Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers trīs setu mačā uzvar Zverevu un pirmais sasniedz pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers trīs setu mačā uzvar Zverevu un pirmais sasniedz pusfinālu
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Par Londonā notiekošā "ATP Finals" turnīra pirmo pusfinālistu otrdienas vakarā kļuva seškārtējais čempions Rodžers Federers, kurš ar 7:6(6), 5:7, 6:1 pieveica Aleksandru Zverevu. Šveicietis bija vadībā ar setu un breiku, ļaujot Vācijas debitantam tikt līdz 3. setam, kur bija krietni izturīgāks, svinot drošu uzvaru.

Abi tenisisti 1. setā atspēlēja trīs breikbumbas. Federers visas trīs novērsa neveiksmīgi sāktajā pirmajā geimā, kad viņam servi izdevās nosargāt no 0:40. Zverevs trīs reizes pēc kārtas bumbiņu nespēja atsist laukumā pēc Federera servēm.

Tikmēr Zverevs savā pirmajā servēšanas reizē atspēlēja vienu breikbumbu, svarīgā brīdī trāpot eisu. Pārējās divas breikbumbas Saša likvidēja pie rezultāta 5:6, kad Federeram abas breikbumbas bija setbumbu vērtībā. Rodžers pirmajā gadījumā iesita tīklā, bet otrās setbumbas izspēlē Zverevam paveicās, kad viņa bumbiņa pēc "slaisa" skāra tīklu, nokrītot pretinieka laukuma pusē.

Federers taibreika pirmajā pusē divreiz savas serves izspēlēs kļūdījās ar "forehand", un Zverevs ieguva 4:0 pārsvaru, to nespējot izmantot. Federers atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas. Viņš pirmo minibreiku atspēlēja ar "backhand" uzbrukumu, bet otro palīdzēja atgūt Zverevs, bumbiņu ar "forehand" raidot autā.

Vācijas tenisista neprecīzā spēle ar sitienu no labās puses bija uzmanības centrā arī taibreika izskaņā. Zverevs bija vadībā ar 6:5, iegūstot setbumbu. Lai arī tā bija uzņemšanā, Zverevam bija iespēja, taču viņš iesita tīklā. Arī nākamās divas izspēles beidzās ar Zvereva "forehand" kļūdām (autā un tīklā), kas nozīmēja Federera uzvaru setā.

Zverevs nesakarīgi nospēlēja arī 2. seta sākumā, kad viņam ļoti neveiksmīgs pirmais geims. Divas dubultkļūdas un "backhand" sitiens tīklā viņam deva 0:40 deficītu, kas bija pārāk liels. Zverevs spēja atspēlēt tikai pirmo breikbumbu, precīzi uzbrūkot pa kreiso līniju, bet Federers otro iespēju izmantoja, Zvereva aizsardzību apspēlējot ar diagonālo "forehand".

Federers breiku nostiprināja ar "sauso" serves geimu un šķita, ka ātri uzvarēs arī aiznākamajā geimā, kad bija vadībā ar 2:1 un 30:0. Federeram pēc tam divas dubultkļūdas un sitiens tīklā no neliela attāluma. "Dropšota" un apvedošā sitiena kombinācija palīdēja atspēlēt breikbumbu. Ar spēcīgu pirmo servi drīz atspēlēta vēl viena breikbumba, bet Saša tūlīt ieguva arī trešo iespēju un neveiksmīgi pie tīkla izgājušo Federeru sodīja ar apvedošo sitienu.

Kamēr Zverevam seta turpinājumā serves geimos grūtību vairs nebija, Federeram to netrūka. Rodžers astotajā geimā ar labu pirmo servi atspēlēja vienu breikbumbu, drīz panākot izlīdzinājumu 4:4. Federers Zvereva breiku novērst nespēja 12. geimā, kad slikti servēja pie rezultāta 5:6.

Tīkls palīdzēja Zverevam uzvarēt pirmajā izspēlē, bet Federers pēc tam divreiz kļūdījās un ieraudzīja trīs setbumbas – 0:40. Zverevs pirmās divas izniekoja ar "forehand" sitieniem tīklā, bet pēdējo iespēju izmantoja. Zverevs diktēja garu izspēli, Federers izmisīgi aizsargājās un beigās neizturēja, bumbiņu piespiedu kārtā raidot autā.

Zverevam spēka un precizitātes pēdējā setā pietika tikai goda geimam, kuru viņš ieguva jau pašā seta sākumā, bet pēc tam zaudēja sešos geimos pēc kārtas! Federeram pirmo breiku trešajā geimā deva "dropšots", Zvereva dubultkļūda un divi "forehand" uzbrukumi, ar tiem piespiežot Zverevu bumbiņu raidīt autā. Zverevam cīņas atlikušajā daļā daudz sasteigtu un neprecīzu "forehand" uzbrukumu. Viņš piektajā geimā servi zaudēja no 40:0 pārsvara, bet pēdējā geimā bija vadībā ar 40:30, finišējot ar dubultkļūdu.

Uzvarot pirmajās divās spēlēs grupu turnīrā, Federers jau garantējis pusfinālu un arī 1. vietu Borisa Bekera grupā. Federers pusfinālu sasniedzis 14. reizi 15 finālturnīros! Rodžers ceturtdien tiksies ar Marinu Čiliču, kuru Federera uzvara pār Zverevu no cīņas par pusfinālu izslēdza jau pirms grupu turnīra pēdējās kārtas. Tikmēr Zverevs savstarpējā duelī ar Soku noskaidros 2. vietas ieguvēju šajā grupā.

Statistika

KategorijaFederersZverevs
Eisi68
Dubultkļūdas28
1. serves precizitāte53%63%
Iegūtie punkti ar 1. servi43/5249/67
Iegūtie punkti ar 2. servi25/4617/40
Tīri uzvarētās izspēles2620
Nepiespiestās kļūdas3845
Spēle pie tīkla20/298/17
Breikpunktu realizācija4/82/11
Visi iegūtie punkti10996