Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Ceturtdaļfinālu ievadā Marejs pret Gaskē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ceturtdaļfinālu ievadā Marejs pret Gaskē
Rišārs Gaskē
Foto: SIPA/Scanpix

Šodien Parīzē gaidāmi daudz labāki laikapstākļi nekā pēdējās divās dienās, tāpēc ir cerības uz vairāku maču izspēlēšanu. Plānā beidzot pabeigt 4. kārtu, kā arī aizvadīt pirmos ceturtdaļfinālus – pa diviem gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā.

Endijs Marejs – Rišārs Gaskē

Marejs pirmajos divos mačos piecos setos uzvarēja gan čehu vecmeistaru Radeku Štepāneku, gan mazpazīstamo francūzi Matiasu Burgu. Šajos mačos skots servi zaudēja deviņas reizes. Kopš tā laika viņš vairs nav nobreikots, trīs setu mačos tiekot galā ar lielajiem servētājiem Ivo Karloviču un Džonu Isneru. Šodien Marejam pēc diviem viegliem mačiem atkal pretī stāsies tenisists, kuram nav graujošas serves, toties ir radošāks teniss. Turnīrā pēdējais palikušais Francijas tenisists Gaskē "French Open" ceturtdaļfinālu sasniedzis ar 13. mēģinājumu.

Lai arī Gaskē ir tikai trīs uzvaras desmit mačos pret Mareju (divas no trim uzvarām gūtas 2006. un 2007. gadā), kaunā kritis viņš nav nevienā spēlē pret britu pirmo numuru. Marejam ir četras uzvaras pēc kārtas, visos mačos Rišāram zaudējot vienu setu. Trijos gadījumos tas notika cīņas 1. setā. Gaskē parasti mača ievadā spēj ar Endiju sacensties kā līdzīgs ar līdzību, bet vēlāk Marejs "pārslēdz ātrumus" un nokārto gaidītās uzvaras. Marejs uzvarējis visus četrus "Grand Slam" mačus pret Gaskē, ieskaitot divreiz Parīzē (2010, 2012). Interesanti, ka Rišārs Marejam "major" turnīros divreiz zaudējis no 2-0 pārsvara. 2010. gadā Parīzē bija rezultāts 6:4, 7:6(5), 4:6, 2:6, 1:6, bet 2008. gadā Vimbldonā 7:5, 6:3, 6:7(6), 2:6, 4:6. Vimbldonas mačā Gaskē bija ne vien 2-0 pārsvars, bet viņš arī 3. setā servēja par uzvaru mačā.

Stens Vavrinka – Alberts Ramoss

Čempions pirmajā nedēļā spēlēja nepārliecinoši, taču savu darbiņu paveica un sasniedza septīto "Grand Slam" ceturtdaļfinālu pēdējos astoņos turnīros. Vavrinka pēc četros setos gūtās uzvaras pār Viktoru Troicki atzina, ka viņš šeit ir, lai uzvarētu mačos, nevis ar skaistiem sitieniem izklaidētu publiku. Tāpat kā iepriekšējā kārtā uzvarētais Troickis, arī Ramoss apspēlēts vienmēr. Stens spāņu kreili uzvarējis visās sešās cīņās, tajās zaudējot tikai divus setu. Abi pēdējo reizi tikās aizpagājušajā nedēļā Ženēvā, kur Vavrinka Ramosu pazemoja ar 6:1, 6:1. Pēc karjeras pirmā "Grand Slam" ceturtdaļfināla sasniegšanas uzzinot sava nākamā pretinieka vārdu, Ramoss teica: "Eh. Vavrinka mani pagājušajā nedēļā uzvarēja ar 6:1, 6:1, tāpēc jāizbauda šodienas uzvara."

Garbinje Mugurusa – Šelbija Rodžersa

Mugurusa trešo gadu pēc kārtas tikusi līdz "French Open" ceturtdaļfinālam. Iepriekšējos divos gados viņa šajā posmā zaudēja Marijai Šarapovai un Lucijai Šafāržovai. Tagad no Garbinjes noteikti tiek gaidīta uzvara. Kamēr Mugurusai ir "Grand Slam" ceturtdaļfinālu pieredze, ranga 108. vietā esošā amerikāniete Rodžersa līdz šim "major" turnīros nebija tikusi tālāk par 3. kārtu. Skaidrs, ka Spānijas tenisistei liels pluss ir pieredze. Par spēli runājot, te liela pārsvara nav. Abas spēlē ļoti jaudīgu tenisu, spējot gan spēcīgi servēt, gan graujoši uzbrukt ar citiem sitieniem. Mugurusai ir labāks "backhand" un arī iespējas vairāk variēt ar spēli. Rodžersa ir izteikta dauzītāja.

