Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Dienas mačs Parīzē – Marejs pret Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas mačs Parīzē – Marejs pret Del Potro
Huans Martins Del Potro
Foto: imago/Scanpix

"French Open" septītās dienas un pagaidām arī visa turnīra intriģējošākais mačs gaidāms šodien ap plkst. 14:00 (otrā spēle Filipa Šatriē arēnā), kad labāko noskaidros Endijs Marejs un Huans Martins Del Potro.

Abiem tenisistiem šī turnīra laikā bijušas problēmas. Endijam Marejam tas vairāk attiecas spēles ziņā, jo būtiska formas uzlabojuma, salīdzinot ar līdz šim māla sezonas laikā redzēto, nav. Skots šonedēļ pirmajos divos mačos vienu setu zaudēja gan Andrejam Kuzņecovam, gan Martinam Kližanam, turklāt otrajam gandrīz zaudēti divi, taču slovāks nespēja izservēt 4. setu. Jāatzīmē, ka Marejam turnīra laikā mieru nav devusi arī slimība.

Tikmēr Huans Martins Del Potro, kurš "French Open" spēlē pirmoreiz kopš 2012. gada, šonedēļ tenisa ziņā pagaidām nav nopietni testēts, jo nospēlējis tikai pusotru maču – viņa 2. kārtas pretinieks Nikolass Almagro izstājās ceļgala savainojuma dēļ. Par veselības problēmām runājot, pašam Del Potro to netrūkst, jo ir sarežģījumi gan ar cirksni, gan muguru.

Marejam pret Del Potro ir 6-3 bilance, bet pēdējos divos mačos ir neizšķirts 1-1, abiem pērn izspēlējot divas neaizmirstamas cīņas. Marejs ar 7:5, 4:6, 6:2, 7:5 uzvarēja Riodežaneiro olimpiskajā finālā, bet Del Potro ar 6:4, 5:7, 6:7(5), 6:3, 6:4 bija pārāks Deivisa kausa pusfinālā, turklāt Endiju pieveica viņa mājās Glāzgovā.

Gaels Monfīss pret Rišāru Gaskē ir mačs, kas var radīt apmulsumu franču publikai, jo abi taču savējie. Labā ziņā – šodien zaudētāja nebūs, jo viens Francijas tenisists noteikti iekļūs 4. kārtā. Abi jau tikušies 13 reizes, neliels pārsvars ar 7-6 ir atlētiskajam Monfīsam, kurš ir bijis pārāks vienīgajā uz māla notikušajā mačā, 2011. gadā divos setos uzvarot Barselonā. Monfīss arī kopumā labāk spēlējis "Roland Garros" kortos, kur viņam ir trīs ceturtdaļfināli un viens pusfināls, kamēr Gaskē tikai vienreiz ticis līdz ceturtdaļfinālam.

Sieviešu turnīra galvenā favorīte Simona Halepa atguvusies no potītes savainojuma. Tāda pati problēma pirms turnīra bija arī Darjai Kasatkinai. Abas ir bijušās "French Open" junioru čempiones – Halepa Parīzē uzvarēja 2008. gadā, bet Kasatkinas triumfa gads bija 2014. Pirms šodienas tikšanās Kasatkinas sakarā lielākais jautājums ir, vai viņa var ģenerēt pietiekami daudz uzbrukuma, lai apspēlētu Halepu? Daša ir pieradusi spēlēt kā otrais numurs, paļaujoties uz agresīvāku pretinieču neprecizitātēm. Šodien viņai pretī stāsies cita tenisiste, kura arī ir laba aizsardzībā. Kasatkinai tādās mačos nereti iestājas panika, jo viņa nezina, ko darīt, kad pašai jādiktē spēle, lai gūtu uzvaru. Abu vienīgā iepriekšējā tikšanās bija sīva, tiesa, ar Halepas uzvaru divu setu spēlē – 6:3, 7:5 pērn Indianvelsā.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 09:15, pirms 7 gadiem
Par Simonu! ...f**k to kasatku!

     [+] [-]

, 2017-06-03 12:13, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Par Simonu! ...f**k to kasatku!
Kāda vaina Kasatkinai?
neiepatikās, cik gudri apspēlējā mūsu Aļonu?
no zaudējumiem ir jāmācās un tajos nav jāvaino pretinieki

     [+] [-]

, 2017-06-03 13:35, pirms 7 gadiem
Agņeška Radvaņska zaudēja Kornē. Agņeška Radvaņska šodien spelēja drausmīgi - viņai pašai savas serves - apaļa 0 - nevienu nespēja uzvarēt visa mača gaitā - nevienu savu servi.

     [+] [-]

, 2017-06-03 13:36, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Kāda vaina Kasatkinai?
neiepatikās, cik gudri apspēlējā mūsu Aļonu?
no zaudējumiem ir jāmācās un tajos nav jāvaino pretinieki
Kāda vaina? - viņa ir no putlandes un dara pāri mūsu Aļonai. Man jau pilnīgi pietiek ar to ka viņa ir no Krievijas - lai es būtu pret - man neko vairāk arī nevajag. Halepa viņu noliks pie vietas - cerams.