Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Septiņi Beļģijas tenisisti saņem diskvalifikācijas par spēļu rezultātu sarunāšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Septiņi Beļģijas tenisisti saņem diskvalifikācijas par spēļu rezultātu sarunāšanu
Foto: EPA/Scanpix

LETA--AP. Septiņi Beļģijas tenisisti saņēmuši diskvalifikācijas par spēļu rezultātu sarunāšanu, piektdien paziņoja Starptautiskā tenisa integritātes aģentūra (ITIA).

Diskvalifikācijas saņēmuši Arno Gress, Artūrs de Grefs, Žiljēns Dubajs, Romēns Barbosa, Maksims Otoms, Omars Salmans un Aleks Vitmjo.

ITIA pavēstīja, ka spēlētāji atzinuši savu vainu un ir saistīti ar nesen noslēgtu izmeklēšanu saistībā ar maču rezultātu sarunāšanu.

"ITIA un Beļģijas varas iestāžu sadarbības rezultātā grupējuma vadītājam Grigoram Sargsjanam tika piespriesta piecu gadu brīvības atņemšana," paziņoja ITIA. "Piespriestie sodi noslēdz izmeklēšanu saistībā ar Beļģijas tenisistiem Sargsjana spēļu rezultātu sarunāšanu, taču izmeklēšana saistībā ar citu valstu tenisistu iesaisti turpinās."

Tāpat paziņojumā norādīts, ka spēlētājiem piešķirtās diskvalifikācijas ir garumā no diviem gadiem un septiņiem mēnešiem līdz pat četriem gadiem un desmit mēnešiem.

31 gadu vecais de Grefs, kurš 2017. gadā ATP rangā sasniedza 113. pozīciju, atzina deviņus noteikumu pārkāpumus un tika diskvalificēts uz trīs gadiem un deviņiem mēnešiem, saņemot arī 45 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas sodu.