Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2959, Did:0, useCase: 3

Gulbis: ''Ar sezonas pirmajiem turnīriem lielākoties esmu apmierināts''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Gulbis: ''Ar sezonas pirmajiem turnīriem lielākoties esmu apmierināts''
Ernests Gulbis. Foto; ZUMAPRESS/Scanpix

LETA. Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ar savu sniegumu sezonas pirmajos turnīros lielākoties ir apmierināts, sarunā ar žurnālistiem atzina sportists.

Gulbis ar Latvijas izlasi gatavojas nedēļas nogalē Rīgā paredzētajiem Deivisa kausa mačiem ar Izraēlas valstsvienību. Pirms tam viņš spēlēja divos "Challenger" līmeņa turnīros Tenerifē un Beļģijā, aizcīnoties līdz pamatturnīru attiecīgi pirmajai un otrajai kārtai.

Sacensībās Beļģijā latvietis kvalifikācijas pirmajā mačā cīnījās ar kājas traumu, bet atlases otro spēli liedza pabeigt problēmas ar muguru.

"Nav tādu problēmu, ar kurām nevar tikt galā. Ir sezonas pirmie turnīri un tie vienmēr ir saspringti, nezinot, kādā esmu formā. Nesanāca arī ierasta starpsezona ar treniņiem un bija vairāk darba saistībā ar jaunajiem pienākumiem," stāstīja Gulbis, kurš septembrī tika ievēlēts par Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidentu. "Centos maksimāli sevi uzturēt formā un katru dienu trenējos, bet tas nav tā, kā katru gadu, kad starpsezonā treniņu partneru grupā strādājām Spānijā."

Gatavošanās process aizritēja Latvijā, kur Gulbis trenējās ar jaunākiem spēlētājiem, pārsvarā junioriem. Tenisists skaidroja, ka, gatavojoties kopā ar jauniešiem, ļoti grūti saprast savu līmeni.

"It kā viss ir normāli, bet, aizbraucot uz turnīru, kur bumbas lidot apmēram 20-30% ātrāk, tu nonāca stresa situācijās. Pirmais turnīrs vienmēr ir sava līmeņa apjaušana, ja starpsezonā nav bijis spēļu ar samērā spēcīgiem tenisistiem. Kopumā esmu apmierināts, it īpaši ar otro turnīru, izņemot kvalifikācijas spēli, kuru nepabeidzu, jo bija problēmas ar muguru. Negribēju pārspīlēt, jo prioritāte ir Deivisa kauss. Pēc vizītes pie fizioterapeita jutos jau labāk," uz aizvadīto sezonas sākumu atskatījās Gulbis.

Pretinieces Izraēlas pirmie numuri Edans Lešems un Daniels Cukermans ir ATP ranga ceturtajā simtā un lielākoties spēlē "Challenger" un Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) sērijas turnīros.

"Manuprāt, "Challenger" līmenis ir audzis. Kādreiz šajos turnīros bija vairāk tenisistu, kuri nebija fiziski spēcīgi un nepietiekami trenējās. Tagad informācijas ir tik daudz, ka ir grūti galīgi aizšaut garām ar treniņprocesu. Vidējais līmenis ir audzis un nav vairs tik daudz pavisam vieglu maču. Ja esi pozīcijā starp kādu 200. un 400.vietu, līmenis ir augsts, un tikai atsevišķas likumsakarīgas nosaka, kāpēc kāds izlaužas cauri un tiek, piemēram, labāko simtpiecdesmitniekā vai simtniekā. Reizēm tas ir talants, citreiz veiksme. Vienā vai divos mačos, kā ir Deivisa kausā, pirmā četrsimtnieka tenisisti var parādīt ļoti labu līmeni un uzvarēt rangā augstāk esošus tenisistus," stāstīja Gulbis.

Tāpat Latvijas izlases pirmais numurs pauda gandarījumu, ka spēles notiks uz cietā seguma, kas varētu būt kā priekšrocība mačos ar izraēliešiem.

"Segums ir ātrs, kāds man patīk. Šis ir identisks segums, kā Vīnes ATP turnīrā. Šobrīd it īpaši "Challenger" līmenī segums ir lēnāks, tāpēc domāju, ka pretiniekiem segums Rīgā nebūs īpaši parocīgs. Taču savas karjeras laikā īpaši daudz neesmu pētījis pretiniekus un vairāk koncentrējos savai spēlei," par gaidāmajiem mačiem teica Gulbis.

Spēles ar Izraēlas izlasi Gulbim būs pēdējās Latvijas valstsvienības rindās Deivisa kausā, taču viņš centīsies nepievērst lielu uzmanību emocionālajam fonam.

"Domāju, ka tikšu ar to galā, jo esmu pietiekami pieredzējis spēlētājs. Gribētu, lai skatītāji nāk vērot šos mačus, jo esam ieguldījuši ļoti daudz darba, lai aizvadītu šīs spēles. No pirmās dienas arī pats piedalījos organizatoriskajos darbos. Visam sekoju līdzi un esmu lietas kursā," uzsvēra Gulbis.

Pēdējoreiz Latvijas izlasē Deivisa kausa sacensībās Gulbis bija septembrī Jūrmalā, kad Deivisa kausa Pasaules otrās grupas duelī Latvija uzvarēja Dominikānas Republiku ar 3-2. Gulbis, kurš tajā nedēļas nogalē tika ievēlēts par LTS prezidentu, duelī ar Dominikānas Republiku laukumā nedevās.

Pērn marta sākumā cīņā par vietas saglabāšanu Deivisa kausa Pasaules otrajā grupā Latvijas izlase ar kapteini Gulbi laukumā ar 3-2 pārspēja Taizemi.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-01-30 21:38, pirms gada
Gulbim jāatgriežas TOP 10!

     [+] [-]

, 2023-01-30 22:03, pirms gada
oxa rakstīja: Gulbim jāatgriežas TOP 10!
Nah, man liekas, ka jams metīs mieru pēc Deivisa, paliels notikums mūsu dīķī. Tagad izklausās prātīgāks kā jebkad, diez vai tirižētu vecās runas

     [+] [-]

, 2023-01-30 23:17, pirms gada
fall in love rakstīja: Nah, man liekas, ka jams metīs mieru pēc Deivisa, paliels notikums mūsu dīķī. Tagad izklausās prātīgāks kā jebkad, diez vai tirižētu vecās runas
Vismaz no pēdējās spēles tā serve no apakšas un secīga savas nervozitātes uzskrūvēšana ļoti prātīgi neizskatījās...