Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" klāt ceturtdaļfinālu cīņas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" klāt ceturtdaļfinālu cīņas
Rodžera Federera un Robina Soderlinga ceļi Parīzē krustojās arī pērn
Foto: AFP/Scanpix

''French Open'' turnīrā šodien uzzināsim pirmos divus pusfinālistus kā vīriešu, tā arī sieviešu vienspēļu turnīrā. Vīriešu sacensībās vienā no ceturtdaļfināliem būs pērnā gada fināla atkārtojums, kurā Rodžers Federers tiksies ar Robinu Soderlingu.

Dāmas

Frančeska Skjavone – Karolīna Vozņacki (Betsafe.com prognoze: 2.35-1.55)

Dāmām priekšroka. Šodienas sacensību programmā abos galvenajos kortos vispirms dosies dāmas. Centrālajā jeb Filipa Šatriē kortā plkst. 15:00 pēc Latvijas laika paredzēta itālietes Frančeskas Skjavones un dānietes Karolīnas Vozņacki spēkošanās. Katra no tenisistēm līdz šim aizvadītajos četros mačos ir zaudējusi tikai vienu setu.

Skjavonei neveiksme bija 1. kārtas pirmajā setā pret krievieti Reginu Kuļikovu, kopš tā laika uzvarēti astoņi seti pēc kārtas un pieveiktas tādas pretinieces kā Sofija Fērgusone un Na Lī, kā arī Marija Kiriļenko, bet Vozņacki vienīgu setu zaudēja 4. kārtas spēlē pret Flaviju Pennetu, itālieti apspēlējot trīs stundu ilgā spēlē. Bez Pennetas no Vozņacki raketes Parīzē kritušas arī Alla Kudrjavceva, Tatjana Garbina un Aleksandra Dulgeru.

Kas sagaidāms šodienas spēlē? Bukmeikeru vērtējumā izteikta favorīte ir Vozņacki, taču iespējami pārsteigumi. Karolīna nopietni testēta tikai pēdējos divos mačos, kuros varēja zaudēt, taču parādīja raksturu, saņēmās un uzvarēja sarežģītas spēles. Šodien pret sīksto Skjavoni arī būs vajadzīgs raksturs, jo bez tā nekādi tālāk netikt. Vozņacki Parīzē ieradās ar veco potītes savainojumu. Pēdējos mačos tas par sevi licis manīt mazāk, taču dānietei ir problēmas ar kreiso kāju. Skjavone ir vesela un šo maču sāks ar pārliecību, ka var uzvarēt. Vienīgajā savstarpējā spēlē pirms diviem gadiem Cīrihē uzvarējusi tieši Skjavone, kurai šodien ir labas iespējas sarūpēt pārsteigumu.

Jeļena Dementjeva – Nadja Petrova (Betsafe.com prognoze: 2.34-1.55)

Divu Krievijas tenisistu tikšanās ''Grand Slam'' turnīru izšķirošajā fāzē nav reta parādība, izņēmums nav arī šī reize. Dementjevas un Petrovas spēle Sūzanas Lenglēnas vārdā nodēvētajā kortā sāksies plkst. 15:00. Petrovas tikšana tik tālu uzskatāma par lielāku pārsteigumu nekā Dementjevas atrašanās ceturtdaļfinālā, taču nedrīkst aizmirst, ka Nadja Parīzē divreiz bijusi pusfinālā.

Dementjeva pēdējos divus mačus aizvadījusi, spītējot kājas savainojumam. Lai arī Jeļenas spēle ir tālu no ideāla, uzvaras gūtas (pret Petru Martiču, Anabelu Medinu Garigesu, Aleksandru Vozņaku un Šaneli Šīfersu), savukārt Petrova tikusi galā ar Šuaju Žanu, Agnesu Šavaju, Aravani Rezai un Venusu Viljamsu. Visos mačos Petrova bijusi liela ieguvēja no pretinieču kļūdām. Šavajas un Rezai gadījumā tās bija kļūdas uzbrukumā, kamēr Viljamsa vējainajā laikā ''pazaudēja'' servi.

Gan Petrovai, gan Dementjevai pa vienam zaudētam setam, pie tam, Petrova 3. kārtas spēlē pret Rezai atspēlēja trīs mačbumbas. Abām pusfināla pretendentēm bieži vien klibo serve, tāpēc šodien labai servēšanai var būt izšķiroša nozīme. Savstarpējās spēlēs 7-7, pēdējās četrās spēlēs uzvarējusi Dementjeva, tiesa, pēdējais mačs notika 2008. gada izskaņā. Petrova šogad nevienā turnīrā nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Šis būs piektais, līdz šodienai šajā sezonā zaudēti četri...

