Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Braieni Melburnā pirmo reizi kopš 2003. gada netiek tālāk par 3. kārtu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Braieni Melburnā pirmo reizi kopš 2003. gada netiek tālāk par 3. kārtu
Brāļi Braieni
Foto: AFP/Scanpix

Melburnā notiekošajā "Australian Open" favorītu zaudējumi notiek ne tikai individuālajās sacensībās, bet arī dubultspēlēs. Šodien savu ātrāko izstāšanos Melburnā kopš 2003. gada piedzīvoja dominējošie ATP dubultspēļu reitinga līderi Bobs un Maiks Braieni.

Amerikāņi, kuri pirms gada Melburnā izcīnīja sesto titulu, šogad nav tikuši tālāk par 3. kārtu, tajā ar 6:7(9), 4:6 piekāpjoties ASV sportistam Erikam Butorakam un DĀR pārstāvim Reivenam Klāsenam. Viņi atkal nokļuvuši uzmanības centrā – šis pāris 1. kārtā sarūgtināja Leitonu Hjuitu un Patriku Rafteru.

Braieni 1. seta taibreikā pamanījās izlaist 4:0 pārsvaru, bet 2. setā savu servi vienīgo reizi zaudēja pašā pēdējā (desmitajā) geimā, kurā kritiskā brīdī pie rezultāta 4:5 to nevarēja atļauties. Amerikāņi Melburnā tik agri pēdējo reizi izstājās 2003. gadā, arī toreiz paklūpot 3. kārtā. Kopš tā laika viņiem finālā izdevās tikt deviņas reizes no desmit mēģinājumiem, izcīnot sešus titulus. Vienīgais gads bez fināla bija 2008., kad viņi tika apturēti ceturtdaļfinālā.

Braienu fiasko nozīmē, ka viņi pirmo reizi kopš 2011. gada "US Open" "Grand Slam" turīros nav spējuši tikt vismaz līdz pusfinālam. Pērn brāļiem pietrūka divu uzvaru, lai triumfētu visos četros gada "major" turnīros.

Piebilstams, ka Bobs un Maiks nav spējuši uzvarēt jau trešajā lielajā turnīrā pēc kārtas – bez jau pieminētās neveiksmes Ņujorkā un šodienas zaudējuma Melburnā viņiem ir arī sakāve "ATP World Tour Finals" titula spēlē, kurā viņi Londonā piekāpās spāņiem Davidam Marero un Fernando Verdasko.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-20 10:51, pirms 10 gadiem
Visam kādreiz pienāk beigas.