Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

papildināts "French Open" pusfinālos visi četri ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" pusfinālos visi četri ranga līderi
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Bez pārsteigumiem noslēgušās šīs dienas vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla spēles. Rafaels Nadals trijos setos uzveica Robinu Soderlingu -6:4, 6:1, 7:6(3), bet Endijs Marejs ar 7:6(2), 7:5, 6:2 argentīniešu veterānu Huanu Ignasio Čelu. Līdz ar to piektdien pusfinālos cīnīsies visi četri ranga līderi - Nadals pret Mareju un Džokovičs pret Federeru.

Soderlings Nadalam nopietns pretinieks tikai vienā setā

Spēles sākumam psiholoģiski gatavs bija tikai Nadals, kurš uz Soderlinga kļūdu, pārsvarā bekhenda puses, tika pie 3:0 (dubultbreika) pārsvara. Tobrīd zviedrs „pamodās” un vienu breiku atspēlēja, bet otro nespēja, un Nadals pirmajā setā bija pārāks ar 6:4. Otrajā setā abi spēlēja līdz 3. geimam, kurā Soderlings savu servi zaudēja ar ļoti lielu forehand autu. Izgāzis arī šī seta sākumu, zviedrs izkāra balto karogu un ļāva Nadalam sevi saplosīt ar 6:1.

Ieguvis 2:0 pārsvaru trešajā setā (kas nozīmēja uzvarētus astoņus geimus pēc kārtas), Nadals „atlaida gāzi”, par ko dabūja samaksāt. Soderlings pavisam interesi par šo spēli nebija zaudējis un lauza pretinieka servi, panākot 1:2. Septītajā geimā Nadalam pavisam nedaudz pietrūka, lai atkal tiktu pie breika pārsvara – diagonālais sitiens autā.

11. geimā 40:15 pārsvars pie Nadala serves bija Soderlingam. Nadals atspēlējās, vispirms teicami nospēlējot aizsardzībā, bet pēc tam „atrodot” fantastisku servi. Soderlings tūlīt gan tika pie trešās breikbumbas, taču atkal nekā – tīklā atsista pirmā serve. Nadals drīz vien noturēja servi, bet nākamajā geimā uzvarēja pirmajās divās izspēlēs (6:5, 30:0), nokļūstot divu punktu attālumā no pusfināla. Soderlings ar labu servēšanu tika līdz taibreikam. Robins sāka ar minibreiku, taču pēc tam pieļāva dubultkļūdu un nepiespiesto kļūdu (tīkls), pēcāk atspēlēties vairs nespējot. Nadals tika pie uzvaras trīs setos ar 6:4, 6:1, 7:6(3).

Marejs setu galotnēs apspēlē Čelu

Mačā starp skotu Endiju Mareju un argentīnieti Huanu Ignasio Čelu izteikts favorīts bija pirmais. Skotam gan augstāka reitinga vieta (4. pret 34.), gan lieliska savstarpējo spēļu bilance - 6-1 (3-0 uz māla). Iepriekšējā kārtā abiem bija smagi piecu seti mači, bet vēl pirms tam grūtāki mači argentīniešu veterānam. Mareja fani gan varēja satraukties par skota potītes savainojumu, tomēr izšķirošajā setā pret Troicki tas īpašas problēmas nebija sagādājis. Spēles sākums labāks padevās Čelam. Jau trešajā geimā viņš uzvarēja pie Mareja serves, bet piektajā to paveica vēlreiz, iegūstot komfortablu 4:1 pārsvaru. Mača sākumā skotam diezgan daudz kļūdu, gan epizodēs, kad viņš centās spēlēt agresīvi, gan garajās izspēlēs no gala līnijas.

Tomēr tas nebūtu Marejs, ja necenstos atspēlēties – sestajā geimā tika atgūts viens breiks, bet devītajā pie paša serves atspēlētas divas setbumbas (viena Čelas kļūda un viena labi nospēlēta epizode pie tīkla). Desmitajā geimā Čelam bija iespēja izservēt maču, taču pie vienīgās setbumbas dubultkļūda. Mirkli vēlāk rezultāts uz tablo jau līdzsvarā – 5:5. Atspēlējot divas breikbumbas, Marejs otro reizi setā tika priekšā, bet seta uzvarētāju noteica taibreikā. Pirmo izspēli tajā uzvarēja argentīnietis (pie Mareja serves), taču turpinājumā viņam sekmes nebija – pārliecinošs skota triumfs ar 7:2. Panākuma atslēga – saīsinātie sitieni, kas saraustīja brīžiem iemidzinošo argentīnieša spēli no gala līnijas.

Jau pirmā seta beigās sāka likties, ka Čelas „baterijas” sāk sēsties. Spilgts apliecinājums tam bija otrā seta pirmais geims, kurā argentīnietis zaudēja savu servi. Viņam gan bija labas iespējas uzreiz atspēlēties (0:40 Marejam pie serves), tomēr skots nostiprināja pārsvaru. Pēc četriem geimiem skotam 3:1 pārsvars, bet seta turpinājumā abi tenisisti nekādi nespēja uzvarēt pie savas serves. Vadība gan joprojām bija Marejam, kuram pie 5:2 arī setbumba, tomēr ar dubultkļūdu tā izniekota. Kā pirmais savu servi saņēmās uzvarēt Čela, atspēlējot vēl divas setbumbas un pietuvojoties līdz 4:5, bet pēc mirkļa Marejs pamanījās vēlreiz neizservēt setu – divas kļūdas un 5:5. Skota fani jau sāka satraukties, jo kortā žiperīgāks jau izskatījās Čela, tomēr ranga ceturtais numurs viņus nomierināja. 11.geimā Čela tika nobreikots, bet ar trešo mēģinājumu Marejs izservēja setu – 7:5.