Kungi

Rodžers Federers – Robins Soderlings (Betsafe.com prognoze: 1.21-4.10)

Uzreiz pēc Skjavones uz Vozņacki spēles Šatriē kortā dosies pērnā gada čempions Rodžers Federers un Robins Soderlings, kas būs 2009. gada fināla atkārtojums. Šādu ceturtdaļfinālu vairums tenisa ekspertu paredzēja uzreiz pēc iepazīšanās ar izlozi. Latvijas tenisa līdzjutēji Soderlinga vietā iztēlojās Ernestu Gulbi, taču viss noticis tā kā tam bija jānotiek. Soderlingam šis būs 13. mēģinājums uzvarēt Federeru. Vērīgākie tenisa sekotāji iebildīs – Soderlings Federeru šogad jau ir uzvarējis. Jā, patiešām, taču tas bija pārbaudes turnīrā, kuram ir pusnopietns raksturs, tāpēc šo rezultātu neņem vērā.

Pērnā gada nogalē ar 0-12 kortā pret Federeru izgāja Nikolajs Davidenko un pieveica šveicieti Londonā, pēc tam uzvarot arī šī gada sākumā Dohā. Vai Soderlingam izdosies atkārtot Davidenko meistarstiķi, uzzināsim šopēcpusdien (ja vien nebūs lietus). Federers turnīrā nav zaudējis ne seta, lai gan varēja vismaz vienu zaudēt gan Alehandro Faljam, gan Stanislasam Vavrinkam. Soderlings vien setu zaudējis Albertam Montanjesam, bet citādi bijis nesatricināms. Atgriežoties pie šodienas mača, Soderlingam galvenais ir ticēt sev un pirms mača neskatīties statistikā, kas ir traģiska: 0-12 mačos un setos 2-20. Soderlings pirms gaidāmā mača noskaņots pozitīvi, taču piebildis, ka pret Federeru ir grūti spēlēt tāpēc, ka Rodžers prot variēt ar spēli, bieži vien mača gaitā mainot taktiku. Vai šodien tie būs tradicionāli ''slaisi'' vai kas cits Federera izpildījumā, rādīs laiks.

Tomašs Berdihs – Mihails Južnijs (Betsafe.com prognoze: 1.50-2.45)

Pēc Dementjevas un Petrovas mača Lenglēnas kortā dosies Berdihs un Južnijs. Abi tenisisti šogad spējuši realizēt savu potenciālu, kas atspoguļojas rezultātos. Līdzšinējos četros mačos grūtāk gājis Južnijam, kurš zaudējis pa setam pret Lukašu Lačko un Viktoru Troicki, bet Berdihs visus pretiniekus sakāvis trīs setos. Iespaidīgs ir panākums pret Džonu Isneru, kuram zaudēti tikai pieci geimi, bet pēc tam sekoja uzvara pret Endiju Mareju, arī trīs setos. Mareja aizsardzības tenisa taktika tika iznīcināta - skota slavenajai aizsardzībai nebija atbildes Berdiha uzbrukumam.

Ko var gaidīt no šodienas dueļa? Lai arī šis ir māls, servei joprojām ir priekšrocība un šajā sakarā jāmin, ka tieši Berdiham ir labāka serve, pateicoties kurai, viņš var ''konstruēt'' izspēli pēc saviem ieskatiem. Južnija serve ir vājāka, un tas, ka viņš tiks breikots, šaubas nerada. Vai Južnijs tiks klāt Berdiham, tas atkarīgs no čeha nerviem. Tomašam ir raksturīgi šad un tad ''notrīcēt''. Savstarpējos mačos 6-5 pārsvars Južnijam, kurš uzvarējis pēdējā spēlē – pērn Tokijā. Uz māla abos mačos uzvaras Berdiham. Pēdējā no tām pirms gada Minhenes finālā, kurā viss beidzās trešā seta taibreikā, kaut Južnijs bija vadībā ar 5:1... Katrā ziņā šī spēle pat varētu būt skatāmāka nekā Federera mačs nekā ar Soderlingu. Bet tas tikai autora viedoklis...

Kuri tenisisti iekļūs vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālā?

  • 104

  • 43

  • 31

  • 12


  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 09:13, pirms 14 gadiem
Un šovs var sākties!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-01 09:14, pirms 14 gadiem
esk8er rakstīja: Un šovs var sākties!
Shovs beidzas lidz ar Ernesta izkrishanu!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-01 09:16, pirms 14 gadiem
Federers viennozīmīgi pusfinālā.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-01 09:23, pirms 14 gadiem
žel ka nav neviena muusejaa ;(
bet nu par skaistaam spelem

  -2 [+] [-]

, 2010-06-01 09:24, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Shovs beidzas lidz ar Ernesta izkrishanu!
Protams, par Ernestu ir jāfano un jājūt līdz, taču jāsaprot arī tas, ka ir cilvēki, kam pasaule pleš tālāk par vienu Ernestu. Kāpēc es nevarētu sekot līdzi, teiksim, NBA fināliem, tikai tāpēc, ka tur nav Biedriņa?

