Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bušāra grauj, Šarapova spēlē trīs setus

Bušāra grauj, Šarapova spēlē trīs setus
Marija Šarapova
Foto: Reuters/Scanpix

Lai sasniegtu "French Open" ceturtdaļfinālu, pamatīgi nopūlēties vajadzēja 2012. gada čempionei Marijai Šarapova, kura ar sev parocīgo Samantu Stousuru galā tika trīs setos – 3:6, 6:4, 6:0. Dienas graujošāku uzvaru guva Kanādas labākā tenisiste Juženija Bušāra, kura nepilnā stundā izrēķinājās ar Vācijas pirmo raketi Andželiki Kerberi – 6:1, 6:2.

Marija Šarapova Parīzē finālā pirms četriem gadiem spēlējušajai Samantai Stousurai zaudējusi tikai divreiz 16 mačos. Lielākā daļa no tiem pat nav bijusi sīva spēkošanās. Svētdienas vakarā Krievijas pirmajai raketei nācās atspēlēties pēc zaudēta 1. seta.

Šarapova pirmajos trīs serves geimos kopumā zaudēja tikai vienu izspēli, bet seta otrajā pusē savu servi zaudēja divas reizes. Otrā bija Mašas klasika. Pie 3:5 servējot par palikšanu setā, Šarapova servi neprata noturēt, breikbumbas (tā vienlaicīgi bija arī setbumba) izspēlē izceļoties ar dubultkļūdu.

Stousura cīņas pirmajā pusē dominēja ar "forehand" un brīžiem teicami spēlēja pat ar savu "bekhendu", kas viņai vairumā gadījumu ir nelietojams. Ilgi tādā līmenī Sema nospēlēt nespēja, bez tam Šarapova "pārslēdza ātrumus". Un, protams, sāka spēlēt daudz skaļāk, kas Šarapovas sakarā nozīmē daudz lielāku intensitāti. Stousura no 4:4 otrajā setā zaudēja astoņus geimus pēc kārtas, pēdējā setā pat nespējot izvairīties no "sausās" sagrāves.

Šarapovai par vietu pusfinālā būs jāsacenšas ar Serēnu Viljamsu izslēgušo Garbinji Mugurusu, kura pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu karjerā sasniedza ar Francijas "wild card" Paulīnes Pormentjē vieglu uzveikšanu – 6:4, 6:2.

Sezonas un arī karjeras otro "Grand Slam" ceturtdaļfinālu sasniedza Kanādas pirmā rakete Juženija Bušāra, kura 52 minūtēs ar 6:1, 6:2 pazemoja Vācijas labāko tenisisti Andželiki Kerberi. Viņai atkārtots karjeras lielākais zaudējums "Grand Slam" līmenī – tikai trīs geimus viņa uzvarēja arī 2012. gadā Melburnā pret Šarapovu. Kerbere Bušāru vienīgajā iepriekšējā savstarpējā mačā pērn "US Open" uzveica trīs setos.

Bušāra šodien guva piekto Top 10 uzvaru karjerā, pirmo reizi reitingā pirmā desmitnieka spēlētāju uzveicot "Grand Slam" sacensībās. Bušāra ir pirmā Kanādas tenisiste "French Open" ceturtdaļfinālā kopš 1989. gada, kad labāko astoņniekā iekļuva Helēna Kelesi. Bušāra janvārī "Australian Open" tika pat līdz pusfinālam, kurā piekāpās Dominikai Cibulkovai. Pirms "French Open" Nirnbergā karjeras pirmo WTA titulu izcīnījusī Bušāra sasniegusi deviņu uzvaru sēriju.

Bušāras pretiniece mačā par vietu pusfinālā būs Spānijas labākā tenisiste Karla Svaresa Navarro. Viņa ar 6:3, 6:3 apspēlēja vienu no turnīra lielākajiem pārsteigumiem Horvātijas tenisistes Ailas Tomļanovičas personā. Tāpat kā mūsu Ernests Gulbis, arī Svaresa Navarro Parīzē otro reizi spēlēs ceturtdaļfinālā. Abiem pirmā bija 2008. gadā. Spānietei karjerā kopumā ceturtais "major" ceturtdaļfināls. Pa reizei astoņniekā iekļūts arī Melburnā (2009) un Ņujorkā (2013). Līdz pusfinālam viņai nav izdevies tikt.

"French Open 2014". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Maria Sharapova – (19) Samantha Stosur3:6 6:4 6:0
(18) Eugenie Bouchard – (8) Angelique Kerber6:1 6:2
(14) Carla Suarez Navarro – Ajla Tomljanovic6:3 6:3
Garbine Muguruza – Pauline Parmentier6:4 6:2

4. kārtas atlikušās spēles

Spēle
(4) Simona Halep – (15) Sloane Stephens
(6) Jelena Jankovic – (10) Sara Errani
(23) Lucie Safarova – (27) Svetlana Kuznetsova
(28) Andrea Petkovic – Kiki Bertens

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(7) Maria Sharapova – Garbine Muguruza
(14) Carla Suarez Navarro – (18) Eugenie Bouchard

, 2014-06-01 22:28, pirms 10 gadiem
Masha malace!
, 2014-06-02 00:41, pirms 10 gadiem
Maša i Medveģ..!
, 2014-06-02 01:25, pirms 10 gadiem
Prieks par Mašu. Spēle ar spānieti būs ļoti interesanta. Es vēl neteiktu, ka Šarapova uzvarēs. Garbīne šobrīd ir ļoti labā formā un var sagādāt pārsteigumu.
, 2014-06-02 09:04, pirms 10 gadiem
Kas par kliedzienu foto !
, 2014-06-02 09:08, pirms 10 gadiem
"Šarapova spēlē trīs setus, Stosura divus"
, 2014-06-02 10:15, pirms 10 gadiem
pilniigi vienalga par mashu. Bušāra ir krutāka, skaistāka un foršāka!
un vina apspeelees mashu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.