Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Francijā atcelto Covid-19 ierobežojumu dēļ Džokovičam paveras ceļš uz ''French Open''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Francijā atcelto Covid-19 ierobežojumu dēļ Džokovičam paveras ceļš uz ''French Open''
Novaks Džokovičs. Foto: AP/Scanpix

Jau 22. maijā gaidāms tenisa sezonas otrais ''Grand Slam'' Francijā. Visticamāk, čempiona titulu aizstāvēt varēs serbs Novaks Džokovičs, jo pirmdien Francijas valdība atcēlusi gandrīz visus ar Covid-19 saistītos ierobežojumus valstī. Tas tādā gadījumā kļūs par serba pirmo ''Grand Slam'' sezonā.

Serbs Novaks Džokovičs šajā sezonā nepiedalījās pirmajā ''Grand Slam'' Austrālijā, jo, pretēji valsts noteikumiem, nebija vakcinējies pret Covid-19. Lai arī sportists sākotnēji saņēma medicīnisko izņēmumu, kas pierādīja, ka īsi pirms došanās uz Austrāliju Džokovičs vīrusu ir pārslimojis, vispirms robežsargi pamanīja kļūdas aizpildītajos ceļošanas dokumentos, bet vēlāk imigrācijas ministrs atcēla vīzu.

Iepriekš Džokovičs intervijā BBC atklāja, ka ir gatavs izlaist arī citus tenisa turnīrus. ''Jā, tā ir cena, ko esmu gatavs maksāt. Nekad neesmu bijis pret vakcināciju, taču vienmēr esmu atbalstījis izvēles brīvību pret to, ko dari ar savu ķermeni,'' februāra vidū teica titulētais tenisists.

Visticamāk, serbs varēs aizstāvēt pirms gada iegūto titulu ''French Open''. Francijas valdība pirmdien atcēla gandrīz visus Covid-19 ierobežojumus, izņemot slimnīcās, sabiedriskajā transportā un pansionātos. Tas arīdzan nozīmē, ka otrais sezonas ''Grand Slam'' kļūs par pirmo ''Grand Slam'' kopš pandēmijas sākuma, kurš iztiks bez nopietniem ierobežojumiem, bet tribīnēs varēs atrasties arī līdzjutēji. Vēl janvāra vidū Džokoviča dalība turnīrā bija neskaidra, jo tad valdība lēma par labu obligātu vakcinācijas pasu pieprasīšanai, tostarp arī sportistiem.

''Esošajā situācijā nav nekādu šķēršļu, lai Džokovičs nepiedalītos turnīrā,'' turnīra direktore Amēlija Moresmo atklāja trešdien. Džokovičs ir pašreizējais turnīra uzvarētājs, bet kopumā ''French Open'' serbs triumfējis divas reizes - arī 2016. gadā. ''French Open'' sākums paredzēts 22. maijā un Francijas Tenisa federācijas prezidents brīdinājis, ka Covid-19 situācijas pasliktināšanas gadījumā arī var mainīties esošā kārtība, kas šobrīd nepieprasa Covid-19 vakcināciju ieceļošanai valstī.

Otrajā sezonas ''Grand Slam'' piedalīties varēs arī krievs Daniils Medvedevs, taču kā neitrāls sportists. Kā iepriekš lēma tenisa uzraugošās organizācijas, tad Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Krievijas un Baltkrievijas sportisti nevar pārstāvēt savas valstis.

''French Open'', kas sāksies maija otrajā pusē, noslēgsies 5. jūnijā. Ja vīriešu konkurencē pirms gada uzvarēja Novaks Džokovičs, tad sievietēm triumfēja čehiete Barbora Krejčīkova.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/tennis/story/_...

  +3 [+] [-]

, 2022-03-16 17:10, pirms 3 gadiem
Žēl gan, ka tā. Vatņiks varēja taisīt alternatīvo čempionātu, zem folijas kupola

  -3 [+] [-]

, 2022-03-16 17:21, pirms 3 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Žēl gan, ka tā. Vatņiks varēja taisīt alternatīvo čempionātu, zem folijas kupola
Ar ko viņš ir vatņiks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2022-03-16 17:45, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ar ko viņš ir vatņiks?
Šitam paranoiķim visi ir vatņiki, kuri kaut vai daļēji nepiekrīt viņa viedoklim, kā arī nepietiekami skaļi neķērc unisonā ar viņu

  +6 [+] [-]

, 2022-03-16 18:23, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ar ko viņš ir vatņiks?
Vispār jau Serbijā atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.

  -4 [+] [-]

, 2022-03-16 18:44, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Vispār jau Serbijā atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.
Vispār jau jāpajautā: KĀDS SAKARS ?!

  -2 [+] [-]

, 2022-03-16 18:45, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Vispār jau Serbijā atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.
Nu nevajag visus vienmēr bāzt vienā maisā.

"Former world No.31 Sergiy Stakhovsky has returned to Ukraine to take up arms in the fight against the Russian invasion and has revealed that he has revealed a message of support from Novak Djokovic. Stakhovsky also says he has spoken to a number of Russian players and "none of them wants the war, none of them supports Vladimir Putin".

“Thinking of you, hope all calms down soon,” wrote Djokovic.
“Please let me know what would be the best address to send help...financial help, any other help as well.”

Stakhovsky has previously called out Roger Federer and Rafael Nadal for failing to show their support, saying he tried to contact them “without success”.

  -4 [+] [-]

, 2022-03-16 18:45, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Vispār jau Serbijā atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.
Ne visi tāpēc arī serbu lidkompānija samazināja reisus uz Maskavu , un ja tev pasniedz to kas notiek Ukrainā ,kā Krievija pret ASV tad reakcija ir saprotama ,es to neatbalstu bet saprotu ,jo serbu acīs ASV ir tas pats kas Latvijas acīs Krievija

  -2 [+] [-]

, 2022-03-16 19:46, pirms 3 gadiem
Ļoti mīlu Džoko, cerams pacels stenlija turzu virs galvas!

  -2 [+] [-]

, 2022-03-16 20:11, pirms 3 gadiem
Džoko labākais, lai viņam veicas!!

  +1 [+] [-]

, 2022-03-16 20:20, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ne visi tāpēc arī serbu lidkompānija samazināja reisus uz Maskavu
LOL. Samazināja pēc tam, kad PALIELINĀJA. Tas būtu tas pats, ja es 10 eiro vērtai precei uzliktu 20 eiro un pateiktu, ka ir 50% atlaide
https://www.theguardian.com/busines...

  -2 [+] [-]

, 2022-03-16 20:27, pirms 3 gadiem
Nelietotājs rakstīja: LOL. Samazināja pēc tam, kad PALIELINĀJA. Tas būtu tas pats, ja es 10 eiro vērtai precei uzliktu 20 eiro un pateiktu, ka ir 50% atlaide
https://www.theguardian.com/business/2022/mar/11/wealthy-russians-using-air-serbia-loophole-to-avoid-eu-flights-ban
Es delfos neuzmanīgi izlasiju ziņu
Slēpts komentārs: Modžohēds

     [+] [-]

, 2022-03-16 22:57, pirms 3 gadiem
Džokers būs izturējis. Ar to arī apsveicu