Samanta Stousura – Cvetana Pironkova

Šogad ceturtdaļfinālā spēlēs uzreiz divas tenisistes, kas turnīru sāka, rangā atrodoties otrajā simtā – tas izdevies ne vien Rodžersai, bet arī Bulgārijas labākajai tenisistei Pironkovai, kura pašreiz atrodas 102. vietā. Kamēr Rodžersai karjeras labākais "Grand Slam" turnīrs ar pirmo ceturtdaļfinālu, Pironkovai divi bijuši Vimbldonā, kur viņai ļoti patīk spēlēt, jo mīļākais segums ir zālājs. Māls ne tuvu nav tādās pozīcijās, bet vakar izdevās izmantot Agņeškas Radvaņskas vājuma brīdi.

Pironkova polieti 4. kārtā uzveica, esot iedzinējos ar setu un 0:3. Maču atsākot divas dienas pēc tā sākšanas un spēlējot lietū, daudz komfortablāk tādos apstākļos jutās bulgāriete, kurai izdevās uzvarēt 10 geimos pēc kārtas. Arī viņas nākamā pretiniece Stousura uzvarēja līdzīgā veidā. Viņai nebija tik liels deficīts, taču arī austrālietes 4. kārtas sāncense Simona Halepa, spēlējot lietū, vairāk uztraucās par to, lai negūtu savainojumu, nevis domātu par rezultātu.

Pironkova Stousuru uzvarējusi tikai vienreiz piecos mačos, kas viņai izdevās uz zālāja. Kā jau minēts, tas viņai ir mīļākais segums, bet Stousurai pēdējā vietā. Ar mālu ir tieši otrādi, tāpēc šodienas mačā labākas izredzes ir Semai, kurai arī ir pieredze tikt tālu Parīzē. Kamēr Pironkovai pirmais "French Open" ceturtdaļfināls, Stousurai būs jau ceturtais. Viņa uzvarēja pirmajos trijos (2009-10, 2012) un pirms sešiem gadiem tika līdz pat finālam, kur gan nācās piekāpties Frančeskai Skjavonei.

Sākto un vēl neizspēlēto 4. kārtas maču apskatus var izlasīt šeit. Trešdienas spēļu programma atrodama šeit. Tiešraides no Parīzes abos Eurosport kanālos.

     [+] [-]

, 2016-06-01 09:28, pirms 8 gadiem
Gulbim finālā ērtāks būs Marejs ! ...tātad šodien par pēdējā francūža godpilnu 5 setu zaudējumu !

     [+] [-]

, 2016-06-01 10:00, pirms 8 gadiem
Pēc vakardienas franču klaunādes turnīrs zaudējis lielu daļu respektabluma un rezultāti nav vairs uztverami tik nopietni, vismaz sieviešu daļā!

     [+] [-]

, 2016-06-01 11:44, pirms 8 gadiem
Cikos startēs šodien Rolands Garoza, ja nelīs? 12:00?

  -1 [+] [-]

, 2016-06-01 11:58, pirms 8 gadiem
RG lapā 1. jūnija spēļu secība vēl nav redzama.

     [+] [-]

, 2016-06-01 12:01, pirms 8 gadiem
13:30 sākšoties

  +1 [+] [-]

, 2016-06-01 12:07, pirms 8 gadiem
kalnietis rakstīja: RG lapā 1. jūnija spēļu secība vēl nav redzama.
uzliec 1. jūniju, ir tak jau kopš vakarvakara redzams

     [+] [-]

, 2016-06-01 12:15, pirms 8 gadiem
Jā, nevērīgi paskatījos. Pirmais korts pēc Bertens - Keys ..

     [+] [-]

, 2016-06-01 12:45, pirms 8 gadiem
Laika ziņas prognozē mākoņainu, bet bez nokrišņiem. Sākums prognozējams 13:30. Toties rīt un parīt sinoptiķi atkal sola lietu. Cerams, pa Rolandu Garozu viss nolīs un pa Jāņiem būs saulains.

     [+] [-]

, 2016-06-01 13:23, pirms 8 gadiem
4o4 rakstīja: Laika ziņas prognozē mākoņainu, bet bez nokrišņiem. Sākums prognozējams 13:30. Toties rīt un parīt sinoptiķi atkal sola lietu. Cerams, pa Rolandu Garozu viss nolīs un pa Jāņiem būs saulains.
Jāņus plāno sagaidīt Francijā?