  -3 [+] [-]

, 2010-06-01 09:28, pirms 14 gadiem
NANI27 rakstīja: žel ka nav neviena muusejaa ;(
bet nu par skaistaam spelem
Izskatās, ka tev patīk likt mīnusiņus!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-01 09:36, pirms 14 gadiem
ļoti interesantas cīņas. ceru uz Soderlinga pretestību pret Federeru un Brediha uzvaru.

     [+] [-]

, 2010-06-01 10:10, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Soderlings izrādīs labu pretestību, bet Federers objektīvi domājot ir tomēr spēcīgāks - otrs pāris, manuprāt, vispār neparedzams, par spīti tam, ka visi Berdihu vērtē kā iespējamo favorītu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-01 10:32, pirms 14 gadiem
kapēc pie tīri sakarīgiem komentāriem tik daudz (-) ?
-kāds uzdarbojas, lai dabūtu to gāzi buņžiņa?

Federera-Soderlinga mačs viennozimigi interesantākais , Soderlings ljoti labā formā, Federers vnk paliek Federers...gribētos redzēt 5 setus

  +4 [+] [-]

, 2010-06-01 10:38, pirms 14 gadiem
G.Basile rakstīja: Es par Soderlingu!! Viņš teišām ļoti labi aizvada šo turnīru pietam ļoti pārliecinošas uzvaras!
tieši tā Soderlings malacis, bet būsim reāli viņā biļetes uz Stoholmu var jau pasūtīt...

     [+] [-]

, 2010-06-01 11:06, pirms 14 gadiem
Man vel tik Dzoko palicis, vienigais priecins saja turnira. Nu joporjam ir baiga skrober pa EG...

Bet nu paslaik izskatas, ka ari Dzoko nekas nespid. Stulbs vasaras sakums

  -1 [+] [-]

, 2010-06-01 11:46, pirms 14 gadiem
polārlācēns rakstīja: Man vel tik Dzoko palicis, vienigais priecins saja turnira. Nu joporjam ir baiga skrober pa EG...

Bet nu paslaik izskatas, ka ari Dzoko nekas nespid. Stulbs vasaras sakums
Neraudi, izbaudi lielu vīru tenisu. Tavi favorīti paaugsies un būs prieciņš arī tavā mājā.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 11:51, pirms 14 gadiem
nicks rakstīja: Neraudi, izbaudi lielu vīru tenisu. Tavi favorīti paaugsies un būs prieciņš arī tavā mājā.
Gan jau pardzivosu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-06-01 12:25, pirms 14 gadiem
Skaidrs, ka otra spēle būs aizraujošāka.Pirmajā jau viss iepriekš redzēts un skaidrs.Otrajā spēlēs pagaidām skatāmākais( protams, čehs) kas šogad redzēts RG kortos.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-01 13:26, pirms 14 gadiem
Dāmām priekšroka,bet aptauja par dāmu finālistiem nav..

Sasvīdušas skaistules - for the win!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 13:40, pirms 14 gadiem
eikoninsh rakstīja: kapēc pie tīri sakarīgiem komentāriem tik daudz (-) ?
-kāds uzdarbojas, lai dabūtu to gāzi buņžiņa?

Federera-Soderlinga mačs viennozimigi interesantākais , Soderlings ljoti labā formā, Federers vnk paliek Federers...gribētos redzēt 5 setus
Paskaties tikai - kurš uzpumpēts par "labākā komentāra autoru" un sapratīsi to bērnudārzu ar mīnusiņiem
Kādam tīnim vienkārši "niez" ar kaut ko izcelties

Kas attiecas uz Federera spēli, domāju, ka Sōderlingam šoreiz nekas liels nespīd. Federers pamazām ir iespēlējies uz māla, tātad ...

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 13:55, pirms 14 gadiem
es nesaprotu ko juus te safanojushies par Berdihu, sodien vinsh lido aaraa! Protams, ka murray vinsh vinneeja jo ljoti pasiivs bija. Te pilniigi cits staasts ar juzniju. pats berdihs atzina, ka praktiski visu laiku juties komfortabli, jo parejs nespieda. Kaa Murray bija agresiivaaks( uz rokas pirkstiem saskaitaams) taa berdiham bija probleemas. Juznijs radiis lielas problemmas berdiham.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-01 14:03, pirms 14 gadiem
pat Gulbis ? Tu to turniiru redzeeji kaa gulbis speeleeja? + juznijs bija tajaa turniiraa peec uzvaras Minhenee...

  +3 [+] [-]

, 2010-06-01 14:11, pirms 14 gadiem
būtu baigi labi, ja soderlings atkal izmestu ārā iepriekšējā gada uzvarētāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja