Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Vilanders: "Būšu pārsteigts, ja Ostapenko vēlreiz neizcīnīs "Grand Slam" titulu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vilanders: "Būšu pārsteigts, ja Ostapenko vēlreiz neizcīnīs "Grand Slam" titulu"
Matss Vilanders. Foto: Antoine Couvercelle

Gaidot Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko un Austrālijas tenisistes Ajlas Tomļanovičas spēli Austrālijas atklātajā čempionātā “Australian Open”, septiņu “Grand Slam” titulu ieguvējs un “Eurosport” eksperts Matss Vilanders dalījies pārdomās par Ostapenko spēles stilu, biežākajām kļūdām un iespēju uzvarēt.

Kā Aļonas Ostapenko spēles stils ir attīstījies kopš viņas karjeras sākuma? Kādi galvenie faktori ir veicinājuši viņas panākumus?
Ostapenko uzvaras raksturo viņas spēles stils, garastāvoklis. Varu viņu salīdzināt ar golfa spēlētājiem. Ja Aļona jūtas labi, viņa var uzvarēt teju visas spēles. Gadiem ejot, arī viņas servēšana ir uzlabojusies - viņa joprojām nespēj aprēķināt laukuma izmērus, toties var gūt punktus no jebkuras vietas laukumā. Viņa kustas labi un viņa ir ļoti disciplinēta - domāju, ka tāpēc ir dienas, kad viņa šķiet neapturama. Mūsdienās visi tenisisti stipri servē un atsit serves, bet tikai daži spēlē tik precīzi kā Aļona. Es būtu pārsteigts, ja, kļūstot nosvērtāka, viņa savā karjerā vēlreiz neiegūtu “Grand Slam” titulu. Uzvara Adelaidā Aļonai bija liels panākums, jo viņas veiksme ir ļoti balstīta uz pašpārliecinātību.

Kas Aļonai būtu jāuzlabo, spēlējot Austrālijas atklātajā čempionātā?
Joprojām uzskatu, ka viņa pieļauj pārāk daudz kļūdu. Viņas spēles stils ir “plakans”, tāpēc viņai ir grūtāk uzvarēt tās spēlētājas, kuras bumbiņu “iegriež”. Tas reizē ir viņas stiprais un vājais punkts, jo Ostapenko spēles stils ir riskants un var novest pie daudzām kļūdām, tomēr, ja viņai izdodas stipri uzsist pa tenisa bumbu, pretiniecei nebūs nekādu iespēju uzvarēt.

Kas Aļonai “Australian Open” laikā būs visgrūtākais?
Uzvarēt. Es domāju, ka Ostapenko ikkatra uzvara nāks grūti. Ostapenko pati pārāk bieži zaudē mačus savu kļūdu dēļ, tāpēc citām spēlētājām vienmēr būs iespēja uzvarēt. Toties, ja viņa ir formā, viņas spēles ritmu izjaukt būs grūtāk.
Es domāju, ka Austrālijas tenisa spēlētāji ir vislabāk gatavi turnīram, jo fakts, ka tas notiek viņu dzimtenē, ir ārkārtīgi svarīgs. Pat salīdzinot austrāliešu spēlētājus ar Novaku Džokoviču, kurš ir pasaulē labākais spēlētājs, Austrālijas tenisistiem tāpat ir virsroka. Austrālieši grib uzvarēt, jo tas ir viņu turnīrs, viņu iespēja izcelties un uzlabot savu reitingu. Tāpēc, manuprāt, spēlēšana Austrālijā vienmēr ir ļoti sarežģīta. Vienlaikus uz viņu pleciem ir liels spiediens, jo nav iemeslu spēli zaudēt. Austrālijā teniss atdzīvojas, un Ešlija Bārtija tam ir pierādījums.

Austrālijas atklātais čempionāts tenisā ir skatāms straumēšanas platformā “discovery+”, nākamās paaudzes televīzijā “Go3”.

  -2 [+] [-]

, 2024-01-17 18:18, pirms 3 mēnešiem
Nu standarta ūdens liešana. Es ar abām par to, lai izdodas vēlreiz uzvarēt, bet nu rezultāti par to neliecina. Bez tas uzvaras, viņai ja nemaldos pa visiem šiem gadiem ir 1 pusfināls un daži 1/4 fināli. Ja viņa tur regulāri pa 1/2fināliem ņemtos, tad varētu teikt ka Vilanders...

  +2 [+] [-]

, 2024-01-17 18:52, pirms 3 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Nu standarta ūdens liešana. Es ar abām par to, lai izdodas vēlreiz uzvarēt, bet nu rezultāti par to neliecina. Bez tas uzvaras, viņai ja nemaldos pa visiem šiem gadiem ir 1 pusfināls un daži 1/4 fināli. Ja viņa tur regulāri pa 1/2fināliem ņemtos, tad varētu teikt ka Vilanders...
Udens ir sis komentars. Top 10 speletaja, uzbrukosh teniss, paslaik lieliska forma, ir loti labas iespejas.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-17 19:10, pirms 3 mēnešiem
Tieši tā, iespējas ir.
Killo un kas liecināja par to ka izcīnīs French Open? Ķipa pirms tam afigenna ņēma citus turnīrus? Klauns

  +1 [+] [-]

, 2024-01-17 19:47, pirms 3 mēnešiem
Konkurentes ar Mirru priekšgalā ir sarūpējušas Aļonai iespēju ielekt sešiniekā. Grēks būtu to neizmantot...

     [+] [-]

, 2024-01-17 21:02, pirms 3 mēnešiem
Aļonas lielākā problēma ir viņa pati un viļņveidīgais sniegums, ja viņa visu turnīru nospēlētu vienlīdz labi, tad esmu drošs, ka tas Grand Slam nekur neizpaliktu.

  -2 [+] [-]

, 2024-01-17 21:11, pirms 3 mēnešiem
Flashlight user rakstīja: Tieši tā, iespējas ir.
Killo un kas liecināja par to ka izcīnīs French Open? Ķipa pirms tam afigenna ņēma citus turnīrus? Klauns
Nekas neliecināja...bet divreiz vienā vietā zibens parasti nesper...

  -2 [+] [-]

, 2024-01-17 21:15, pirms 3 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Aļonas lielākā problēma ir viņa pati un viļņveidīgais sniegums, ja viņa visu turnīru nospēlētu vienlīdz labi, tad esmu drošs, ka tas Grand Slam nekur neizpaliktu.
Tā veselai čupai var piemeklēt, ja būtu/nebūtu tas un tas, tad būtu nr1 utt. Katram ir tas, kas ir.

     [+] [-]

, 2024-01-18 07:16, pirms 3 mēnešiem
Virsraksts manipulatīvs, jo izlaizta būtiska piebilde "kļūstot nosvērtākai".

Klasisks piemērs, kā veidojas dzeltenā žurnālistika!
Cita lieta, ka ar gadiem viņai ir visas iespējas kļūt nosvērtākai. Vēl cita - iespējas var neizmantot.