Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Zverevs apstājas "Australian Open" ceturtajā kārtā

Rolands Eliņš

Zverevs apstājas "Australian Open" ceturtajā kārtā
Aleksandrs Zverevs. Foto: AP/Scanpix

LETA--AP. Pasaules ranga trešais numurs vīriešu tenisā Aleksandrs Zverevs no Vācijas svētdien apstājās Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā. Zverevs trīs setos ar rezultātu 3-6, 6-7 (5:7), 3-6 atzina Kanādas tenisista Denisa Šapovalova (ATP 14.) pārākumu.

Iepriekšējās trīs kārtās 22 gadus vecais Šapovalovs kortā pavadīja kopā gandrīz 11 stundas, bet Zverevu viņš uzveica divās stundās un 21 minūtē.

"Iespējams, vismazāk gaidīju to, ka uzvarēšu trīs setos. Noteikti esmu gandarīts par savu sniegumu, šodien spēlēju gudri," pēc uzvaras teica Šapovalovs.

Ceturtdaļfinālā Šapovalovam pretī stāsies ranga sestais numurs Rafaels Nadals, spānim ceturtajā kārtā ar 7-6 (16:14), 6-2, 6-2 pārspējot francūzis Adrianu Mannarīno (ATP 69.).

Pirmā seta taibreikā, kas ilga nepilnas 29 minūtes, Nadals neizmantoja sešas setbumbas, bet pretinieks - četras. Nākamajos divos setos spānim bija izteiktāks pārsvars.

Nadals "Australian Open" ceturtdaļfinālā spēlēs 14.reizi karjerā, kas ir tikpat daudz, cik savulaik iespēja austrālietis Džons Ņūkombs, bet par vienu mazāk nekā šveicietim Rodžeram Federeram. Tāpat Nadals 45.reizi iekļuvis kāda "Grand Slam" turnīra labāko astoņniekā, atpaliekot vien no Federera (58) un serba Novaka Džokoviča (51), kurš pirms turnīra tika izraidīts no Austrālijas.

Nadals ir trīs uzvaru attālumā, lai izcīnītu savu 21. "Grand Slam" titulu un šajā sacensībās izvirzītos priekšā Federeram un Džokovičam.

Desmito reizi karjerā "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā spēlēs francūzis Gaēls Monfiss (ATP 20.), kurš ar 7-5, 7-6 (7:4), 6-3 uzveica serbu Miomiru Kecmanoviču (ATP 77.). Vēlāk par viņa pretinieku ceturtdaļfinālā kļuva ranga septītais numurs Mateo Berretīni no Itālijas, kurš trīs setu duelī ar 7-5, 7-6 (7:4), 6-4 guva virsroku pār spāni Pablo Karenjo-Bustu (ATP 21.).

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - noslēgsies nākamajā svētdienā.