Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Tas bija fantastisks posms, kam kādreiz bija jābeidzas"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Tas bija fantastisks posms, kam kādreiz bija jābeidzas"
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Novaks Džokovičs pēc zaudējuma četros setos Rodžeram Federeram „French Open” pusfinālā atzina, ka pēdējie pieci mēneši bijuši lieliskākie viņa tenisa karjeras laikā, bet uzvaru sērijas galu jutis tuvojamies.

„Jutos ļoti pārliecināts par to, ka uzvarēšu. It sevišķi brīdī, kad biju vadībā ar setu un 4:1 otrajā. Tobrīd šķita, ka uzvara neizslīdēs no rokām, pat neskatoties uz to, ka otrā seta beigās neizmantoju 10 vai 15 breikbumbas. Nevarēja būt tā, ka viņš man iedotu handikapu, bet pēc tam atspēlētos. Zināju, ka, visticamāk, spēšu pielikt punktu,” teica sajūsmā esošais Federers.

„Nevēlējos sabojāt svētkus (liegt Džokovičam atkārtot Džona Makinroja rekordu un kļūt par ranga pirmo numuru). Vienkārši centos nospēlēt labu spēli un iekļūt finālā. Par to, protams, esmu ļoti priecīgs. Sajūtas gandrīz tādas it kā būtu uzvarējis visā turnīrā, taču tā, protams, nav,” piebilda Šveices tenisa līderis.

Piektdien nebija pirmā reize, kad Federeram izdevies pielikt punktu kādai nozīmīgai sērijai. 2001. gada Vimbldonā, būdams tobrīd tikai 19 gadus vecs, Federers centrālajā kortā piecos setos pieveica Vimbldonas leģendu Pītu Samprasu, pieliekot punktu viņa 31 uzvaru sērijai Vimbldonas kortos, kuros Samprass tobrīd bija uzvarējis četrus gadus pēc kārtas.

Savukārt 2007. gadā Hamburgas „Masters Series” turnīrā Federers finālā trīs setos pieveica Rafaelu Nadalu, pārtraucot spāņa iespaidīgo uzvaru sēriju uz māla seguma. Nadals pirms zaudējuma Federeram bija uzvarējis 81(!!!) spēli pēc kārtas māla seguma kortos.

Tikmēr Džokovičs atzina, ka pretinieks bijis labāks: „Man bija labs pirmais sets, nepaveicas, ka to zaudēju. Pēc tam sāku spēlēt lēnāk, kas viņam ļāva pārņemt spēles kontroli savās rokās. Nebija viegli saņemties un atspēlēties pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem, taču par trešā seta pirmo punktu centos domāt kā par jaunu maču. Es spēlēju labi, taču viņš spēlēja vēl labāk, it īpaši nozīmīgākajos brīžos. Ar to arī vēlos Federeru apsveikt. Uzskatu, ka abi piedalījāmies lieliskā spēlē.”

„Pēdējie pieci mēneši bijuši labākie manā dzīvē, manā tenisa karjerā. Nedrīkstu par kaut ko sūdzēties. Tas bija fantastisks posms, kam kādreiz bija jābeidzas. Zināju, ka beigas tuvojas. Diemžēl tās pienāca nepiemērotā brīdī, jo šī bija ļoti liela spēle,” teica Džokovičs.

Izmantotie resursi:
ESPN
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-04 02:33, pirms 13 gadiem
Fedja vnk šoreiz bija labāks un teiksim, taktiski gudrāk nospēlēja.

  +7 [+] [-]

, 2011-06-04 07:41, pirms 13 gadiem
Ir labs gan Nadals, gan Džokovičs, bet nu karalis paliek karalis - manās acīs patiešām Federers ir mūsdienu tenisa pasaules Karalis! Tāda psiholoģiskā nosvērtība reizēm tik neiedomājami kritiskos brīžos - tas ir karaļa cienīgas spējas!

  +4 [+] [-]

, 2011-06-04 07:50, pirms 13 gadiem
Šī bija ,kaut kādā ziņā,daudz "saldāka" uzvara par potenciālo fināla uzvaru.To arī pierāda Federera komentāri. GO ROGER!!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-06-04 08:35, pirms 13 gadiem
baigi forši, ka tenisā pretinieks var pateikt daudz laba par otru, atšķirībā no daudziem citiem sporta veidiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Simply the Best

     [+] [-]

, 2011-06-04 18:49, pirms 13 gadiem
Fedja vakar nospēlēja vienkārši izcili. Kā vecos labos laikos - kā mašīna! Nu ko finālā tenisa el clasico. Redzēs, kurš uzvarēs. Bet es neteiktu, ka Rafa šoreiz ir pārliecinošs favorīts.