Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pēc lietus pauzes zaudē ''French Open'' dubultspēļu pusfinālā

Rolands Eliņš

Ostapenko pēc lietus pauzes zaudē ''French Open'' dubultspēļu pusfinālā
Aļona Ostapenko. Foto: LoIc Baratoux/LABEL IMAGE/SIPA/Scanpix

"French Open" dubultspēļu pusfinālā Aļona Ostapenko un Ļudmila Kičenoka trijos setos ar 6-2, 4-6, 2-6 piekāpās Karolinai Garsijai un Kristīnai Mladenovičai. Pēc otrā seta lietus dēļ spēle uz vairākām stundām tika apturēta, bet trešajā setā labākas bija pretinieces.

Ostapenko un Kičenoka pirmajā setā pirmās zaudēja servi un nonāca iedzinējos ar 1:2, taču tas izrādījās pēdējais geims, kurā Francijas tenisistes tika pie uzvaras. Garsija un Mladenoviča gan tika pie breikbumbām gan piektajā, gan septītajā geimā, taču tās neizmantoja un zaudēja ar 2:6.

• Arī otrajā setā Ostapenko un Kičenoka nokļuva iedzinējos, šoreiz ar 0:2, taču arī šoreiz ātri izdevās atspēlēt breiku un panākt neizšķirtu 2:2, pēc tam 3:3. Tad sekoja zaudēta serve, kas šoreiz palika neatspēlēta, un Garsija/Mladenoviča uzvarēja ar 6:4.

• Uzreiz pēc otrā seta beigām spēli nācās apturēt lietus dēļ. Spēles atsākšanās sākotnēji nebija zināms, taču tā atsākās ap plkst. 18:00.

• Trešais sets ilga 40 minūtes. Tajā ar 6-2 uzvarēja pretinieces, kuras tādējādi iekļuva finālā. Divas reizes Garsija un Mladenoviča nobreikoja Latvijas un Ukrainas duetu, kamēr pie savas serves prata uzvarēt visos geimos.

• Ostapenko kopā ar Kičenoku gada pirmajā ‘’Grand Slam’’ Austrālijā dubultspēļu turnīrā izstājās pēc otrās kārtas, bet ‘’French Open’’ tas ir dueta labākais sasniegums. Pirms trim gadiem abas sportistes tika līdz šī turnīra ceturtdaļfinālam.

• Pusfināla sasniegšana Ostapenko devusi 780 WTA dubultspēļu ranga punktus. Šajā ‘’Grand Slam’’ tieši dubultspēlēs latviete aizspēlējās tālāk, jo vienspēlēs tenisiste izstājās otrajā kārtā.

• Iepriekš tika izspēlēts otrs pusfināls, kurā Kori Gofa kopā ar Džesiku Pegulu pieveica citas amerikānietes Medisonu Kīzu un Teilori Taunsendu ar 6:4 un 7:6 (4). Gofa līdz ar to spēlēs gan vienspēļu, gan dubultspēļu finālā.

     [+] [-]

, 2022-06-03 22:52, pirms 2 gadiem
Izcili jebkurā gadījumā! Vismaz naudiņu nopelnīja, kopa ar ukrainieti!

     [+] [-]

, 2022-06-04 09:45, pirms 2 gadiem
Ļoti vāji tiesāts mačs. Labi bija tiesāts tikai pirmais sets. Pārējie divi seti bija tiesāti vāji. It īpaši 3.sets bija tiesāts vāji. 3.setā neizskatījās, ka tiesneši maz redz kur bumbiņa lido un kur tā piezemējas. Un tā rezultātā arī pieņēma pilnīgi nepareizus lēmumus un nosauca līnījas un rezultātu pilnīgi nepareizi. Vajag tiesnešu vietā izmantot Hawkeye, Foxtenn vai jebkuru citu elektronisko ierīci kas veiktu pilnīgi visus tiesnešu pienākumus viņu vietā. Tad šo kļūdu nebūs vairs.