Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Fišs nespēlēs "French Open", Soderlings izlaidīs arī olimpiādi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Fišs nespēlēs "French Open", Soderlings izlaidīs arī olimpiādi
Robins Soderlings šodien bija labā noskaņojumā
Foto: AFP/Scanpix

Sešas dienas pirms "French Open" sākuma kļuvis zināms, ka tajā nevarēs piedalīties ASV pirmais numurs Mārdijs Fišs. Tikmēr ne "French Open", nedz arī Vimbldonā un olimpiādē slimības dēļ nevarēs spēlēt Zviedrijas labākais tenisists Robins Soderlings.

Ranga 10. vietā esošā Fiša oficiālais nespēlēšanas iemesls ir nogurums. Par Mārdija nespēlēšanu tika baumots jau labu laiku iepriekš, šodien saņemts oficiāls apstiprinājums. Fišs uz māla un arī Eiropā ar spožiem rezultātiem nav izcēlies. Parīzē viņam tālāk par 3. kārtu ne reizi nav izdevies tikt.

Iepriekš bija zināms, ka nespēlēs vāciete Andrea Petkoviča. Šodien oficiāli viņas vārds svītrots no dalībnieku saraksta. Tāpat Parīzē nebūs Danielas Hantuhovas (pērn 4. kārta, sagraujot Karolīnu Vozņacki), Agnesas Šavajas un Timejas Bašinski. Viņu vietā spēlēt tiks Ļesja Curenko, Matilde Johansone, Laura Pous-Tio un Paula Ormaečeja.

Vīriešu turnīrs savainojumu dēļ ies secen Pablo Kuevesam un Perem Ribam, kuru vietas ieņems Blažs Kavčičs un Simone Bolelli. Fiša vietā ticis spēlēt Franks Dančevičs. "French Open" sāksies svētdien.

Pirmdien preses konferenci Stokholmā sarīkoja divkārtējais "French Open" finālists Robins Soderlings, kurš paziņoja, ka vēl nav gatavs atgriezties kortā un izlaidīs ne tikai "French Open", bet arī Vimbldonu un olimpiskās spēles Londonā. Zviedru pirmais numurs arvien nav spējis pārvarēt mononukleozes izraisītās sekas.

"Patiešām ļoti vēlos atgriezties. Man vēl nav 28 gadu, tāpēc ceru, ka priekšā ir daudz tenisa gadu. Cerams, ka drīz sasniegšu formu un varēšu to izdarīt ātri," teica Soderlings.

Zviedru pirmais numurs atklāja, ka precīzu atgriešanās laiku nezina, taču šobrīd nevēlas neko sasniegt ar pārslodzēm, kas var novest pie vēl vienas ilgstošas piespiedu atpūtas.

Soderlings 2009. gadā "French Open" 4. kārtā sensacionāli uzvarēja Rafaelu Nadalu, pēcāk tiekot arī līdz finālam, kurā četros setos zaudēja Rodžeram Federeram. Parīzē finālā Robins spēlēja arī gadu vēlāk, toreiz Nadalam zaudējot bez variantiem trīs setos.

Pašreiz Soderlings rangā nokritis līdz 65. vietai un nav spēlējis kopš pagājušā gada jūlija, kad uzvarēja turnīrā Boštadē, Zviedrijā.

Izmantotie resursi:
Reuters

  +1 [+] [-]

, 2012-05-22 02:49, pirms 12 gadiem
Toč vel nesen domāju, kur tad šis nozudis, droši vien ilgu laiku spēlēja un neārstēja to vīrusu, sačakarējis orgānus droši vien.