Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Alkarass Spānijas tenisa izlases rindās startēs Hopmena kausā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Alkarass Spānijas tenisa izlases rindās startēs Hopmena kausā
Karloss Alkarass Riodežaneiro. Foto: SIPA/Scanpix

LETA--AFP. Spānijas tenisists Karloss Alkarass šī gada Hopmena kausa izcīņā valsts izlasē spēlēs kopā ar Paulu Badosu.

Pasaules vīriešu tenisa otrā rakete 19 gadus vecais Alkarass un 25 gadus vecā Badosa, kas pasaules rangā ieņem 22.vietu, no 19. līdz 23.jūlijam par kausu Francijā cīnīsies ar vēl piecām komandām.

Sacensībās vēl startēs Francija, kuras izlasē spēlēs 2017.gada uzvarētājs Rišārs Gaskē un 2014.gada uzvarētāja Alizē Kornē, kā aŗi Šveice, kuru pārstāvēs olimpiskā čempione un pēdējo divu Hopmena kausu uzvarētāja Belinda Benčiča un Leandro Rīdi.

Pasākuma organizatore Iva Majoli, kura pati sacensībās Horvātijas izlases sastāvā kopā ar Goranu Ivaniseviču uzvarēja 1996.gadā, otrdien preses konferencē sacīja, ka trīs pārējās komandas tiks paziņotas "tuvāko nedēļu laikā".

Komandas tiks sadalītas divās grupās un Nicas māla seguma kortos aizvadīs mačus, kas sastāv no divām vienspēlēm un jauktās dubultspēles.

Pirmo reizi sacensības notika 1989.gadā Austrālijas pilsētā Pertā.

Jaukto komandu turnīrs kalendārā atgriežas pirmo reizi kopš 2019.gada.

Sešas reizes uzvarējusi ASV, pa četrām - Spānija un Šveice, kura svinēja uzvaru arī pirms četriem gadiem.

Sacensības ir nosauktas par godu mūžībā aizgājušajam Austrālijas tenisistam un trenerim Harijam Hopmenam, kurš no 1938. līdz 1969.gadam palīdzēja savai valstij izcīnīt 15 Deivisa kausa titulus.

Izmantotie resursi:
LETA