Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Skjavones pretiniece pusfinālā būs Dementjeva

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Skjavones pretiniece pusfinālā būs Dementjeva
Jeļena Dementjeva
Foto: AP/Scanpix

Divu Krievijas tenisistu duelī šodien noskaidrota otrā „French Open” pusfināliste. Trijos setos uzveicot Nadju Petrovu (2:6, 6:2, 6:0), par to kļuva Jeļena Dementjeva, kura spēlē pret itālieti Frančesku Skjavoni centīsies sasniegt savu otro „French Open” finālu.

Pērn „French Open” finālā spēlēja divas Krievijas tenisistes – Svetlana Kuzņecova pret Dinaru Safinu. Šogad abas finālistes piedzīvoja fiasko, zaudējot attiecīgi trešajā un pirmajā kārtā), bet līdz ceturtdaļfinālam bija pratušas tikt divas citas šīs sieviešu tenisa lielvalsts pārstāves – Jeļena Dementjeva un Nadja Petrova. Pārliecinošāku sniegumu šī turnīra laikā bija demonstrējusi Petrova, iepriekšējā kārtā uzveicot arī WTA ranga vicelīderi Venusu Viljamsu, tāpēc bukmeikeru prognozēs viņai bija atvēlēta favorītes loma. Līdzšinējās spēlēs abām gan bija klājies līdzvērtīgi, pa septiņām uzvarām katrai.

Spēles sākums labāks izdevās Petrovai. Pēc pārliecinoša pirmā savas serves geima Nadja izmantoja ceturto breika iespēju servējot pretiniecei un ieguva 2:0 pārsvaru, kuru pēc brīža vēl nostiprināja (3:0). Tad pamodās arī Dementjeva, kurai izdevās paņemt gan savu servi, gan izmantot pirmo breika iespēju – 2:3. Šajā brīdī spēle uz brīdi tika pārtraukta, jo lietus dēļ pārāk slidenas bija korta līnijas. Pēc pauzes labāka atkal bija Petrova – izmantojot Dementjevas nepārliecinošo servēšanu, viņa atkal tika pie breika sestajā geimā, bet astotajā geimā realizēja otro setbumbu – 6:2.

Otrā seta sākumā iniciatīvu pārņēma Dementjeva, uzreiz sākot ar pretinieces serves laušanu. Šajā geimā Petrovai neizdevās tik laba servēšana kā pirmā seta gaitā, tomēr arī Dementjeva bija sākusi spēlēt labāk. Tas attiecās arī uz nākamajiem geimiem, kad Petrovai vairs nebija variantu tikt pie breika iespējām. Vēl vairāk – septītajā geimā viņa pieļāva vairākas kļūdas, kas noveda pie 5:2 un mirkli vēlāk sets jau noslēdzās ar 6:2 Dementjevas labā. Nevarēja nepamanīt, ka Petrovai nedaudz traucē kājas savainojums, tomēr arī Dementjeva visu turnīru spēlē ar nelielu savainojumu.

Izšķirošā seta sākumā Petrova nomainīja imidžu, arī uzvelkot zilas krāsas kleitu, tomēr tas nedeva pozitīvas izmaiņas spēles gaitā. Jau pirmajā geimā Dementjeva ieguva trīs breikbumbas, no kurām trešā tika izmantota. Spēles turpinājums diemžēl neizdevās ar intrigu. Petrovas savainojums liedza viņai izrādīt cienīgu pretestību – lai arī maču viņa izspēlēja līdz galam, tomēr zaudējums ar 0:6. Jau piektajā māla seguma turnīrā šajā sezonā Petrova tika līdz ceturtdaļfinālam, taču ne tālāk. Tikmēr Dementjevai izdevies sasniegt savu astoto „Grand Slam” pusfinālu, bet otro Parīzē.

Pusfinālā Dementjevas pretiniece būs itāliete Frančeska Skjavone, kura šodien pārliecinoši pieveica dānieti Karolīnu Vozņacki. Līdz šim Dementjeva un Skjavone savā starpā spēlējušas desmit reizes, no kurām sešās uzvarējusi krieviete. Domājams, viņa būs favorīte arī pusfināla mačā, cenšoties sasniegt savu otro „French Open” finālu (2004. gada finālā zaudēts Anastasijai Miskinai), kamēr Skjavone „Grand Slam” finālos nav spēlējusi ne reizi.

Pusfināla mačs starp Dementjevu un Skjavoni gaidāms ceturtdien, bet pārējās divas pusfinālistes tiks noskaidrotas tikai rīt, kad tiksies Serēna Viljamsa – Samanta Stosura un Jeļena Jankoviča – Jaroslava Švedova.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

  -4 [+] [-]

, 2010-06-01 17:29, pirms 14 gadiem
Nu, pēdējā setā Petrova tika vienkārši iznīcināta!! Pusfinālā būšu par Skjavoni!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-01 18:00, pirms 14 gadiem
ludzu izlabojiet virsrakstu latviski Skjavones pretiniece skan briesmigilabak ielieciet nosaukumu pedinas un un lieciet anglisko versiju

  -1 [+] [-]

, 2010-06-01 18:06, pirms 14 gadiem
garlaicigs macs

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 18:06, pirms 14 gadiem
skrastins3 rakstīja: ludzu izlabojiet virsrakstu latviski Skjavones pretiniece skan briesmigilabak ielieciet nosaukumu pedinas un un lieciet anglisko versiju
kas tieshi ir jaalabo un ar kaadu pamatojumu?

  -2 [+] [-]

, 2010-06-01 18:09, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: kas tieshi ir jaalabo un ar kaadu pamatojumu?
Skjavones

     [+] [-]

, 2010-06-01 18:44, pirms 14 gadiem
skrastins3 rakstīja: Skjavones
pastaasti savu variantu, jo itaalju valodaa skan tieshi shaadi..

     [+] [-]

, 2010-06-01 21:57, pirms 14 gadiem
Mačs nebija izcils. 3. setu vienkārši var norakstīt.

Par 1/2. Nu ko, abas pelnījušas finālu. Ļenai gan vienreiz pa visām reizēm derētu arī čempiones tituls. Visas spēles gan izskatās pasmagas, bet tajos turnīros, kur viņa pirmajās kārtās grauj pretinieces, drīz vien nāk fiasko.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-01 23:17, pirms 14 gadiem
traumas

  +8 [+] [-]

, 2010-06-03 10:49, pirms 14 gadiem
es par Rīmeņa draudzeni Dementjevu

  +9 [+] [-]

, 2010-06-03 17:21, pirms 14 gadiem
Nastradamus rakstīja: es par Rīmeņa draudzeni Dementjevu
Ko tu prognozē, spēle jau beigusies