Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Parīzē pēdējo ceturtdaļfinālistu noteikšanas laiks

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Parīzē pēdējo ceturtdaļfinālistu noteikšanas laiks
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

„French Open” tenisa turnīra devītajā spēļu dienā tiks aizvadītas atlikušās 4.kārtas spēles dāmu un kungu vienspēļu turnīros. Pēc tām arī uzzināsim, kas spēlēs ceturtdaļfinālos. ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam šodien mačs pret horvātu Ivanu Ļubičiču, bet skotam Endijam Marejam pret serbu Viktoru Troicki.

Vakar „Roland Garros” kortos izdevās pabeigt septiņas no astoņām ieplānotajām cīņām – mājiniekam Gaela Monfisa un spāņa Davida Ferera spēkošanās turpināsies arī šodien (spēle pārtraukta pie francūža vadības 2-1 pa setiem, bet ceturto ar breiku uzsācis spānis). Bez šī mača jāizspēlē vēl četri astotdaļfināli. Ranga līderim Rafaelam Nadalam jau otro spēli pēc kārtas būs jācīnās pret horvātu. Ja iepriekšējā kārtā bez jebkādām problēmām tika sakauts Antonio Veičs, tad šodien jau vajadzētu būt nedaudz grūtāk pret veterānu Ivanu Ļubičiču. Iepriekšējā kārtā Ivans trijos setos uzveica citu spāni Fernando Verdasko – ja arī šodien sekmēsies ar servi, tad viegla pastaiga Rafu negaida.

Grūtāki mači kā līdz šim tiek prognozēti ranga 4.un 5.vietas īpašniekiem – Endijam Marejam un Robinam Soderlingam. Marejs tiksies ar serbu Viktoru Troicki, bet Soderlings ar mājinieku ŽIlu Simonu. Nebūs brīnums, ja kāds no viņiem zaudēs setu, bet mačā kopumā brīnumiem gan nebūtu jābūt. Ceturtais mačs būs starp Dienvidamerikas pārstāvjiem Huanu Ignasio Čelu (Argentīna) un Alehandro Falju (Kolumbija). Abi turnīrā nav izlikto tenisistu vidū, bet lielāka pieredze šādā līmenī Čelam, kurš savulaik jau bijis „French Open” ceturtdaļfinālā.

Dāmu turnīrā šogad pārsteigumu ir vairāk – zaudējušas jau ar pirmajiem trijiem numuriem izliktās tenisistes. Līdz ar to pēc reitinga galvenās favorītes loma jāuzņemas baltkrievietei Viktorijai Azarenkai. Šodien viņu gaida duelis ar krievieti Jekaterinu Makarovu, kurai zaudēta viena no trijām savstarpējām cīņām. Bukmeikeri vēl vienu zaudējumu gan neprognozē. Itin labas cerības uz titulu ir arī Marijai Šarapovai. Pirmos trīs mačus viņa gan aizvadījusi pret rangā zemu esošām pretiniecēm, turklāt vienā to tiem (pret Karolīnu Garsiju) bija iedzinējas lomā. Šodien Marijas pretiniece būs poliete Agņeška Radvanska, kurai patīk spēlēt aizsardzības tenisu. Ja Šarapovai šodien nebūs kļūdu jūras, tas polietes izredzes uzvarēt vērtējamas kā minimālas.

Ceturtdaļfinālu centīsies sasniegt vēl viena krieviete Marija Kiriļenko, kura gan nav favorītes lomā mačā pret vācieti Andrea Petkoviču. Jāsaka, ka arī šajā mačā daudz kas atkarīgs no uzbrūkošā stila piekritējas Petkovičas, kura vienlīdz augstā līmenī visu maču nospēlē reti. Visbeidzot divas uzbrūkošā stila tenisistes kortā redzēsim jau 12:00 – Petra Kvitova pret Na Li. Šogad abām sportistēm viena savstarpējā spēle jau bijusi, kurā čehietei pārliecinošs triumfs, taču, lai to atkārtotu, būs jāiztiek bez nepiespiestajām kļūdām, kas nereti piezogas viņas spēlē. Tiešraides, kā ierasts, Eurosport TV kanālā un internetā.

Izmantotie resursi:
rolandgaroos.com