Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Čempionu uzstāšanās "French Open" otrajā dienā – spēlēs Nadals, Džokovičs, Vavrinka un Šarapova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čempionu uzstāšanās "French Open" otrajā dienā – spēlēs Nadals, Džokovičs, Vavrinka un Šarapova
Novaks Džokovičs un Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" otrajā dienā pirmās cīņas aizvadīs trīs čempionu godā bijuši spēlētāji vīriešu turnīrā – Rafaels Nadals, Stens Vavrinka un Novaks Džokovičs. Savukārt dāmu turnīrā pēc divu gadu pārtraukuma Parīzē atkal spēlēs divkārtējā čempione Marija Šarapova.

Desmitkārtējā čempiona Rafaela Nadala dominance uz māla seguma, tai skaitā "Roland Garros" kortos, ir tik iespaidīga, ka intrigas faktiski nav vai precīzāk – nav vismaz līdz ceturtdaļfināliem vai dažkārt vēl vēlāk. Rafam pirmais kaut cik sīvais pārbaudījums varētu būt 4. kārtā pret Denisu Šapovalovu, ja Kanādas tenisists spēs nokļūt tik tālu.

Nadalam pirmajā mačā sākotnēji bija plānota tikšanā ar Aleksandru Dolgopolovu, bet traumatisko ukraini aizstāja kvalifikācijā zaudējušais Itālijas tenisists Simone Bolelli, kurš savas valsts pārstāvjiem netipiski nav māla tenisists. Abi "French Open" 1. kārtā tikās arī 2012. gadā, kad Rafa uzvarēja ar 6:2, 6:2, 6:1.

2015. gada čempions un 2017. gada finālists Stens Vavrinka pēc pagājušajā vasarā veiktās ceļgala operācijas nav spējis atgriezties konkurētspējīgā līmenī. Stens šogad uzvarējis tikai četros mačos (4-6), turklāt uz Parīzi aizbrauca ar tikai vienu uzvaru pēdējās piecās spēlēs. Šveicietis pagājušajā nedēļā pārvarēja vienu kārtu Ženēvā, kur 2. kārtā iespaidīgi kapitulēja ungāram Mārtonam Fučovičam (4:6, 0:6).

Vavrinka "French Open" sāks ar maču pret Giljermo Garsiju-Lopesu, kuram 2014. gadā zaudēja "French Open" 1. kārtā ar rezultātu 4:6, 7:5, 2:6, 0:6. Stens spāni kopš tā laika uzvarējis trīs mačos pēc kārtas, bet pēdējā tikšanās bija 2016. gada janvārī. Kopš tā laika Vavrinkas formā ir bijušas būtiskas izmaiņas nepareizajā virzienā.

Šodien spēlēs vēl viens savainojumu nomocīts eksčempions – 2016. gadā Parīzē karjeras "Grand Slam" noformējušais Novaks Džokovičs arvien ir formas uzlabojumu meklējumos pēc elkoņa savainojuma. Pat neoptimālā formā esošam Džokovičam diez vai vajadzētu rasties lielām grūtībām mačā pret Rožeriu Dutru Silvu.

Pēdējos divos gados līdz pusfinālam tikušais Dominiks Tīms, kurš vienīgais pēdējo divu sezonu laikā uz māla spējis uzvarēt Nadalu (divas reizes), aiznākamajā dienā pēc uzvaras Lionas turnīrā sacentīsies ar baltkrievu Iļju Ivašku, kuram šodien būs tikai otrais "Grand Slam" mačs. Ivaškas vienīgā iepriekšējā tikšanās ar Top 10 spēlētāju notika februārī, kad viņš Deivisa kausā ar 4:6, 6:7(5) zaudēja... Tīmam. Arī tas mačs notika uz māla seguma.

Divkārtējā "French Open" čempione Marija Šarapova šajā turnīrā nav piedalījusies kopš 2015. gada. Nākamajā sezonā viņai prestižais turnīrs gāja secen diskvalifikācijas dēļ, bet pērn Šarapova nedabūja "wild card", turklāt Romā gūta kājas savainojuma dēļ tāpat nebūtu varējusi spēlēt. Tagad Šarapova ir atgriezusies un 1. kārtā pārbaudīs Nīderlandes tenisistes Rišelas Hogenkampas meistarību. Maša viņu pirms trim gadiem ar 6:3, 6:1 "saplosīja" Vimbldonā.

"Australian Open" čempione Karolīna Vozņacki, kura nav sajūsmā par spēlēšanu uz māla un nav pieskaitāma pie "French Open" favorītēm, pirmajā mačā tiksies ar amerikānieti Danielu Kolinsu. Tikai šogad plašākai sabiedrībai iepazītā Kolinsa spēlē aktīvu uzbrukuma tenisu un nerespektē slavenas pretinieces. Kas zina...

Favorītes zaudējumu ir pamats gaidīt Darjas Kasatkinas un Kajas Kanepi mačā, jo šajā cīņā viss būs atkarīgs no igaunietes uzbrukuma precizitātes, saskaroties ar Kasatkinas aizsardzību. Kanepi pēdējā gada laikā Dašu sakāvusi divas reizes – 6:4, 6:4 pērn "US Open" un 6:2, 6:2 šogad Brisbenā. Abi mači bija uz "hard", bet Kanepi arī uz māla prot spēlēt labi, par ko liecina divi "French Open" ceturtdaļfināli (2008, 2012). Ļoti talantīgā Kasatkina "Grand Slam" turnīros nav tikusi tālāk par 4. kārtu, bet Parīzē – par trešo.

Francijas divas lielākās cerības ir Karolīna Garsija, kura spēlēs rīt, un Kristina Mladenoviča. Pirms gada ceturtdaļfinālu sasniegusī Mladenoviča sacentīsies ar Andrea Petkoviču, kuras kontā ir "French Open" pusfināls pirms četriem gadiem. Savainojumu nomocītā Vācijas tenisiste jau vairākus gadus ar neko iespaidīgu rezultātu ziņā nav izcēlusies, toties viņai ir perfekta 4-0 bilance pret Mladenoviču. Petkoviča Kiki 2014. gadā Parīzē ar 6:4, 4:6, 6:4 uzveica 3. kārtas mačā. Mladenoviča toreiz vēl bija otrā simta spēlētāja, bet tagad ir citā līmenī, tiesa, šogad spēlē nepārliecinoši.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/fr-fr/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja