Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" pusfinālā arī Jankoviča

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"French Open" pusfinālā arī Jankoviča
Jeļena Jankoviča
Foto: AFP/Scanpix

Par trešo „French Open” dāmu vienspēļu turnīra pusfinālisti šodien kļuvusi WTA ranga 4. vietas īpašniece, serbiete Jeļena Jankoviča, kura divos setos apspēlēja Kazahstānas pārstāvi Jaroslavu Švedovu – 7:5, 6:4. Parīzes turnīra pusfinālu serbiete sasniegusi trešo reizi karjerā.

Vakar Parīzē noskaidroja „French Open” dāmu vienspēļu turnīra pirmā pusfināla dalībnieces – šodien bija kārta otrā pusfināla pāra noteikšanai. Savu pirmo „Grand Slam” turnīra pusfinālu lūkoja sasniegt Kazahstānu pārstāvošā krieviete Jaroslava Švedova, kurai pretī stājās kādreizējā WTA ranga līdere, serbiete Jeļena Jankoviča. WTA rangā šobrīd krietni augstāk atrodas Jankoviča – 4. vieta pret 36. – un viņa bija uzvarējusi divās no trijām savstarpējām cīņām. Tenisa līdzjutējiem gan vairāk atmiņā būs palikusi spēle, kurā uzvarēja švedova – pērnā gada „US Open” 2. kārtā ar 6:3, 6:7(4), 7:6(6). Arī šajā turnīrā Švedova jau bija paspējusi sarūpēt vairākus pārsteigumus, uzvarot kā polieti Agnešku Radvansku, gan krievieti Alisu Kļeibanovu (vēl uzvaras arī pār saru Erani un Jarmilu Grotu), bet Jankovičas kontā panākumi pār austrālieti Alisiju Moliku, igaunieti Kaju Kanepi (trijos setos), ukrainieti Aļonu Bondarenko un slovākieti Danielu Hantuhovu. Bukmeikeru prognozēs pārliecinoša favorīte bija Jankoviča.

Spēles sākums labāks gan izdevās 22 gadus vecajai Švedovai. Aktīvi iesākot spēli un nebaidoties uzbrukt, viņa tika pie breikbumbām jau pirmajā geimā, ko arī izmantoja pēc pretinieces dubultkļūdas. Arī ar savu servi Kazahstānas krievietei sekmējās labi un pēc četriem geimiem viņa bija priekšā – 3:1. Šāds mača pavērsiens neapmierināja Jankoviču, kura saprata, ka ar savu aizsardzības tenisu vien šodien panākumus negūt. Sestajā geimā serbiete nospēlēja agresīvāk pie serves uzņemšanas un tas uzreiz deva rezultātu - breiks un līdzsvars uz tablo – 3:3. Turpmākajos geimos uzvarēja servētājas un ja šķita, ka seta uzvarētājas noteikšanai vajadzēs taibreiku, tomēr līdz tam netika. 12. geimā Jankoviča tika pie trijām setbumbām pēc kārtas pie sāncenses serves un realizēja otro no tām – perfekti uzņemot Švedovas servi (7:5).

Otrā seta pirmajā geimā Jankoviča atkal zaudēja savu servi, turklāt sausā, tomēr šoreiz breiku atguva uzreiz. Arī trešajā un ceturtajā seta geimā labāka bija serves uzņēmēja, kas rezultātam uz tablo lika saglabāties neizšķirtam. Ļoti saspringtā piektajā geimā Jankoviča beidzot prata uzvarēt savu servi, taču Švedova atbildēja ar to pašu, saglabājot intrigu par seta un spēles uzvarētāju. Arī pēc septītā un astotā geimā uz tablo līdzsvars, taču atkal abas tenisistes neuzvarēja pie savas serves. Īpaši komiski savu servi zaudēja Švedova – pie breikbumbas viņai atlika nosist bumbiņu pie tīkla, tomēr viņa netrāpīja pa to... Pasmaidījusi par pretinieces neveiksmi, serbiete ļoti pārliecinoši uzvarēja savu serves geimu, nokļūstot tikai geima attālumā no pusfināla. 10. geimā pēc garas izspēles un Švedovas sitiena autā, Jankoviča tika pie pirmās mačbumbas, kuru uzreiz izmantoja – 7:5, 6:4.

Kādā no „Grand Slam” pusfināliem Jankoviča iekļuvusi sesto reizi karjerā (trešo reizi Parīzē), bet finālu līdz šim izdevies sasniegt tikai reizi – 2008. gada „Us Open”. Vai šoreiz izdosies sasniegt pirmo finālu „Roland Garros” kortos, redzēsim jau rīt, kad serbiete spēkosies ar austrālietes Samantas Stosuras un amerikānietes Serēnas Viljamsas cīņas uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

     [+] [-]

, 2010-06-02 16:51, pirms 14 gadiem
Spēle jau laba - sieviešu teniss, kā sieviešu teniss

Cerams, ka tūlīt nesāks gaudot mazie Nadala / Federera fani un burn pudelīšu mednieki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-06-02 17:20, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Viegla uzvara!!
Nepavisam Jankovičai uzvara nenācās viegli!!! Turklāt arī iepriekšējās spēlēs Jankovičai pret Švedovu gājušas ļoti grūti!

Betnu Švedovai jau ar labs sasniegums! Tak maz bija tādu, kas pirms turnīra paredzēja viņai vietu ceturtdaļfinālā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-02 17:38, pirms 14 gadiem
Serenai kaput Stosura tikko panema.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-02 21:51, pirms 14 gadiem
Njā šī diena diezgan interesanta - visas spēles ļoti līdzīgas un arī pārsteigums neizpalika