Zaudējis vēl vienu setu pašā izskaņā, argentīnietis neiznāca uz trešo setu apņēmības pilns turpināt cīņu par pusfinālu. Pirmajā geimā viņš atkal zaudēja savu servi, dodot Marejam handikapu. Seta vidū Čela salūza pavisam, skots ieguva 5:2 pārsvaru un šoreiz vairs nevilka garumā, punktu spēlei pieliekot ar kārtējo čopu - 7:6(2), 7:5, 6:2. „French Open”pusfinālā viņš iekļuvis pirmo reizi karjerā.

Piektdien pusfinālos lielais četrinieks

Vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālus Parīzē izspēlēs piektdien un pēc ilga pārtraukuma tajos spēlēs visi četri šī brīža ranga līderi (kopumā tas noticis tikai 11 reizes, pēdējo reizi 2006.gadā) – Nadals pret Mareju un Džokovičs pret Federeru. Favorīti uz iekļūšanu finālā būs Nadals un Džokovičs. Nadals uzvarējis 10 no 14 mačiem pret Mareju (3-0 uz māla), bet Džokovičs 9 no 22 cīņām pret Federeru ( uz māla 1-2). Te gan jāmin, ka Džokoviča kontā uzvaras trijos pēdējos mačos.

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2011 -...

Kurš pusfināls būs saistošāks?

  • 23

  • 190


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-01 20:02, pirms 13 gadiem
man liekas viena no retajām reizēm, kad visi pirmie 4 nummuri ir tikuši līdz pusfinālam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-06-01 20:04, pirms 13 gadiem
pareiz ka Džoko- Fedex būs interesantāka. Rafa paplūkās Mareju četros setos un finālā tiksies atkal ar Džoko.

  -3 [+] [-]

, 2011-06-01 20:06, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: garlaiciigs teniss.. Soderlinga uzvara pret Nadalu paris gadus atpakal bija tada nejaushiiba.. uz Rafas noguruma rēķina.. pēdējas tikshanas reizes Nadals vinju vienkarshi izniicina liidz peedeejam.. un ari pasha Soderlinga limenis nav vairs tads kas bija vel gadu atpakaļ..
tas pats attiecinams uz Chelas - Mareja maču.. ok rezultats saspringtaaks, bet reaali nekaa ipasha tur nebija..


par vakardienas maču - Wawrinka pret Federeru.. Wawrinkam mūžigi būs kkadi kompleksi spēlēs ar Federeru.. labāk nemaz kortā neiziet.. Stanislasam jau seja ierakstiits ka buus zaagjis..

Wavrinka vakar nespēlēja ar Federeru, es domāju, ka var atšķirt Monfilu no Wavrinkas

Par ceturtdaļfināliem ---> Džoko Fedja, tā būs cīņa par jaunas ēras sākumu Murejam pret Nadalu nav šances... ja spēlētu kā Romā pret Džoko... varbūt... Bet tagad izskatās, ka būs visu gaidītais Nadals pret Džokoviču

  -1 [+] [-]

, 2011-06-01 20:10, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: par vakardienas maču - Wawrinka pret Federeru.. Wawrinkam mūžigi būs kkadi kompleksi spēlēs ar Federeru.. labāk nemaz kortā neiziet.. Stanislasam jau seja ierakstiits ka buus zaagjis..
Iblis jau tu esi,ka pat nez ,ka fedja speleja pret monfilu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-06-01 20:21, pirms 13 gadiem
Fedja,es zinu,ka viss būs labi,man nav nekādu šaubu,ka tu uzvarēsi Džoko,finālā arī Nadālu

  -1 [+] [-]

, 2011-06-01 20:33, pirms 13 gadiem
Ar tādu spēlu un tik maz kļūdām Nadals paņems visu turnīru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-01 22:06, pirms 13 gadiem
Negribu baigi kasīties, bet virsraksts nav diezko pareizs. Ranga līderis var būt tikai viens - jebkur un jebkādos apstākļos. Lai arī ir pilnīgi skaidrs kas ar to domāts, tomēr 4 ranga līderi nav pareizs izteiciens...

     [+] [-]

, 2011-06-01 22:14, pirms 13 gadiem
Rodžers paņems Novaku, un rafa paliks ranga līderis! tas būtu ideāli, vai arī Novakam uzvaras līdz US open..

  -1 [+] [-]

, 2011-06-01 22:24, pirms 13 gadiem
Rodžers paņems bļodu, marejs iekabinās Rafam un rezultātā ranga trijnieks "saspiedīsies" ļoti cieši. Un Rodžers drīz atkal tiks Nr1 godā. Viņam tak vajag vēl vinnēt pāris GS, lai tiktu līdz 20 un vajag vismaz 1 nedēļu 1. vietā, lai pārspētu Samprasa visu laiku rekordu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-06-02 16:26, pirms 13 gadiem
Pāļi, jūs.
Izejat da kaut pret mūsu pašu Andi uzspēlējat, nevis lejat te ūdeni par spēcīgākajiem tenisistiem uz pasaules.
Sandis444, Tu esi pilnīgs auns, kaut vienu maču no sākuma līdz beigām esi redzējis? Turpini ēst savu virtuli.