Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs atzīts par 2023. gada Eiropas labāko sportistu ziņu aģentūru aptaujā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Džokovičs atzīts par 2023. gada Eiropas labāko sportistu ziņu aģentūru aptaujā
Novaks Džokovičs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Serbijas tenisists Novaks Džokovičs atzīts par 2023.gada Eiropas labāko sportistu Vecā kontinenta ziņu aģentūru sporta nodaļu aptaujā.

Balsošanā, kuru tradicionāli rīko Polijas Preses aģentūra (PAP), šogad piedalījās 21 Eiropas ziņu aģentūras no 20 valstīm, tajā skaitā arī nacionālā informācijas aģentūra LETA.

Aptaujā Džokovičs saņēma 178 punktus, par 28 punktiem apsteidzot Nīderlandes autosportistu Maksu Verstapenu, kamēr labāko trijnieku ar 86 punktiem noslēdza Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantis.

Džokovičs aizvadītajā sezonā uzvarēja trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem, piedzīvojot zaudējumu tikai Vimbldonas čempionāta finālā, kā arī triumfēja Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) sezonas noslēguma turnīrā un izcīnīja divus "ATP 1000" sērijas titulus Parīzes un Sinsinati turnīros.

Savukārt Verstapens trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā un šosezon izcīnīja pirmo vietu 19 no 22 sacīkstēm. Tikmēr kārtslēcējs Duplantis kļuva par divkārtēju pasaules čempionu, tika pie zelta "Dimanta līgas" finālā un divas reizes laboja sev piederošo pasaules rekordu.

Uzreiz ārpus labāko trijnieka ar 80 punktiem palika norvēģu futbolists Ērlings Holanns, kuram ar 74 punktiem sekoja Serbijas basketbolists Nikola Jokičs, kamēr 2022.gada Eiropas labākā sportiste poliete Iga Švjonteka ar 72 punktiem ierindojās sestajā pozīcijā.

Vēl pirmajā desmitniekā bija Norvēģijas biatlonists Jūhanness Tīngness Bē (51 punkts), Nīderlandes sprintere Femke Bola (49), Šveices kalnu slēpotājs Marko Odermats (44), šī gada "Tour de France" uzvarējušais Dānijas riteņbraucējs Jonass Vingegords (40) un Francijas peldētājs Leons Maršāns (30).

Vēsturē 66. aptaujā par Eiropas labāko sportistu piedalījās ziņu aģentūras no Francijas, Rumānijas, Nīderlandes, Austrijas, Grieķijas, Beļģijas, Bulgārijas, Čehijas, Spānijas, Horvātijas, Latvijas, Portugāles, Maltas, Ungārijas, Vācijas, Slovākijas, Slovēnijas, Serbijas, Ukrainas un Polijas.

Pērn par Eiropas labāko sportisti tika atzīta Polijas tenisiste Iga Švjonteka.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-12-27 02:36, pirms 4 mēnešiem
Tenisa mafija. Verstapens vai Duplantis bija vairāk pelnījuši.

     [+] [-]

, 2023-12-27 11:13, pirms 4 mēnešiem
Dzokovičs var būt atzīts par labāko, bet iemīlēts un iecienīts par saviem gājieniem viņš nebūs nekad. Nekad nav tenisas sabiedribā ievēlēts par iecienītāko, populārāko spēlētāju vai līdzjutēju vidū... Atškīrībā no Federera un Nadala, tagad uz to pusi iet Sinners