Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Čempionu popularitātes cīņa: Kirjosa komentāri satricina sabiedrību, Bārtijai iespaidīgi TV reitingi

Agris Suveizda

Čempionu popularitātes cīņa: Kirjosa komentāri satricina sabiedrību, Bārtijai iespaidīgi TV reitingi
Niks Kirjoss. Foto: EPA/Scanpix

Vakar prestižajā "Australian Open" tenisa turnīrā Austrālija tika pie titula gan sieviešu vienspēlēs, gan vīriešu dubultspēlēs. Niks Kirjoss pēc triumfa ar Tanasi Kokinaki preses konferencē izteicās, ka viņu spēles radījušas daudz lielāku ažiotāžu nekā Ešlijas Bārtijas mači, taču sieviešu finālspēles reitingi gan vēstīja ko citu.

"Ja esam pilnīgi godīgi, es teiktu, ka mūsu spēlē bija labākā atmosfēra visā turnīra vēsturē. Ešlijas tēvs pienāca un sacīja, ka tādu publiku viņš vēl nebija redzējis. Ešlija, protams, ir lieliska spēlētāja, bet domāju, ka reitingi runā paši par sevi. Cilvēki skatās manas spēles, un visur pasaulē, kur vien spēlēju, tribīnes ir pilnas. Ir iemesls, kādēļ reitingi ir tādi, kādi tie ir, un cilvēki ir kā pielipuši TV ekrāniem, kad mēs spēlējam. Tas runā pats par sevi," pauda Kirjoss, kurš kopā ar Kokinaki pārspēja citus austrāliešus Metjū Ebdenu un Maksu Perselu (7:5, 6:4) un izcīnīja pirmo "Grand Slam titulu". Kirjoss šo titulu nosauca par nozīmīgāko panākumu karjerā.

Kirjosa komentāri tenisa sabiedrībā radīja sašutumu, uzskatot, ka viņš nepamatoti centies aizēnot Bārtijas triumfu, un vēl lielāku ažiotāžu vēlāk izsauca informācija Austrālijas portālā theage.com.au, ka Bārtijas finālspēle pret amerikānieti Denjelu Kolinsu (6:3, 7:6(2)) Austrālijas televīzijā izpelnījusies ļoti augstus reitingus. Spēli vidēji esot vērojuši 3,6 miljoni skatītāju, pīķi sasniedzot pie 4,3 miljoniem, un tas ir Melburnas sieviešu finālu rekords, kopš šāda statistika tiek uzskaitīta.

Tāpat Bārtijas finālspēle atpalika tikai no trim vīriešu fināliem: 2017. un 2006. gada fināliem, kuros Rodžers Federers pārspēja Rafaelu Nadalu un Markosu Bagdati, kā arī 2005. gada finālu, kurā austrālietis Leitons Hjūits piekāpās Maratam Safinam. Hjūita un Safina dueli Austrālijas televīzijā skatījušies vidēji 5,7 miljoni interesentu. 2003. gada Pasaules kausa finālu regbijā starp Austrāliju un Angliju (angļi Sidnejā uzvarēja) skatījušies četri miljoni, bet sporta translāciju rekords Austrālijā pieder 2000. gada Sidnejas olimpisko spēļu finālam 400 metru skrējienā, kurā triumfēja mājiniece Ketija Frīmena, - vidēji 8,8 miljoni skatītāju.

Šorīt notika arī sieviešu dubultspēļu fināls, kurā čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Siņakova pārspēja Annu Daņiļinu no Kazahstānas un Beatrisi Hadadu no Brazīlijas – 6:7(3), 6:4, 6:4. Krejčīkova un Siņakova izcīnīja ceturto dubultspēļu titulu, iepriekš triumfējot arī Parīzē (2018., 2021.) un Vimbldonā (2018.). Pirms gada viņas Melburnā zaudēja finālā.

Izmantotie resursi:
https://ausopen.com/articles/match-...
https://www.theage.com.au/sport/ten...
https://www.eurosport.co.uk/tennis/...

     [+] [-]

, 2022-01-30 12:09, pirms 2 gadiem
Nu bet gailis tak!