Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2959, Did:0, useCase: 3

Gulbim Zagrebā zaudējums divarpus stundu ilgā divu taibreiku spēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gulbim Zagrebā zaudējums divarpus stundu ilgā divu taibreiku spēlē
Ernests Gulbis. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Sāpīgu zaudējumu Zagrebas ATP "Challenger" pamatturnīra pirmajā kārtā piedzīvojis Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis (185. ATP), kurš ar 6:7 (5), 6:7 (5) atzina mājinieka Horvātijas sportista Bornas Gajo (238. ATP) pārākumu.

Gulbis un Gojo savā starpā tikās pirmoreiz, 23 gadus vecajam wild-card saņēmušajam horvātam iepriekšējās piecās spēlēs piedzīvojot četrus zaudējumus. Savukārt krietni pieredzējušākais latvietis turnīra kvalifikācijā bija uzvarējis abās spēlēs.

Mača pirmajā setā abi tenisisti uzvarēja visos geimos pie savas serves. Lielākas problēmas gan radās Gulbim, kuram astotajā geimā bija jāatspēlē divas, bet 12. geimā - viena breikbumba. Taibreika sākumā Gulbis nopelnīja minibreiku, tomēr uzreiz pēc tam to pazaudēja. Desmitajā punktā minibreika pārsvaru ieguva jau Gojo, kurš taibreikā bija pārāks ar 7:5, bet visā setā ar 7:6.

Otrais sets iesākās eksplozīvi, tā pirmajos trīs geimos nevienam no tenisistiem nespējot nosargāt savu servi - divreiz pretinieka serves geimā pārāks bija Gojo, bet vienreiz - Gulbis. Tādējādi horvāts salīdzinoši ātri ieguva nozīmīgu pārsvaru. Īpatnēji izvērtās otrā seta sestais un septītais geimi, kuros sākumā pie 0-40 pretinieka servi lauza Gulbis (3:3), bet pēc tam pie 0-40 tas pats izdevās Gojo (4:3). Pie rezultāta 3:5 Gulbim izdevās izbēgt no sarežģītas situācijas, latvietim vēlreiz laužot pretinieka servi un uzvarot trīs geimos pēc kārtas - 6:5.

Sejojošajā otrā seta taibreikā Gulbis iekrāja pat 4:1 pārsvaru, tomēr latvietim to neizdevās noturēt, taibreika galotnē piekāpjoties ar 5:7, bet visā setā ar 6:7.

Statistika

Ernests GulbisBorna Gojo
Eisi712
Dubultkļūdas62
1. serves punkti71% (37/52)80% (40/50)
2. serves punkti45% (20/44)50% (10/20)
Kopējie punkti46% (77/166)54% (89/166)

  +6 [+] [-]

, 2021-05-11 15:49, pirms 3 gadiem
Tas lamzaks nospēlēja mūža labāko spēli. Bet nu Ērnijs pats sarūpēja dažas tizlas bumbas ar ko arī pietikz zāģim.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-11 15:56, pirms 3 gadiem
Tas ir skumīgi, ka Ērnijs zaudē šādam nepazīstamam horvātam, tāda līmeņa mačos. Agrājk spēlēja milzu turņiros, pie milzu tribīnēm ar skatītāju ovācijāam, bet te pat nav, kas bumbiņas padod....visu laiku kāda bumbiņa pašam jāmeklee.....vaks...Mjāa, zaudeejot tādiem gariem lamzakiem....pierādās, ka viss nāk un aizeit tālumaaa. Es esmu kvēls Gulbja fans, bet laikam jāatzīst, ka sportā viss paiet ar gadiem....arī vareēšana un ātrums.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-11 16:28, pirms 3 gadiem
Profesionāls amatieris ar aizlaistu talantu. Karma tomēr pastāv, tā aptirsa sāncenšus, kuriem nevajadzētu būt simtniekā, kamēr pats lielajā tenisā dzenā muļķi.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-11 16:59, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Tas ir skumīgi, ka Ērnijs zaudē šādam nepazīstamam horvātam, tāda līmeņa mačos. Agrājk spēlēja milzu turņiros, pie milzu tribīnēm ar skatītāju ovācijāam, bet te pat nav, kas bumbiņas padod....visu laiku kāda bumbiņa pašam jāmeklee.....vaks...Mjāa, zaudeejot tādiem gariem lamzakiem....pierādās, ka viss nāk un aizeit tālumaaa. Es esmu kvēls Gulbja fans, bet laikam jāatzīst, ka sportā viss paiet ar gadiem....arī vareēšana un ātrums.
Vajadzētu beigt skumt un fantazēt par Gulbja varējumu spēlēt augstākajā līmenī. Pēdējais nopietnais sasniegums bija 4.kārta Vimbldonā un, ja tā pavisam godīgi, pie lielas apstākļu sakritības. Jau vairākus gadus mocās otrās šķiras turnīros. Nezinu, varbūt negrib sēdēt mājās vai ko citu darīt, bet reāli Gulbis šobrīd vienkārši ceļo pa turnīriem, pats par savu naudu un dara to, kas, laikam, patīk visvairāk. Kam viņam tas ir vajadzīgs, nezinu, bet ir jāpriecājas par cilvēkiem, kuri dara to, kas visvairāk patīk
Jebkurā gadījumā visu laiku labākais Latvijas vīriešu tenisists un leģenda.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-11 17:00, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Tas lamzaks nospēlēja mūža labāko spēli. Bet nu Ērnijs pats sarūpēja dažas tizlas bumbas ar ko arī pietikz zāģim.
Man reāli liekas, ka pret Ernestu ļoti bieži kāds aizvada karjeras spēles

     [+] [-]

, 2021-05-11 19:10, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Man reāli liekas, ka pret Ernestu ļoti bieži kāds aizvada karjeras spēles
Bija/ir tāds Sonego, kad Ernests atsāka čelendžos spēlēt. Uz Gulbja spārniem ielidoja Top 30, Karacevs ir sevišķi īpašs. Opelka vēl figurēja. kautkas kopīgs bija ar Rosolu, pat šobrīd abi tabulā blakus.

Bet bija arī šodien smukas izspēles, vecais, labais Gulbis. Kā jau teicu, nepareiza taktikas izvēle, nepareiza kāju darbība; smadzeņu un kāju ātrums kavē par 0,1 sekundi un ar to jau pietiek kļūdai. Jaunie to spēj kompensēt ar skriešanu.