53.) šodien ap plkst. 14:00 sāks Sanktpēterburgas WTA 500 sērijas turnīru, tiekoties ar Spānijas spēlētāju Paulu Badosu (WTA 70.), kurai pagājušajā sezonā zaudēja Parīzē.

Aļona Ostapenko šogad sakrājusi 4-4 bilanci, 1. kārtu pārvarot trijos no četriem turnīriem (izņemot "Australian Open"), taču laba līmeņa uzvaru viņai šosezon nav. Neskaitot gaidīto panākumu pret formā neesošo Kiki Bertensu, kura zaudējusi abos mačos pēc operācijas, viņai šogad labākā uzvara reitinga izteiksmē ir rumānietes Patričijas Marijas Cigas (#61) pieveikšana Dubaijā ar 6:3, 6:3.

Badosai ir par vienu uzvaru vairāku (5-3), trīs no sezonas piecām uzvarām gūstot Lionā, kur viņa tika līdz WTA 250 pusfinālam. Tur gan visas uzvaras gūtas pret tenisistēm, kuras rangā ir ārpus Top 50. Badosa pusfinālā ar 5:7, 1:6 zaudēja 18 gadus vecajai dānietei Klārai Tausonei (#139), kura vēlāk kļuva par čempioni.

Badosa šogad visas uzvaras guvusi pret tenisistēm, kas rangā ir ārpus Top 50. Viņai pirms "Australian Open" tika konstatēts koronavīruss, kā rezultātā Spānijas tenisistei Melburnā bija stingrā karantīna, paliekot bez treniņu un sagatavošanās turnīru iespējām, bet "Grand Slam" piedzīvots zaudējums jau 1. kārtā.

Ostapenko ir viena no trim tenisistēm, kura piedalījusies visos Sanktpēterburgas turnīros (kopš 2016. gada). Pārējās divas ir viņas vienaudze Darja Kasatkina un 2017. gada čempione Kristina Mladenoviča. Aļonai šajā turnīrā vienspēlēs lielu panākumu nav, sakrājot pieticīgu 2-5 bilanci. Tādas statistikas galvenais iemesls ir viņai neērtie lēnie korti. Badosai šodien būs turnīra debija.

Ostapenko otro reizi tiksies ar Badosu, kurai pagājušajā gada oktobrī zaudēja "French Open" 3. kārtā. Tas bija Ostapenko nākamais mačs pēc pasaules ceturtās raketes Karolīnas Pliškovas sakaušanas, turpinot tradīciju slikti spēlēt nākamajā iznācienā pēc lielas uzvaras.

Badosa šogad jau vienreiz uzvarējusi Latvijas spēlētāju, sezonas pirmajā turnīrā Abū Dabī ar 6:2, 5:7, 6:2 pieveicot Anastasiju Sevastovu. Ostapenko un Badosas mačs būs otrais šodienas programmā, kas sāksies plkst. 12:00.

     [+] [-]

, 2021-03-15 14:46, pirms 3 gadiem
Pagaidām labi - 1.sets 6-2