Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Rodiks par ļoti ienesīgo turnīru: "Vieglāk samaksāt Sinneram tos sešus miljonus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rodiks par ļoti ienesīgo turnīru: "Vieglāk samaksāt Sinneram tos sešus miljonus"
Janniks Sinners un Saūda Arābijas Ģenerālās izklaides pārvaldes vadītājs Turki al Šeihs. Foto: EPA/STR/Scanpix

ASV tenisa eksperts Endijs Rodiks savā podkāstā pauž uzskatu, ka "Six Kings Slam" paraugturnīrā viss izskatījās nedabiski un dīvaini.

Sešu spēlētāju paraugturnīrā pienācās ļoti iespaidīgas summas - katrs tenisists ieguva 1 500 000 ASV dolāru naudas balvu par piedalīšanos, bez tam čempions nopelnīja vēl 4 500 000 un tādējādi saņēma 6 000 000, kas bija lielākā naudas balva tenisa vēsturē. Bez tam Rafaels Nadals tika pie zelta raketes, kuras vērtību lēš 270 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Pirms dažām dienām Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā aizvadītajā "Six Kings Slam" turnīrā uzvarēja itālietis Janniks Sinners. "Man noteikti nekaitē tas, ka trīs dienu paraugturnīrā viņš nopelnīja vairāk nekā 25% no manas karjeras naudas balvām. Nekad nevienu neapskaužu," saka 2003. gada "US Open" čempions Endijs Rodiks, kurš karjeras laikā nopelnījis vairāk nekā 20 miljonus dolāru. "Ja tev kāds maksā tik daudz naudas un tev atliek tikai neveikli dejot... Tas viss izskatījās pilnīgi nedabiski un dīvaini. Mani tas neinteresēja."

"Pat ar Novaka Džokoviča un Rafaela Nadala iesaisti tas neradīja pareizo sajūtu. Izskatījās kā paraugturnīrs, taču bez Leivera kausa šarma, kur varēja redzēt spēlētāju mijiedarbību un leģendu atgriešanos," norāda tenisa speciālists. "Mēs redzēsim vēl šāda veida paraugturnīrus ar ļoti lieliem budžetiem. Vieglāk samaksāt Sinneram tos sešus miljonus dolāru, kad neesi atbildīgs par 122 citiem turnīra spēlētājiem, dubultspēlēm un visiem citiem izdevumiem. Tas ir viens laukums, nevis daudzi laukumi. Nav lielu izdevumu, vadībai ir mārketinga budžets. Tāpēc es domāju, ka tas viņiem ir lieliski. Fantastiski - paņemiet savu naudu!"

Izmantotie resursi:
Podkāsts "Served with Andy Roddick"